Cum sa il conving?

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

quote:
Originally posted by casandra

----------
Nu cred ca oricine poate sa tina ascultarea, cu ata mai putin un prost. Nu e usor deloc. Iti trebuie rabdare, intelepciune, inteligenta si multe altele.
Eu cred ca pentru a te supune neconditionat iti trebuie lipsa initiativei, lipsa increderii in fortele proprii, in judecata proprie, lipsa stimei de sine si frica.

Este o mare diferenta intre supunerea aceea care presupune rabdare, intelepciune, inteligenta si cea ceruta de religiile crestine, descrisa de mine mai sus.

Supunerea care cere rabdare, intelepciune, inteligenta este fireasca si este rodul judecatii limpezi cu creierul propriu.

Ca un exemplu - cand mama mi-a spus "copile, sa nu carecumva in viata ta sa furi", oferindu-mi si explicatia LOGICA de rigoare (adica: daca furi, in primul rand faci rau altuia, ceea ce e rau, caci imagineaza-ti cum e sa ti se intample tie, sa ti se fure tie ceva si in al doilea rand poti fi prins si pedepsit, uneori poate chiar mai rau decat merita obiectul furat si in al treilea rand, este posibil sa obtii cinstit lucrul cu pricina, ceea ce iti ofera alta bucurie decat furtul). Daca mama facea greseala sa-mi ofere ca "explicatie" vreo fraza de genul "ca te bate Dumnezeu" sau "ca te faci de rusine", nu as fi fost prea convinsa si nu as fi ascultat, nu m-as fi supus. Dar cand judecata mea a fost alimentata cu argumente logice si coerente care mi-au aratat ca e spre binele meu sa ascult, am ascultat fara sa sovai.

Acuma, zi-mi te rog argumentul logic conform caruia nu am voie sa fac sex/copii inainte de casatorie, de exemplu, ca sa vad daca ar merita sa ma supun. Dar garantez ca nu vei gasi niciun argument logic.

quote:
Daca manca din pomul Vietii omul nu mai avea pocainta niciodata, se impietrea la inima ca diavolul, cadea ca diavolul, nu mai murea niciodata si se chinuia in veci in iad, asemenea satanei.

Nu ai de unde sa stii ca ar fi fost asa. Pentru ca liberul arbitru al Evei si al lui Adam era perfect functional, nu? Poate ca ei alegeau sa duca o viata vesnica linistita si poate ca o si faceau. Dar cum sa stim, daca nu au avut posibilitatea sa manance si acel fruct? Nu de alta, dar Cineva s-a speriat ca i se ia unicitatea si a pus repede paznici la mar... ca un copil care isi apara jucaria. Ceea ce iar face Biblia neverosimila, cum sa se poarte Dumnezeu ca un copil de 4 ani?

Mergi la inceput

quote:

Gradatul nu isi iubeste soldatul, soldatul nu simte dragostea superiorului. Gradatul il trimite pe soldat la inaintare, se foloseste de el si atat.
Asta pe de o parte, pe de alta parte soldatul isi injura comandantul orid cate ori are ocazia, de-asta e nevoie de forta din partea comandantului, pentru ca arareori vei vedea bunavointa din partea soldatului.
Legatura dintre soldat si gradat este o legatura impusa, nefireasca.

Crezi ca un Dumnezeu care striga din inalturi ca el e manios si ca pedepseste pe toata lumea... o face din iubire? Mie imi suna a isterie frustrata intreaga atitudine descrisa de Biblie ca apartinandu-i lui Dumnezeu. Uite, numai la faza cu vitzelul de aur - pai putea frumos Dumnezeu sa se arate putin la fatza si sa le spuna oamenilor cu pricina - mai baieti, lasati vitelul ala, ca e o chestie inerta, eu sunt cel care v-a facut pe voi si de la mine aveti papica si chiar si aurul ala, ca m-a amuzat pe mine sa-l fac... uite, ca sa va demonstrez, va inviu vitzelul asta si puteti sa-l si mancati din partea mea, dar terminati cu inchinatul la o bucata de metal. Eu garantez ca, la cat de fricosi sunt de fel oamenii, nu le mai trebuia vitzel de aur.

Asadar, Dumnezeul descris de Biblie si cosmetizat de religiile crestine nu-si iubeste creatia, adica nu iubeste oamenii, ci e ca stapanul de sclavi, are doar pretentia sa fie adulat si preamarit si vrea supunere neconditionata, chiar ci cand cere prostii. Sa zicem ca in Noul Testament se mai schimba treaba, dar cand Isus incepe cu faza aia cum ca a venit sa dezbine, sa invrajbeasca mama cu fiu, barbat cu femeie se face varza tot noul concept "Dumnezeu reinventat" si cam tot acolo se ajunge (sau ceva de genu', fortelady/ham, tu esti tare la citate, trebe sa stii pe undeil gasesti pe asta la care ma refer).

Mergi la inceput

quote:

Hai, ca sa lamurim treaba cu preotia.
Ce deranjeasa e ca o femeie care vrea sa fie preot nu poate sa fie, sau cum?
Despre asta e vorba?
Pai ca sa raspundem la intrebarea asta, sa vedem de ce, nu trebuie mai intai sa intelegem ce inseamna sa fii preot?

Desi nu e mare branza sa intelegi despre ce e vorba, sa presupunem ca o vreme nu am inteles si sa presupunem ca brusc m-am luminat ce inseamna sa fii preot.

DE CE NU AM VOIE?

Repet, presupunem ca sunt o femeie care este la acelasi nivel spiritual cu orice barbat care aspira la preotie, presupunem ca am inteles foarte bine, la fel ca un barbat aspirant, ce presupune a fi preot, indeplinesc toate conditiile, dar nu detzin un scrot cu testicule si nici penis.

DE CE NU AM VOIE?

Mergi la inceput

quote:

------------------
Doar ca mi se pare evident ca sarcinile Evei necesita mai putina inteligenta decat cele a lui Adam.
-------------------
Mie nu mi se pare evident deloc.
Fii atenta ce zice Eccleziastul: nu e rautate mai mare ca rautatea femeii. Asta insemana ca o femeie inraita produce mai multe pagube decat decat un barbat inrait. Iti dai seama cat de inmportant este ca femeia sa nu fie rea, adica sa fie buna. Iar bunatate fara inteligenta nu se poate.

Mamaaaa, Casandra, pai Ecleziastul asta misogin tocma' ne-a facut proaste pe fatza!!!

quote:
Originally posted by casandraDar nu pui servitorimea sa iti faca prunci sau sa mangaie barbatul. Oare de ce, daca nu e important? Poate fi ceva mai important decat copiii?
Adam se duce sa vaneze ca sa asigure bunastarea copiilor. Nu ar renunta Adam la tot ce are ca sa ii fie copiii sanatosi? Poate fi durere mai mare decat sa nu ai copii bine crescuti, oameni de nadejde? Si copiii astia rasar asa, din pamant, din iarba verde, sau sunt rodul a ceea ce am investit in ei, in primul rand, dragoste, timp, rabdare, perseverenta, nerenuntare?

Casandra, tocmai spuneai ca barbatul nu are niciun rol... ca numai Dumnezeu si femeia. Te contrazici, hotaraste-te. Cum e? Are sau nu barbatul si el rolul lui?

quote:
Originally posted by casandraNu de oblojirea orgoliului are nevoie Adam, ci de calmare. Eva nu il ajuta daca il ridica in slavi, ci daca il coboara cu picioarele pe pamant.

Dar de ce calmare, e Adam nervos?

quote:
Adam ucide. Ucide vanatul si isi ucide concurentii.
Usor e sa ucizi? Cand ucizi, te ucizi pe tine, in primul rand.
Imi aduc aminte de "Moartea caprioarei": Mananc si plang, mananc.
Cam asta a fost soarta lui Adam.
Nu vad ce e de invidiat.

Si cand gatesti ceva mort e aiurea. Dar o facem pentru ca e mancare. Nu as avea probleme sa tai gatul la gaina ca sa imi granesc copilul.

Mergi la inceput

quote:

1.Maslu dupa nastere? Poate vrei sa spui molifta, care e altceva.
Cum sa iti spun, ar trebui sa stii, molifta respectiva e o rugaciune, care te impaca cu Dumnzeu, prin care ti se sterg toate greselile, gandurile, cu voia, fara voia, care ti-au venit in minte in perioada sarcinii/nasterii.
Rugaciunile sunt bune.
Asa, molifta. Nu pot retine denumirile astea . Dar daca eu ma consider impacata cu Dumnezeu, fara greseala, fara ganduri rele in perioada sarcinii/nasterii, si ii explic asta preotului, scap de molifta fara probleme, sau se supara preotul si zice ca nu se poate?

quote:
Originally posted by casandra3. Asta am zis si eu, tatal contribuie doar cu informatie genetica.
Dar din acel moment, in care tatal doneaza informatia genetica, pana la copil, mai e cale lunga. Acum tu nu trebuie sa fii frustrat. Tatal e tata si mama mama. Nu poti inversa rolurile, si nici nu poti pune semnul egal intre ele, daca vrei sa respecti adevarul pana la capat. Sunt lucruri pe care trebuie sa le accepti asa cum sunt.

Nu e o cale asa lunga. Eu cred ca asa cum gravida creste in burta ei copilul si e de laudat pentru asta, asa e de laudat si barbatul care o suporta asa gravida, cu toane, nervi, pofte, balamuc... si ii ofera femeii iubite sprijin si dragoste. Practic, chiar daca nu tine copilul in burta lui, barbatul e alaturi de femeie, stie ca va veni pe lume propriul lui copil, participa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

---------
eu am fost alaturi de cea cu care concepeam copilul
---------
Vezi ce mare lucru ai spus. Tu ai fost alaturi de mama copilului, nu de copil. Tatal este legat de copil prin mama, mama este legata direct de copil. In fine, eu ma bucur sa vad ca tatii sunt atat de entuziasmati de copiii lor si concureaza pozitia mamelor.

Tu poti intra in biserica linistit, poti asculta slujba dupa slujba, dar pacatul de a fi mers la curve sau de a te fi gandit la ele nu ti se iarta pana nu te spovedesti si ti se citeste molifta.
Proaspata mamica este impacata cu Dumnezeu fara sa se mai spovedeasca.

Cum poti spune ca Biblia trateaza femeia ca pe un sub-produs cand Fiul lui Dumnezeu S-a nascut dintr-o femeie, iar Iisus, dupa Inviere s-a infatisat prima data inaintea unor femei?

Mergi la inceput

Messa, daca tu te consideri fara greseli, si nu vrei ca preotul sa iti citeasca o rugaciune, de ce ai mai veni la biserica? Numai asa "pentru ca poti"? Pentru ca vrei sa iti impui punctul de vedere? Pentru ca vrei sa fii asemenea lui Dumnezeu, hotarasti singura ca sunteti impacati, fara sa intrebi (prin rugaciune)? Vad asemanare cu Eva despre care discutam. Din cauza acestor ambitii, Eva a pierdut raiul, iar femeia nu poate fi preoteasa. Nu are nici in clin, nici in maneca cu calitatile cu care a inzestrat-o Dumnezeu, poate chiar au fost prea multe si s-a bucurat nemeritat de multe bunatati si a nesocotit ca tot ce a primit a fost primit in dar. A uitat de Cel care i le-a dat si a vrut sa fie asemenea Lui. Pe ce baze ar fi Eva asemenea lui Dumnezeu? Doar ca asa a considerat ea. Cam putin. Ca urmare si Dumnezeu nu ii permite sa transforme painea si vinul in sangele si trupul Fiului Sau, care a murit pentru a o rascumpara.
Nu e vorba de rautate, ci de bunatate. Eva e prea ambitioasa si, din cauza asta, usor de amagit. Ar lua vorbele insuflate de duhurile rele mai adevarate decat cele insuflate de Duhul Sfant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

quote:

---------
eu am fost alaturi de cea cu care concepeam copilul
---------
Vezi ce mare lucru ai spus. Tu ai fost alaturi de mama copilului, nu de copil. Tatal este legat de copil prin mama, mama este legata direct de copil. In fine, eu ma bucur sa vad ca tatii sunt atat de entuziasmati de copiii lor si concureaza pozitia mamelor.

Tu poti intra in biserica linistit, poti asculta slujba dupa slujba, dar pacatul de a fi mers la curve sau de a te fi gandit la ele nu ti se iarta pana nu te spovedesti si ti se citeste molifta.
Proaspata mamica este impacata cu Dumnezeu fara sa se mai spovedeasca.

Cum poti spune ca Biblia trateaza femeia ca pe un sub-produs cand Fiul lui Dumnezeu S-a nascut dintr-o femeie, iar Iisus, dupa Inviere s-a infatisat prima data inaintea unor femei?

casandra, cu tine omu' nu se plicitseste; pai o luam de la capat:

1- cum dreaci sunt alaturi de fomeia de-mi poarta copcilu-n pantece si alaturi de ala micu' nu, cand am dormit de fiecare data, noapte de noapte, cu mana pe burtica (si banuiesc ca nu-s singuru' care-o facut asta)?

2- pe mine popa nu m-o-ntrebat despre pacate, da' pe fomeie o atentzionat-o ca tre' sa nu-sh' ce slujba de curatzire..., bla-bla-bla, de l-am scos pe barbos pe us-afara- auzi nemernicu', mi-e murdara fomeia c-o nascut!

3-pai spui ca Biblia trateaza fomeia asa cum o trateaza:

Eva e vinovata de toate pacatele, Adam o fo' doar un fraier motzat c-o ascultat de fomeie- Barbatzi, nu ascultatzi de fomei ca uite unde-ajungetzi!
Eva e pedepsita:
16. Iar femeii i-a zis: "Voi inmultzi mereu necazurile tale, mai ales in vremea sarcinii tale; in dureri vei naste copii; atrasa vei fi catre barbatul tau si el te va stapani".
Eccleziastul: nu e rautate mai mare ca rautatea femeii.
...................................
nu ma pune s-adun toate kkturile misogine de sunt pe la cartzile alea, ca nu-i loc pe 50 de pagini de forum si oricum o-ntorci tu k la ploiesti, kit ca din doo-n doo pagini te contrazici...

una peste alta nea Einstein are perfecta dreptate: "Dumnezeu, daca le face pe toate, inseamna ca el face si raul si deci noi nu avem nici o vina."

ori e omnipotent si raspunzator pt. tot, deci nu exista pacat, fiindca totul este un dat de la El, ori nu-i si-atunci NU-I DZEU!
dar, cum Dzeu ESTE singura explicatzie plauzibila este ca povestea este viciata de factorul uman- factorul uman fiind in unanimitate masculin, misoginismul este normal- n-oi vrea sa scrie barbatu' ca el e divina!?!

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

---------
sunt alaturi de fomeia de-mi poarta copcilu-n pantece si alaturi de ala micu' nu, cand am dormit de fiecare data, noapte de noapte, cu mana pe burtica (si banuiesc ca nu-s singuru' care-o facut asta)?
---------
Nu stiu cum sa iti explic ca sa intelegi mai bine. Tu puteai sa dormi sau nu cu mana pe burtica, dar mama nu putea sa fie sau nu cu cel mic. Legatura dintre mama si copil e mult mai puternica decat cea dintre tata si copil. Dar nu ai cum sa intelegi, pentru ca nu esti mama.

-----
factorul uman fiind in unanimitate masculin
-----
Uite cine vorbeste de misoginism.

Mergi la inceput

---------
numai ca tatal copilului meu statea acasa si eu munceam sa aduc bani si asta era considerat firesc de majoritate. Eu, care insa gandesc un pic altfel, consider ca lucrul asta e firesc oricum,
----------
Cum potrivesti postarea asta cu cealalta in care erai indignata ca el sta la televizor dupa ce aduce bani acasa? Nu mai inteleg nimic.

Cu ce zici tu de Saftica si Vasilica, sunt de acord. Abuzuri au existat si inca exista, dar nu din voia Domnului, iar Biserica le condamna. Nicaieri nu ai sa gasesti in Biblie ca barbatul e indemnat sa bea sau sa isi chinuie femeia. Din contra, i se spune barbatului ca femeia este stapana pe trupul sau.
Si ca sa nu sare Fortelady, o sa iti spun si unde:
Corinteni I, 7:4.
In Corinteni 7:14, este scris clar ca barbatul se sfinteste prin femeie, daca aceasta este credincioasa, iar femeia prin barbat, daca el este credincios.

Eu ma retrag, deja s-au spus prea multe uraciuni despre Dumnezeu si Scriptura. Tare mi-e ca va sunt pricina de poticneala si va mai si provoc sa faceti pacate de moarte.
Messa, sarcina usoara, copil sanatos si voios.
Dumnezeu sa va mangaie asa cum stie el.

Mergi la inceput