blestem sau asa ne este scris?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

pe mine fazele aste ma scarbesc....la propriu. Si maica-mea cand eram "mica", la 18 ani, ma articula cu fraze de genul "sa dea Cel de Sus sa ai un copil ca tine, obraznic, indaratnic si despotic", sau cand a venit sotul meu sa ma ceara de la ei mi-a suierat printre dinti "o sa muriti de foame amandoi, ca asta e un coate goale, treaba ta, eu imi iau mainile de pe tine si sa te descurci, sa nu-mi vii la poarta cand te-o razbi foamea" (deh, nu avea omul casa, masina si portofelul plin de carti de credit, plus o familie bazata), dar eu am mers mai departe....acum avem suficient cat sa ii tinem si pe ei....avem ce n-au reusit ei sa realizeze in 30 de ani de mariaj. Si noi avem doar 8 ani de casnicie. Si da, ne razbise foamea la inceput, dar am rezistat si strans din dinti dar nu i-am batut in poarta. Baietelul meu poate fi cat de obraznic, eu am o singura dointa pt el...sa fie sanatos, ca in rest ma descurc eu.

De multe ori mamele ar trebui sa-si puna lacat pe gura pt ca scot numai traznai ce ranesc. Nu stiu ce se prinde si ce nu, cred doar ca intensitatea gandului, a cuvantului (oricui, nu doar al mamei) e inca necunoscuta si ca orice necunoscuta ascunde un pericol. Desigur, daca am sta sa ne gandim cati oameni gandesc si vorbesc de rau despre noi...ni s-ar face pielea de gaina. Dar sunt si cei care ne vorbesc de bine. Doamne Ajuta! atat pot zice.

Foarte bine spus

Elena39+
POZE

"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Niciodata cind imi cert copilul "nu-i urez" ceva.....

BRENDA

Un fulg pentru seara de Craciun

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns okusan spune:

quote:
Originally posted by KSorana

Din cite m-am "prins "eu la subiectul asta ,exista belesteme bune si rele.
Eu nu stiu ce sa zic despre blesteme.Si eu am fost belstemata de cineva de la care nu ma asteptam,probabil ca se prind daca intradevar crezi ca se va intimpla.Sau daca ti-au ramas intipartite in minte exact cuvintele rostite de persoana respectiva.
Sint unii oameni care vorbesc sa nu adoarma si uneori chiar daca e blestem sau nu ti se poate intimpla ceea ce a zis persoana respectiva.Doar pentru ca ai crezut ceea ce a zis.De asta ii zic mereu lu' barbatumiu sa-mi spuna sa cistig la loto si eu chiar cred.Am glumit.
blestemele sunt spuse la nervi in general si sunt urari de rau nicidecum de binesimti duritatea cuvintelor rostite

okusan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Persis spune:

Buna ziua
Eu stiu mai multe cazuri de asa zise "blesteme", dar pe unul am sa vi-l spun. In copilarie, pe strada unde locuiam aveam niste vecini, care aveau 4 sau 5 copii. Deseori mama copiilor ii injura, ii batea dar pe unul in mod special, si o auzeam spunandu-i "arzatear focul de.....". Maicamea cand auzea se cutemura si ne spunea, "cum poate o MAMA sa vb asa cu copilul ei, pe care ea la nascut"????? Si ca sa vezi ironia vietii, copilul a crscut si s-a angajat undeva, iar acolo a avut un accident de munca, unde a murit ARS DE VIU!! Eu personal cred ca ceea ce rostim cu gura noastra ni se va intampla la un momendat, pt ca aceea primim, ce cerem!!! Eu nu le spun niciodata copiilor mei vorbe de "blestem" sau altele care le-ar putea influenta negativ viata in viitor. Imi spunea un preot acum cativa ani, ca ce le vorbim copiilor sau sotilor nostrii, lucrurile alea vor veni peste ei, pt ca cuvantul unei mame sau al uni tata are putere!!! Asa ca mare grija in toate, mai bine sa gandim inainte de aspune ceva, sa ii iubim pe copii asa cum sunt ei cu greselile lor si sa le dam dragoste multa ca sa aiba o viata fericita si buna atunci cand vor fi mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

quote:
Originally posted by okusan

quote:
Originally posted by KSorana

Din cite m-am "prins "eu la subiectul asta ,exista belesteme bune si rele.
Eu nu stiu ce sa zic despre blesteme.Si eu am fost belstemata de cineva de la care nu ma asteptam,probabil ca se prind daca intradevar crezi ca se va intimpla.Sau daca ti-au ramas intipartite in minte exact cuvintele rostite de persoana respectiva.
Sint unii oameni care vorbesc sa nu adoarma si uneori chiar daca e blestem sau nu ti se poate intimpla ceea ce a zis persoana respectiva.Doar pentru ca ai crezut ceea ce a zis.De asta ii zic mereu lu' barbatumiu sa-mi spuna sa cistig la loto si eu chiar cred.Am glumit.
blestemele sunt spuse la nervi in general si sunt urari de rau nicidecum de binesimti duritatea cuvintelor rostite

okusan

Mda,daca nu-mi deschideai tu ochii nu vedeam realitatea.Stai sa ma dau cu capul de bara ca sa-mi revin.
Spuneau fetele ,daca ai citit mesajele anterioare de asa zisele "belsteme"(uite unul dintre ele Mama m-a blestemat demult - "te blestem sa ai parte de un copil exact cum esti tu!" - si acuma ma gandesc ce bine ar fi daca s-ar implini, ca eu ma consider o persoana foarte reusita si ar fi minunat sa am un copil ca mine... vad eu peste doua luni )

rostite de parinti care pentru ele defapt era ceva de bine.Si pentru ca e de bine nu se pune ,nu-i asa?Si intradevar blestemele sint spuse la nervi si nu numai.
Probabil ,vroiai sa scriu ,da cred in besteme si se implinesc mai ales cele spuse de parinti.
Dar eu zic ca tine de subconstient.Crezi in ele ,se indeplinesc.Subconstientul lucreaza la realizarea lor.
Vino tu cu o explicatie mai buna ,ca eu nu am chef sa-mi storc creierii acum.
Uite ce a zis si messa Blestemul e nasol dpdv psihologic, adica da celui "blestemat" o stare tampita, dar asta nu inseamna ca se si poate implini. Cine crede insa, poate actiona in asa fel incat el insusi sa faca sa se "implineasca" blestemul, cine nu crede in asa ceva chiar nu are probleme.
Asa cum sint si superstitiile.Crezi in ele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramlore spune:

Mie, mama i-mi spunea ca doreste sa ma marit astfel incat sa arunce cu oala de sarmale la mine acasa.Locuiesc la 2 strazi departare de ea!

Alt ex: asta vara m-a suparat sotul si aveam mai multe probl si mi-a scapat din gura o prostie mai mare ca si mine: de ce nu mor intr-o zi , sa scap de tot? la sfarsitul lunii august am avut un accident de masina care mi-a aratat ca se poate si lucrul asta daca mi-l doresc.eram cu sotul in masina si dc nu i-l ajuta D-zeu sa redreseze masina, eu eram cea care ma izbeam de un copac din plin.
Acum am grija ce i-mi doresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Parerea mea este ca blestemele sunt reale, dar nu numai blestemele cat si vorbele bune. Explicatia pe care eu mi-o dau este ca orice cuvant are putere, este creator. La fel si gandul. Cu cat este o vorba mai hotarata, mai "indesata", mai convingatoare cu atat este mai puternica. Vorbele se prind in campul nostru energetic urmand sa ne intre si in subconstient daca le dam importanta. Daca credem in ele au toate sansele sa se si implineasca. La fel se intampla si cu rugaciunea: cu cat este mai fierbinte si mai sincera cu atat este mai puternica. Rugaciunea provine dintr-o gandire pozitiva, creatoare, benefica. Cu cat persoana care o rosteste are vibratii mai inalte, cu atat este mai puternica.(vibratii inalte au preotii, calugarii, oamenii care si-au dedicat viata slujirii lui Dumnezeu). Mama este conectata energetic de copii ei, mai puternic decat oricine altcineva si orice vorba spusa de catre ea, are putere asupra copiilor, mai ales daca crede cu convingere in ceea ce spune. Efectul este sporit daca copii sunt receptivi la vorbele mamei, cred si raman afectati de supararea ei. Solutia: rugaciune la Dumnezeu pt. curatare de toate energiile negative pe care le purtam cu noi, fie ca vrem fie ca nu. Exista rugaciunea Sf. Ciprian pt. dezlegari de toate legaturile si blestemele, etc. sau mai exista rugaciunea sincera, din inima cu vorbele voastre, catre Tatal Nostru care poate toate si stie toate.

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianai spune:

Simple coincidente.

Mergi la inceput

PS. Am uitat ceva, pt. cei care cred in blesteme/puterea cuvantului si apropo de vibratiile celui ce le foloseste. Sa va fereasca Dumnezeu sa va blesteme un calugar, ca-i de spitalul de urgenta. Inainte de a intra in vreun fel de dispute cu ei, asigurati-va ca au si intelepciunea de a se controla la manie.

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adrianai

Simple coincidente.

WARNING: I have an attitude and I know how to use it!

Asa credeam si eu, dar m-am razgandit. De cand cu terapia prin gandire pozitiva care a vindecat spitale intregi de oameni, de cand am invatat sa-mi evit durerile spunandu-mi ca nu ma doare nimic si ca sunt sanatoasa, nu mai pot spune acelasi lucru.

Mergi la inceput