Ce pregatim de Craciun
Raspunsuri - Pagina 20

adi69 spune:
quote:
Originally posted by Pisik06
Fetele, am si eu o intrebare: diseara fac sarmale si folosesc [rima data oala din ala de pamant, de lut. Mai trebuie sa fierb sarmalele pe aragaz (eu asa le faceam) sau le pun direct in oala? Heeelp, please!
Daca te referi cumva la vasul roman,eu pun direct in cuptor.Pe fundul lui pun soric(daca am) sarmalele,apa,rosii tocate,capacul si las la foc mic/mediu in cuptor pana-s gata.
Vasul il tin vre-o juma de ora in apa inainte de a pune sarmalele'n el.
Adriana si-atat...


adi69 spune:
Foc potrivit inseamna(cel putin asa inteleg eu) intre 160 si 180 grC.
Majoritatea fursecurilor se coc la 180 gr.
Adriana si-atat...



Idaira spune:
Eu deja mi-am achizitionat una bucata cucos ,din care voi face:
-racituri din pulpe
-salata boeuf din piept
-ciorba cu taitei de casa (din cea ramas)
-chiftelute din pui la cuptor
Voi mai face: saratele cu parmezan
fursecuri
prajitura banateana


Pisik06 spune:
Multumesc mult Adi! Pana la urma le-am pus direct, fara rosii ca nu am avut, doar bulion si le-am lasat cu capac si acuma le-am luat capacu sase rumeneasca.


alina023 spune:
Tocmai am terminat de facut prajitura "Televizor" si sunt putin dezamagita. Foile maro mi-au iesit foarte fragede si s-au rupt pe alocuri iar crema are o tenta amaruie (probabil de la coaja de lamaie...cred ca totusi coaja de la 2 lamai este prea mult). Rog fetele care au mai facut aceasta prajitura sa imi spuna si mie care este secretul pentru a evita astfel de mici rateuri.
Multumesc frumos!
Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)


niponel spune:
Eu voi face niste sarmalute , o salata beof si daca am timp un tort sau cumpar ceva o prajiturica gata facuta
CRACIUN FERICIT


Balbina spune:
Alina, si mie mi-au iesit fragede foile maro. Una chiar mi s-a rupt in doua, dar banuiesc ca din cauza faptului ca am miscat-o cind inca era calda. Cealalta am luat-o de pe hirtie dupa ce s-a racit de tot si a ramas intreaga. Foia rupta am pus-o dedesubt, iar cea intreaga, deasupra. Daca ambele foi sint rupte, poti glazura prajitura, ca sa acoperi crapaturile.
Coaja de la 2 lamii nu este prea mult, totul e sa razi numai partea galbena, amareala sta in coaja alba.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze


kisstherain999 spune:
Vreau sa fac o salata cu piept de pui, conopida si maioneza. Se mai poate adauga ceva in aceasta salata?
kiss 24+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...

