Ce pregatim de Craciun

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns canne-marie spune:

adi te rog frumos spune-mi si mie cum se face bodos, nu mai gasesc reteta , multumesc mult.





annes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

adi ms mult o sa ma hotarasc eu de care fac...cred ca tot cu dulceata

acu sa-mi ziceti si mie va rog o rulada facuta din fleica de porc cu ce o pot umple?anii trecuti stiu ca-i puneam doar usturoi dar stiu ca sunt si mai elaborate

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

quote:
Originally posted by canne-marie

adi te rog frumos spune-mi si mie cum se face bodos, nu mai gasesc reteta , multumesc mult.





annes



Ce este bodos?

Dana
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canne-marie spune:

este reteta aceea cu sunca si branza topita, dar nu stiu cum se face si de aceea le-am rugat pe fete sa o mai spuna o data. multam fain





annes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Adi, prima varinata fac la Alba ca Zapada de aici
miria, deci io fac asa:
-cumpar brnaza topita patrate de la hochland si sunca yorc sau praga(trebuie ambele sa fie de calitate foarte buna).
-pun felie branza, felie sunca, felie branza....si fac cat vreau de inalt. Io cumpar vreo 5 branze si sunca felii, ca acasa n-am aparat de taiat.Spui la d-na care taie ca feliile sa fie asa nici groase dar nici subtiri de tot, intre ele.
-faci cate vrei tu....
-si peste ele in frigder pui ceva tare...le pui la presat pana maine zi. Le faci cu o zi inainte.
-cand le scoti le tai marginile..le papi tu sau pisi,cutu etc.Apoi le tai la grosimea unui dobos. Arata demential...si parca nu sti ce papi. E tare bun. De la mami a mea stiu reteta asta.
-le asezi pe farfurie ca prajitura. Intre ele sa pui masline pentru contrast...si masline cu morcov si negre.
Nota: daca pui lat fel de branza...ea se topeste cand o tai...deci nu se vede frumos stratul de branza, asa se face moale. De aceea pui hochland si nu alt fel de branza.



de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna




annes uite aici reteta de dobos si eu o fac

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canne-marie spune:

Nushulica, saru'mana pentru reteta !

SarbatoriFericite !

annes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

M-am lamurit , era dobos de fapt.Bine ca te-ai lamurit si tu cu reteta.


Dana
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali 64 spune:

In cautare de inspiratie pentru masa de Craciun am tras cu ochiul la postarile voastre si " Poienita cu ciuperci " scrisa si fotografiata de Balbina mi s-a parut foarte interesanta.
Am luat ciupercile si cand sa le marinez am constatat ca reteta de "marinare" este gresita. Cred ca trebuia scris ca intai se fierb ciupercile in apa cu sare nu stiu cat timp (15 - 30 de minute?) si apoi se adauga otetul si celelalate mirodenii. Corect?
Daca aveti putin timp va rog sa ma lamuriti si pe mine!
Multumesc,
Vali


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Vali 64

In cautare de inspiratie pentru masa de Craciun am tras cu ochiul la postarile voastre si " Poienita cu ciuperci " scrisa si fotografiata de Balbina mi s-a parut foarte interesanta.
Am luat ciupercile si cand sa le marinez am constatat ca reteta de "marinare" este gresita. Cred ca trebuia scris ca intai se fierb ciupercile in apa cu sare nu stiu cat timp (15 - 30 de minute?) si apoi se adauga otetul si celelalate mirodenii. Corect?
Daca aveti putin timp va rog sa ma lamuriti si pe mine!
Multumesc,
Vali




Vali, daca te referi la reteta de ciuperci marinate postata tot de mine, sa stii ca nu e nimic gresit. Am marinat ciupercile dupa aceasta reteta de nenumarate ori, deja de vreo 3-4 ani, si de fiecare data imi ies super. Si nu doar mie, ci tuturor care mi-a cerut reteta si au facut la rindul lor. Reteta e calculata special pentru ciupercile champignon, pentru altele nu bag mina in foc. Anume aceste ciuperci se prepara f. rapid, nu au nevoie de mult timp pentru a fi tratate termic. Poti incerca cu o cantitate mai mica, daca ti-e frica de esec, si sa-mi zici impresiile. Te rog sa ai incredere, reteta e buna.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Adi, saru' mana de raspuns, intr-un final le-am pus in cutie de plastic cu capac, pe balcon. Nu le-am pus hartie la fund.
Maine as vrea sa incerc fursecurile fine cu nuci, sper sa tina pana la Craciun.

Spor la treaba!


Ioana si Maria (29.11.2005)
Poze 12 luni
poze
Poze 1 an

Mergi la inceput