Indemnizatia ...despre prenatal
Salutare burtici cine stie mai bine cat va fii prenatalul de la anul ?Eu am auzit de 6 milioane si 2 alocatia deci tot 8 mil voi ce stiti??? Pupici astept raspunsurile voastre.
Nicolici Viitoare Mamica de Baietel :))
Raspunsuri
hermanadela spune:
salut
de la anul o sa fie 9 mil,6mil+2mil+1mil stimulent sau asa ceva.acuma cateva zile am citit aici pe site despre asta.
28+
roandre spune:
quote:
Originally posted by hermanadela
salut
de la anul o sa fie 9 mil,6mil+2mil+1mil stimulent sau asa ceva.acuma cateva zile am citit aici pe site despre asta.
28+
Gresit! Nu se acorda si stimulent si indemnizatie in acelasi timp...deci ori una, ori alta. Indemnizatia va fi tot 8 mil, 6 mil mama si 2 mil alocatia pt copil pana la 2 ani.
Te intorci mai repede la serviciu (pana implineste copilul 2 ani)...atunci mama primeste 1 mil, copilul alocatie 2 mil, deci total 3 mil.
Utile pt burtici, viitoare mamici
roxygeo spune:
Buna ziua la burtici si mamici!
In primul rind este o confuzie de termeni...concediul prenatal si concediul postnatal sunt un lucru, in total 126 de zile, iar concediul pentru ingrijirea copilului pina la doi/trei ani este alt lucru.
Concediul prenatal se poate lua incepind cu luna a 7-a de sarcina (sau a 6-a ca nu mai stiu exact), iar dupa nastere este obligatoriu sa mai ai 43 de zile din concediul postnatal. Exista si varianta in care se i-au ambele -cumulat - dupa nastere. Pentru el primiti 85% din salariul pe care-l aveti.
CIC - pentru mine e o nebuloasa, mai ales ca am vazut ca tot vehiculeaza astia prin Parlament tot felul de propuneri.
Pupici
hermanadela spune:
poate ca ii gresit
Indemnizatia pentru cresterea copilului
Daca esti insarcinata si vei deveni mama, de la 1 Ianuarie 2007 vei primi:
indemnizatie de 600 lei/luna
stimulent de 100 lei /luna
alocatie de stat de 200 lei/luna (copii pina la 2 ani).
De primele doua indemnizatii poate beneficia oricare dintre parintii copilului, persoana care a adoptat sau are copilul in plasament precum si tutorele.
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1006
28+
CHOWPERSA spune:
Dar daca te intorci mai devreme de 2 ani la servici , cat primesti?
Eu stiam ca 3 mil. + 2 mil. alocatia pt. copil.
Voi cum stiti?
DANNA
roandre spune:
CHOWPERSA, dc te intorci mai devreme la serviciu (pana sa implineasca bb 2 ani) atunci vei primi de la 1 ian 2007 un stimulent de 1 mil lei iar copilul pana la 2 ani va avea alocatia de 2 mil lei...deci total iti intra in casa 3 mil lei.
Pana la 31 dec 2006, dc te intorceai mai devreme la serviciu, tu primeai 3 mil si copilul primea o alocatie de 24 ron....deci in total in casa iti intra 3,24 mil lei.
Pt mai multe detalii cititi www.ddfssbuc.org/formulare/171105sinteza.pdf" target="_blank">aici sau www.ddfssbuc.org/aistenta/OUG%20148-2005.htm" target="_blank">aici precum si www.ddfssbuc.org/formulare/hotarare1825.pdf" target="_blank">aici
mica0307 spune:
Buna burtici,
Am si eu o intrebare. Pentru concediu postnatal (85% din salariu) indemnizatia o plateste statul sau serviciu? Eu am pe cartea de munca salariu mic trecut si direfenta pe drepturi de autor. Din ce se considera 85%?
Desi daca ma gandesc bine in postnatal nu o sa mai am contract de drepturi de autor, ca nu mai lucrez, nu???
Mica 15+
Poze
andreea c spune:
roxygeo din ce spui tu inteleg ca iti poti lua dupa ce nasti un concediu cumulat pre si post natal de un anumit nr. de zile, acesta platindu-se cu 85% din salariu. Pe langa asta mai iei si cei 9 mil pt. perioada respectiva sau abia dupa ce se termina zilele de pre si post natal iei cele 9 mil?
Stiti cumva daca mai poate lua si altcineva cele 9 mil in afara de parinti? Pe mine m-ar interesa sa ii ia maica-mea, dar nu stiu daca se poate.
Andreea 7+
pregatiri nunta...
nunta noastra 2 iulie 2005
roandre spune:
quote:
Originally posted by andreea c
roxygeo din ce spui tu inteleg ca iti poti lua dupa ce nasti un concediu cumulat pre si post natal de un anumit nr. de zile, acesta platindu-se cu 85% din salariu. Pe langa asta mai iei si cei 9 mil pt. perioada respectiva sau abia dupa ce se termina zilele de pre si post natal iei cele 9 mil?
Stiti cumva daca mai poate lua si altcineva cele 9 mil in afara de parinti? Pe mine m-ar interesa sa ii ia maica-mea, dar nu stiu daca se poate.
Andreea 7+
pregatiri nunta...
nunta noastra 2 iulie 2005
Dupa ce nasti poti sa-ti iei maxim 126 zile de concediu platit cu 85% (asta in cazul in care nu ti-ai luat nici o zi de concediu prenatal inainte de nastere). Cat timp iei astia 85% nu poti lua si indemnizatia de crestere copil sau stimulentul.
Indemnizatia o poti lua dupa minim 42 zile dupa ce ai nascut prin depunerea unui dosar cu mai multe acte la primarie.
Nu e vorba de 9 mil pt ca stimulentul ala se acorda mamei in momentul in care renunta la indemnizatia si se intoarce la serviciu pana implineste copilul 2 ani...NU SE DAU IMPREUNA!!!
"Pe perioada in care se acorda stimulentul, plata indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se suspenda."
Indemnizatia o mai poate lua si sotul tau. Deci ori mama ori tatal copilului!
"Art. 5. - (1) De indemnizatia si stimulentul prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului.
(2) Beneficiaza de aceleasi drepturi si una dintre persoanele care au adoptat copilul, carora li s-a încredintat copilul în vederea adoptiei sau care au copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenta, precum si persoana care a fost numita tutore.
(3) În situatia persoanelor prevazute la alin. (2), acordarea drepturilor prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, se face tinându-se seama de 12 luni anterioare datei de la care, dupa caz, s-a aprobat adoptia, a fost facuta încredintarea, s-a instituit plasamentul sau tutela."