Ce pregatim de Craciun
Raspunsuri - Pagina 14

lgireada spune:
Revelionul il vom petrece cu prietenii si pe cuvant ca m-as apuca de gatit ... ca semipreparatele nu-s asa gustoase! Si sigur ma inspir de aici :D
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

strumfi2004 spune:
Mumyca, uite reteta mamei mele de rulouri (eu nu le fac, prefer crema de vanilie altfel, cu blat, intre foi de prajitura sau in fursecuri "nuci"):
2 galbenusuri, 250 ml apa minerala in care s-a stors sucul de la 1 lamaie si ai adaugat un praf de sare, faina cat cuprinde. adaugi margarina (sau osanza), impachetezi in 4 si dai la frigider o jumatate de ora. se repeta operatia de 2 ori.
din aluatul obtinut intinzi o foaie groasa cam de 5 mm si tai dreptunghiuri. acestea se ruleaza pe betisoarele speciale si se coc sau se prajesc. cand s-au racit se umplu cu crema de vanilie si se dau la rece. se pudreaza cu zafar farin inainte de servire.
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si
Stefanut

LauraFlo spune:
Am nevoie de ajutorul vostru. De Craciun avem la masa doua perechi de fini si dupa aperitiv ( salata beof, salata ton, vinete, icre, placinta de ficatei), sarmale si apoi friptura si carnati m-am gandit ca ar merge un tort mai fin si mai usor. Deci, m-am hotarat sa fac un tort diplomat. Am cumparat cele necesare. Experientele mele in materie de gelatina nu au fost tocmai fericite, asa ca va intreb pe voi: cum inmoi gelatina ? O pun de seara in apa calduta ?
Reteta la care m-am oprit este aceasta: ( nu stiu cine a postat-o, sorry, o am salvata in calculatorul meu de ceva timp):
TORT DIPLOMAT
Ingrediente:
- 1/2 l lapte;
- 4 pach. zahar vanilat;
- 300 gr zahar;
- 8 oua;
- 200 gr stafide (daca nu va plac stafidele, nu puneti);
- 25 gr gelatina (eu pun 3 pliculete Dr. Oetker)
- 750 gr frisca lichida (eu fol. Hulala);
- 3 cutii compot ananas sau echiv. portocale taiate sau juma-juma, dar bine scurse de zeama;
- 300 gr piscoturi de sampanie
- ev. 1 portocala, 1 kiwi, fructe de padure pt ornat
Atentie:
Faceti compozitia intreaga doar daca aveti musafiri (10-15 pers) - ies cam 2 torturi de dim. obisnuite, daca-l papati in familie (2-6 persoane), faceti compozitia de mai sus pe jumatate, iesiti si mai ieftin!!!
Mod de preparare:
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se toarna deasupra laptele fiert dar nu fierbinte si 300 gr zahar. Se pune la foc mic, amestecandu-se continuu, pana cand se glaseaza lingura (s nu fiarba). Se topeste gelatina in apa calda si se adauga in lapte. Cand s-a racit, se adauga frisca batuta, vanilia, stafidele si ananasul. Se tapeteaza o forma cu folie Al/celofan/plastic, se imbraca peretii si fundul formei in felii (rotunde) de portocala si Kiwi, e toarna compozitia, se pun piscoturi deasupra, presandu-le usor. Se lasa peste noapte la rece. A 2a zi se aseaza pe platou si se orneaza cu restul de frisca si ev. fructe de padure, dupa imaginatia fiecareia.

adi69 spune:
Nici gand sa pui de seara gelatina la muiat...o pui la inceput,cand incepi sa te pregatesti..
Eu o pun la muita in apa(rece),sa fie un deget(mai subtire) de apa deasupra,apoi-inainte de a o pune in crema- o incalzesc usor pe langa flacara de aragaz(nu trebuie sa fie fierbinte,e suficirent s-o tii langa flacara putin si devine lichida) ,se topeste si devine lichida,si este usor de incorporat in crema .
Am citit reteta,eu te sfatui sa nu racesti de tot crema inainte de a pune frisca,mai alesc ca pui gelatina in crema- sa fie crema usor calduta..
sau sa racesti crema dar sa pui gelatina in crema o data cu frisca..
Adriana si-atat...

strumfi2004 spune:
Adi, am mai vazut o data pozele tale (in cautarea tortului cu martipan ). Vaaii cum arata tortul krantz (si mai mult krantz
)!!
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si
Stefanut

Hildegard spune:
Laura, eu fac asa cu gelatina:
-o pun la inmoiat in apa calduta inainte de a face crema cu 1 h.
Apoi aceasta se incorporeaza in crema calda facuta pe foc urmand a amesteca din cand in cand cu liungura.
In reteta care vrei s-o faci......cand crema care s-a facut pe foc e calduta se amesteca cu frisca batuta, vanilia, stafidele si ananasul.Si in reteta ta scrie ca inmoi gelatina inainte de-a prepara tortul ...dar nu trebuie cu o zi inainte.
Sper ca am explicat bine..daca nu mai intreaba-ma
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna

LauraFlo spune:
Multumesc ! Sunteti foarte prompte !
Am inteles bine sper: gelatina in apa rece se pune cu o ora inainte de a ma apuca de crema, cand a venit momentul s-o adaug o incalzesc putin pana se topeste de tot si devine lichida.
Am sa fac si eu poze.

adi69 spune:
Eu am pus poze cu primele mele 5 feluri de fursecuri...la semnatura,bineinteles..
Adriana si-atat...

Balbina spune:
quote:
Originally posted by adi69
Eu am pus poze cu primele mele 5 feluri de fursecuri...la semnatura,bineinteles..
Adriana si-atat...
Adriana, da ce harnica esti, draga! Foarte frumoase frusecurile!

------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze