Ce pregatim de Craciun

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Revelionul il vom petrece cu prietenii si pe cuvant ca m-as apuca de gatit ... ca semipreparatele nu-s asa gustoase! Si sigur ma inspir de aici :D

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mumyca spune:

Fetelor,aveti reteta de la rulouri cu vanilie?('')

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Mumyca, uite reteta mamei mele de rulouri (eu nu le fac, prefer crema de vanilie altfel, cu blat, intre foi de prajitura sau in fursecuri "nuci"):

2 galbenusuri, 250 ml apa minerala in care s-a stors sucul de la 1 lamaie si ai adaugat un praf de sare, faina cat cuprinde. adaugi margarina (sau osanza), impachetezi in 4 si dai la frigider o jumatate de ora. se repeta operatia de 2 ori.
din aluatul obtinut intinzi o foaie groasa cam de 5 mm si tai dreptunghiuri. acestea se ruleaza pe betisoarele speciale si se coc sau se prajesc. cand s-au racit se umplu cu crema de vanilie si se dau la rece. se pudreaza cu zafar farin inainte de servire.

Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Am nevoie de ajutorul vostru. De Craciun avem la masa doua perechi de fini si dupa aperitiv ( salata beof, salata ton, vinete, icre, placinta de ficatei), sarmale si apoi friptura si carnati m-am gandit ca ar merge un tort mai fin si mai usor. Deci, m-am hotarat sa fac un tort diplomat. Am cumparat cele necesare. Experientele mele in materie de gelatina nu au fost tocmai fericite, asa ca va intreb pe voi: cum inmoi gelatina ? O pun de seara in apa calduta ?

Reteta la care m-am oprit este aceasta: ( nu stiu cine a postat-o, sorry, o am salvata in calculatorul meu de ceva timp):

TORT DIPLOMAT
Ingrediente:
- 1/2 l lapte;
- 4 pach. zahar vanilat;
- 300 gr zahar;
- 8 oua;
- 200 gr stafide (daca nu va plac stafidele, nu puneti);
- 25 gr gelatina (eu pun 3 pliculete Dr. Oetker)
- 750 gr frisca lichida (eu fol. Hulala);
- 3 cutii compot ananas sau echiv. portocale taiate sau juma-juma, dar bine scurse de zeama;
- 300 gr piscoturi de sampanie
- ev. 1 portocala, 1 kiwi, fructe de padure pt ornat
Atentie:
Faceti compozitia intreaga doar daca aveti musafiri (10-15 pers) - ies cam 2 torturi de dim. obisnuite, daca-l papati in familie (2-6 persoane), faceti compozitia de mai sus pe jumatate, iesiti si mai ieftin!!!
Mod de preparare:
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se toarna deasupra laptele fiert dar nu fierbinte si 300 gr zahar. Se pune la foc mic, amestecandu-se continuu, pana cand se glaseaza lingura (s nu fiarba). Se topeste gelatina in apa calda si se adauga in lapte. Cand s-a racit, se adauga frisca batuta, vanilia, stafidele si ananasul. Se tapeteaza o forma cu folie Al/celofan/plastic, se imbraca peretii si fundul formei in felii (rotunde) de portocala si Kiwi, e toarna compozitia, se pun piscoturi deasupra, presandu-le usor. Se lasa peste noapte la rece. A 2a zi se aseaza pe platou si se orneaza cu restul de frisca si ev. fructe de padure, dupa imaginatia fiecareia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Nici gand sa pui de seara gelatina la muiat...o pui la inceput,cand incepi sa te pregatesti..
Eu o pun la muita in apa(rece),sa fie un deget(mai subtire) de apa deasupra,apoi-inainte de a o pune in crema- o incalzesc usor pe langa flacara de aragaz(nu trebuie sa fie fierbinte,e suficirent s-o tii langa flacara putin si devine lichida) ,se topeste si devine lichida,si este usor de incorporat in crema .
Am citit reteta,eu te sfatui sa nu racesti de tot crema inainte de a pune frisca,mai alesc ca pui gelatina in crema- sa fie crema usor calduta..
sau sa racesti crema dar sa pui gelatina in crema o data cu frisca..

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Adi, am mai vazut o data pozele tale (in cautarea tortului cu martipan ). Vaaii cum arata tortul krantz (si mai mult krantz )!!

Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Laura, eu fac asa cu gelatina:
-o pun la inmoiat in apa calduta inainte de a face crema cu 1 h.
Apoi aceasta se incorporeaza in crema calda facuta pe foc urmand a amesteca din cand in cand cu liungura.
In reteta care vrei s-o faci......cand crema care s-a facut pe foc e calduta se amesteca cu frisca batuta, vanilia, stafidele si ananasul.Si in reteta ta scrie ca inmoi gelatina inainte de-a prepara tortul ...dar nu trebuie cu o zi inainte.

Sper ca am explicat bine..daca nu mai intreaba-ma

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Multumesc ! Sunteti foarte prompte !

Am inteles bine sper: gelatina in apa rece se pune cu o ora inainte de a ma apuca de crema, cand a venit momentul s-o adaug o incalzesc putin pana se topeste de tot si devine lichida.

Am sa fac si eu poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Eu am pus poze cu primele mele 5 feluri de fursecuri...la semnatura,bineinteles..

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by adi69

Eu am pus poze cu primele mele 5 feluri de fursecuri...la semnatura,bineinteles..

Adriana si-atat...

Adriana, da ce harnica esti, draga! Foarte frumoase frusecurile! Sa inteleg ca asta e abia inceputul cite ziceai ca faci anul asta, 12-15 feluri? Ascunde-le bine, sa reziste pina la Craciun, la mine n-ar rezista...

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput