Cum sa il conving?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

quote:
Originally posted by casandra

Ca sa incerc sa ma explic altfel, numai in Dumnezeu ajungi sa il iubesti si sa il cunosti pe celalalt. Fara Dumnezeu, dragostea noastra intotdeauna va fi limitata si egoista, intotdeauna vom cauta ale noastre, ne vom proteja interesele, iar celalat va fi "iubit" atat timp cat corespunde asteptarilor. Daca ne schimbam asteptarile, sau "iubitul" se schimba, dragostea se raceste instantaneu si curand va deveni o amintire. Nu avem putinta sa pastram singuri dragostea, in lumea aceasta, cazuta. Avem nevoie de Dumnezeu care sa o sustina.

casandra, ce sa intzeleg- daca sotzul cuiva brusc se skimba, isi trage o amanta, o violenteaza, se ia de jocuri de noroc, se-apuca de beut, tu vrei sa ceara ajutorul lui Dzeu sa il suporte pe ipokimen?
Doamne-iarta-ma!- citeste Biblia, trebuie sa te lapezi de oricare din ai tai daca incalca perceptele bunului simtz, inclusiv cele impuse de Dzeu...

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

-------
Messa:
Deci nu are cum sa fie asa cum ai scris, ca Dumnezeu nu cred ca are pretentia sa ne distrugem vietile suportand langa noi oameni nepotriviti.
-----------------

Nu, Dumnezeu nu are pretentii, ci cereri. E nevoie sa discernem, cu ajutorul rugaciunii, intre cereri si pretentii si sa nu le onoram pe cele din urma.
Si apoi, Dumnezeu ne ne vrea pasivi, fara reactie.
Cel mai important lucru pe care il putem face pentru cineva caree coplesit de emotii negative, este sa il ascultam cu rabdare, fara sa ne gandim in acele momente la ce simtim noi, ce "am face noi in locul lui" sau "ce ar trebui el sa faca", ci pur si simplu sa ascultam si sa ne rugam pentru el.
Si cand ne rugam pentru el, nu-I cerem lui Dumnezeu sa faca ceva anume, ci sa-l ajute si sa-l miluiasca asa cum stie El. Ascultand cu atentia indreptata spre ce simte si ce nevoi are celalalt, ii oferim acestuia caldura sufletului nostru si intelegerea noastra si el se va simti acceptat, inteles, iubit, chiar daca nu-i vom da dreptate. A intelege pe cineva nu inseamna a fi de acord cu cele pe care le spune sau ni le cere. Noi ascultam, ne gandim la el, uitam de noi, ne rugam pentru el, facem ce putem din ce ne cere si, în rest, il incredintam lui Dumnezeu. Ca numai de cele ale noastre vom da socoteala, dar vom raspunde de faptul ca nu ne-am rugat pentru celalat sau am judecat sau ranit si nu ne-am cerut iertare.

Mergi la inceput

bine-bine, ne rugam pt. pacatos- dar ce facem pt. noi- il acceptam curvar, gambler, alcoolic, violent sau ....?

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Crezi ca putin lucru faci pentru tine, cand te rogi pentru celalalt?

Fortelady, tu spui ca ti-ai pierdut credinta, desi provii dintr-o familie de preoti. Nu e de mirare, Iuda a fost apostol. In ce tovarasie a stat el, la ce minuni a fost partas. Si totusi, totusi, L-a vandut. De ce? Pentru ca patima a pus stapanire pe sufletul lui si nu i s-a impotrivit. Pentru ca ispite cumplite se aduna pe capul celui care vine in numele Domnului. Pentru ca, daca un astfel de suflet este pierdut, multe altele vor fi pierdute si multi se vor sminti.
Pacatul nostru este ca nu ne rugam cu lacrimi pentru preotii nostrii.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by casandra

Crezi ca putin lucru faci pentru tine, cand te rogi pentru celalalt?

Fortelady, tu spui ca ti-ai pierdut credinta, desi provii dintr-o familie de preoti. Nu e de mirare, Iuda a fost apostol. In ce tovarasie a stat el, la ce minuni a fost partas. Si totusi, totusi, L-a vandut. De ce? Pentru ca patima a pus stapanire pe sufletul lui si nu i s-a impotrivit. Pentru ca ispite cumplite se aduna pe capul celui care vine in numele Domnului. Pentru ca, daca un astfel de suflet este pierdut, multe altele vor fi pierdute si multi se vor sminti.
Pacatul nostru este ca nu ne rugam cu lacrimi pentru preotii nostrii.

gresit!
avand parte de acces la cartzi sfinte am invatzat ca religia e pt. a stapanii prostii, iar credintza este altceva- nu mi-am pierdut credintza in Dumnezeu- ea s-o intarit!

tot nu mi-ai raspuns: ce faci daca al tau te joaca in picioare- fizic sau psihic, doar te rogi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Cu rugaciunea nu scoti betivului sticla din gura si nici batausului nu-i usurezi palma. Cu un divortz insa, da. Si cu cat lasi naibii iubirea pentru nemernic, cu atat mai bine.

Mergi la inceput

Despre mine, ce sa spun, in ziua necazului meu, m-am rugat si Dumnezeu m-a ascultat in multe situatii care pareau fara iesire. Ce e cu neputinta la oameni, la Dumnezeu e cu putinta.
Nu imi doresc raul si ma rog la Dumnezeu sa ma fereasca de rau.
Sa ne aducem aminte de rugaciunea lui Hristos: "Parintele Meu, de este cit putinta, treci de la Mine paharul acesta; insa nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiesti".
Ce ne invata Hristos prin aceasta rugaciune? Sa nu ne aruncam noi insine in primejdii, ci sa ne rugam pentru departarea primejdiei. Daca ea totusi ne-a ajuns, sa o intampinam fara teama si cu rabdare si sa supunem vointa noastra vointei lui Dumnezeu. Deci, stiind noi acestea, sa ne rugam, ca sa nu cadem în ispita: iara daca am cazut in ea, sa cerem de la Dumnezeu rabdare si putere si totdeauna sa supunem vointa noastra vointei Lui.

Ce e gresit in ce am spus? Nu a fost Iuda apostol? Nu sunt preotii mai incercati si mai ispititi decat laicii?
Nu e mare bucuria vrajmasului cand abate de la dreapta credinta pe fiul preotului?
Ia aduti aminte de preotul Eli, de fiii sai si cum, pentru ca nu a purtat de grija de viata spirituala a copiilor sai a pierdut toata rasplata pentru viata sa cucernica, altfel. Din cauza neglijentei sale, a fost pedepsit impreuna cu ei.

Mergi la inceput

Messa, nu stiu nimic despre fostul tau sot. S-ar putea ca divortul sa fi fost cel mai bun lucru pe care puteai sa il faci.
Dar, chiar daca ai divortat, te poti ruga pentru el, ai putea sa incerci sa il ierti si, pe masura ce o vei face, te vei simti mai impacata si vei face pace cu trecutul ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Pai eu ma simt foarte bine cu trecutul meu, si tocmai asta spuneam, ca nu vad ce sens ar avea sa mai si pierd vremea cu rugaciuni pentru o chestie trecuta... Si nu am ce sa iert, felul fiecarui om de a fi nu e o greseala, ca sa poata fi iertata - eu am vrut sa spun ca, exact ca si acum, la fel si atunci, rugaciunile erau ceva absolut inutil care ar fi intarziat rezolvarea reala a problemei si eventual ar mai fi si agravat-o. Ce sfat i-ai da tu kasemadei? Sa stea sa se roage, eventual s-o gaseasca logodnicul in genunchi prin casa si sa rada de ea sau sa se enerveze, ca sa faca si mai rau relatiei? Sau sa invete sa accepte parerile lui si sa incerce sa nu-l provoace prin insistente a propos de religie? Sau sa se desparta de el, daca ea considera ca nu se poate impaca cu diferentele dintre ei? Cu rugaciuni nu faci nimic - vorba ceea, "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista" si mai e si proverbul acela arab - "crezi in Dumnezeu, dar leaga-ti camila".

Mergi la inceput

Ce ai scris tu, sunt ideile tale sau sunt copiate de undeva?
E ne-inteligibil. Nici macar nu se poate citi, daramite intelege ce ai vrut sa spui.

Mergi la inceput