Ce pregatim de Craciun

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vali 64 spune:

Natalia multumesc pentru raspuns si pentru promtitudine!
Am sa incerc reteta asa cum ai scris-o tu la Zona salatelor dar de Craciun nu acum!
Spor la treaba,
Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

fetelor in seara asta am facut fursecurile fine cu nuca si sunt tare bune...mi-au iesit fix 30 cat scrie adi in reteta o tava le-am rumenit un pic mai tare(adi stie de ce) si cealalta tava au iesit super

maine vreau sa mai fac un fel astept reteta de neros de la adi si le fac pe astea

eu tot mai astept raspuns de la voi in legatura cu rulada de porcdaca aveti retete va rog sa-mi scrieti

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

quote:
Originally posted by dana p.

Si eu o sa am musafiri, in premiera pentru mine la masa de Craciun, ca pana acum plecam noi la colindat la nasii si parinti, acum i-am chemat pe toti la noi,si vreau sa o dau lata pe soacra-mea cu ce am pregatit , ca de obicei cand mergem la ea ne arunca pe farfurie cateva bucati de salam si cascaval, sarmale si friptura ,asa cu zgarcenie, si eu m-am gandit la urmatorul meniu:
Aperitiv: salam, muschi afumat,cascaval, branza, toba, lebar,sunga de praga umpluta cu salata de pui cu ciperci, oua umplute, icre, masline, chec aperitiv,ardei umpluti cu branza de vaci, dobosul aperitiv( eu ma gandeam sa-l fac cu cascaval+sunca de praga), rosii, castraveti si salata pentru decor.
Felul I: Sarmale cu afumatura si cu mamaliguta.
Felul II: Friptura de pui, porc si carnati + gogosari si castraveti acri.
Desert: Brownies Cappucino si Chec tigru + fructe.

Ce ziceti este suficienta mancare pentru 11 persoane? Sa mai adaug ceva, sa mai scot? Astept sugestii( si reclamatii ).

Dana
Poze

Dana, poti sa-mi spui te rog cum faci salata de piept de pui cu ciuperci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaghe spune:

ce sarbatoare frumoasa, Craciunul .ca in fiecare an voi gati sarmale , friptura de porc ptr. adulti, iar ptr. cei doi baieti voi face si niste paSTE cu brinza si sos de rosii, o bunatate cum spune Andrei.voi face tort diplomat , o prajitura cu brinza philadelfia si puree de dovleac (ai minca o toata odata), bomboane rafaello.Voi mai pregati un apetitiv romanesc traditional.De anul nou voi face specialitati de pste (salmon, si shrimp)si o ciorba de burta, ciorba preferata a familiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Taty, am fost sambata la un curs si ne-au servit acolo cocktail de pasare si m-am gandit sa fac si eu , in compozitie din ce am identificat eu, era piept de pui( fiert sau fript pe gratar, eu o sa-l fac fript),ciuperci, castraveti murati, maioneza .Eu am sa pun si putin gogosar pentru culoare si putin marar.
Daca aveti alte retete pentru ingredinentele astea ziceti-mi si mie.

Dana
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Buna fetelor,

Am intrat sa ma laud putin cu ce am reusit sa fac pana acum (si va multumesc tare mult pentru ca multe dintre voi mi-ati fost inspiratie).

Asadar am facut fursecuri cu miere (unele trase prin ciocolata si ornate cu bombonele argintii iar altele cu glazura de lamaie si trase prin fulgi de cocos) si fursecuri fragede (parte din ele le-am facut in forma de inimioare, le-am glazurat cu glazura de lamaie si am lipit pe ele cate un jeleu inimioara rosie). Sper sa fie la fel de gustoase pe cat sunt de frumoase. Regret tare mult ca nu am camera digitala sa le pot fotografia...

In afara de astea am facut aseara doua feluri de rulada: rulada cu biscuiti si fructe uscate (smochine, caise uscate, stafide, nuci) si o rulada de cocos cu banane (f simplu de facut, de efect si gustoasa).

In seara asta vreau sa incep sa fac prajiturile cu crema dar ma gandesc daca nu e prea devreme. Problema mea este ca nu voi avea timp pt ele decat in seara asta si maine seara. Vreau sa fac prajitura televizor si negrese (ma gandesc si la Krem a la Krem...).
Voi ce credeti, este prea devreme sa le incep din seara asta? Oare se vor usca? (nu le tai, le las bucata intreaga).

Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

M-ati omoraaaaat! Sunt la birou si am facut deja balta.......
Noi plecam imediat dupa Craciun si nu fac cine stie ce pregatiri, dar mi-ati facut asa o pofta cu piftia mai ales.....
Macar o farfurie de piftie fac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza2 spune:

Buna tuturor fetelor.
Va citesc zilnic si ma inspir mult de la voi, sunteti niste gospodine minunate!
Un mesaj scurt pentru dana, suna foarte conoscut salata despre care vorbesti tu, eu o fac exact cum ai spus tu (piept pui, castraveti murati, ciupercute oparite, maioneza) + telina. Este excelenta, salata mea preferata. Nu este prea usoara, nu poti minca prea mult din ea, dar este delicioasa.
Sper ca te-ajuta sfatul meu si o sa incerci si asa. Eu una n-as renunta la telina in salata asta. Numai bine. Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Fetele, am si eu o intrebare: diseara fac sarmale si folosesc [rima data oala din ala de pamant, de lut. Mai trebuie sa fierb sarmalele pe aragaz (eu asa le faceam) sau le pun direct in oala? Heeelp, please!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

quote:
Originally posted by adi69

Fursecurile cele mai cerute la mine au fost:

Fursecuri cu dulceata de caise

ptr. aluat:
300g faina
150g zahar
coaja de lamaie
1 ou
200 g unt sau margarina

ptr. umplutura

150g dulceata de caise,
2 linguri de tuica de caise (facultativ)
1 lingura miere
scortisoara (ptr. gustul de Craciun)

Se amesteca tot ca sa iasa un aluat potrivit. Se pune ptr. o ora in frigider, impaturit in folie. Dupa, se intinde o foie de ca. 3-4 mm si se taie modele de Craciun, dar atentie la numar ptr. ca ne trebuie doua din fiecare. Se coc ca. 15 min. la foc potrivit.
Dulceata se incalzeste cu totul. Se intinde asa calda pe fusecurile inca calde si se lipesc cate doua ... deci doua fursecuri cu dulceata intre ele. Se pudreaza cu zahar pudra+zahar vanilat.

Astea sant fursecuri care tin ,se pot face cu cate o saptamana inainte ,si pe langa ele ,bineinteles cele din turta dulce.

Imi cer scuze, sant retete luate tot de pe aici,nu mai stiu numele fetelor care le-au postat si de la care le-am copiat...

Adriana si-atat...

printre gospodine
fetelor dupa indelungi serii de , m-am hotarit sa iau citeva retete de aici ... una dintre ele fiind cea de mai sus
acum va cer ajutorul la temperatura
Ce inseamna foc potrivit ? macar in grade C ca le transform eu in F ca eu asa am aragazul aici
Multumesc mult de ajutor!

Mergi la inceput