blestem sau asa ne este scris?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

si eu cred ca se indeplinesc blestemele de mama.
cand ma bateam cu sora mea care e mai mica cu 12 ani decat mine, zicea mama ca o sa plangem rau de tot de dorul celeilate, si asa este
zicea ca una sa fim una la rasarit si alta la apus, sa ne fie dor la una de cealalata, si nici nu ne despart decat 4000 de km una de alta
dar mama tot mama ramane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

pe mine fazele aste ma scarbesc....la propriu. Si maica-mea cand eram "mica", la 18 ani, ma articula cu fraze de genul "sa dea Cel de Sus sa ai un copil ca tine, obraznic, indaratnic si despotic", sau cand a venit sotul meu sa ma ceara de la ei mi-a suierat printre dinti "o sa muriti de foame amandoi, ca asta e un coate goale, treaba ta, eu imi iau mainile de pe tine si sa te descurci, sa nu-mi vii la poarta cand te-o razbi foamea" (deh, nu avea omul casa, masina si portofelul plin de carti de credit, plus o familie bazata), dar eu am mers mai departe....acum avem suficient cat sa ii tinem si pe ei....avem ce n-au reusit ei sa realizeze in 30 de ani de mariaj. Si noi avem doar 8 ani de casnicie. Si da, ne razbise foamea la inceput, dar am rezistat si strans din dinti dar nu i-am batut in poarta. Baietelul meu poate fi cat de obraznic, eu am o singura dointa pt el...sa fie sanatos, ca in rest ma descurc eu.

De multe ori mamele ar trebui sa-si puna lacat pe gura pt ca scot numai traznai ce ranesc. Nu stiu ce se prinde si ce nu, cred doar ca intensitatea gandului, a cuvantului (oricui, nu doar al mamei) e inca necunoscuta si ca orice necunoscuta ascunde un pericol. Desigur, daca am sta sa ne gandim cati oameni gandesc si vorbesc de rau despre noi...ni s-ar face pielea de gaina. Dar sunt si cei care ne vorbesc de bine. Doamne Ajuta! atat pot zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Deci concluzia este ca putem gresi groaznic fata de copii nostri... chiar daca o facem cu intentii bune, uneori. E tare complicat sa fii mama!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TGIF spune:

Wow, subiect greu nu gluma. Si in Bible in Vechiul Testament la Deuternom 27, Moise a binecuvintat si a blestemat. Eu cred ca se leaga mai ales daca nu exista frica si temerea de Dumnezeu si daca nu exista dragostea de Dumnezeu. Daca exista o experienta spirituala cu Dumnezeu si te rogi zilnic ca sa te fereasca de orice rau si de orice blestem, eu cred ca Dumnezeu asculta si ne fereste. Este importanta rugagiunea personala nu cea care te duci la popa sa se roage el pentru tine.
Inca o chestie este sa avem mare grija ce scoatem din gura. Nu lasati la nervi sa iasa jeg. La nervi mai bine iti musti limba decit sa spui ceva care vei regreta mai tirziu. Nu numai asta, dar copiii invata de la noi parintii si cind incep sa scoata ei si vom rau. Intelepciunea trebuie sa fie prezenta in toate situatiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Ai dreptate cu intelepciunea, dar acuma serios, cum sa crezi in blesteme, cu sau fara credinta in Dumnezeu? Blestemul e nasol dpdv psihologic, adica da celui "blestemat" o stare tampita, dar asta nu inseamna ca se si poate implini. Cine crede insa, poate actiona in asa fel incat el insusi sa faca sa se "implineasca" blestemul, cine nu crede in asa ceva chiar nu are probleme. Pe mine ma amuza ideea de blestem .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns okusan spune:

quote:
Originally posted by TGIF

Wow, subiect greu nu gluma. Si in Bible in Vechiul Testament la Deuternom 27, Moise a binecuvintat si a blestemat. Eu cred ca se leaga mai ales daca nu exista frica si temerea de Dumnezeu si daca nu exista dragostea de Dumnezeu. Daca exista o experienta spirituala cu Dumnezeu si te rogi zilnic ca sa te fereasca de orice rau si de orice blestem, eu cred ca Dumnezeu asculta si ne fereste. Este importanta rugagiunea personala nu cea care te duci la popa sa se roage el pentru tine.
Inca o chestie este sa avem mare grija ce scoatem din gura. Nu lasati la nervi sa iasa jeg. La nervi mai bine iti musti limba decit sa spui ceva care vei regreta mai tirziu. Nu numai asta, dar copiii invata de la noi parintii si cind incep sa scoata ei si vom rau. Intelepciunea trebuie sa fie prezenta in toate situatiile.

adevarat ai grauit!cum spune si putin mai sus la mesaje e greu sa fii mama dar satisfactia este imensa dragele mele!la toata lume si sa auzim numai de bine de fiecare data!
ps: eu una inainte de culcare imi cer iertare la dumnezeu la tot ceea ce am gresit peste zi!apoi ma simt putin mai cu inima impacata!gresim la fiecare secunda fara sa ne dam seama,nu suntem perfecti!o zi buna la totate mamicile!

okusan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Ai ai ai..ce m-ati nimerit cu subiectul asta

Si mama mea ma incuraja cu vorbe de genul: "sa ai si tu un copil, care sa iti faca ce imi faci tu mie" (si asta ptr ca nu a fst de acord cu sotul meu si alte alea...). Sau cnd faceam mofturi la mancare imi dorea sa am un copil mofturos. Si ce mofturos e David al meu..

Ma rog la Dumnezeu sa nu se uite in gura mamei mele (pe care o iubesc enorm si care are o inima de aur), dar care are o gura f rea cateodata. Mi-a urat la un moment dat sa plece copilul meu departe de mine, asa cum am plecat eu de langa ea.....
Iar cnd am nascut si mi-a luat bebeul in brate, mi-a zis: "daca ti l-as lua, ai simti si tu ce am simtit si eu cnd ai plecat de langa mine" Inca ma urmaresc vorbele ei...

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

quote:
Originally posted by spic de grau

Ai ai ai..ce m-ati nimerit cu subiectul asta

Si mama mea ma incuraja cu vorbe de genul: "sa ai si tu un copil, care sa iti faca ce imi faci tu mie" (si asta ptr ca nu a fst de acord cu sotul meu si alte alea...). Sau cnd faceam mofturi la mancare imi dorea sa am un copil mofturos. Si ce mofturos e David al meu..

Ma rog la Dumnezeu sa nu se uite in gura mamei mele (pe care o iubesc enorm si care are o inima de aur), dar care are o gura f rea cateodata. Mi-a urat la un moment dat sa plece copilul meu departe de mine, asa cum am plecat eu de langa ea.....
Iar cnd am nascut si mi-a luat bebeul in brate, mi-a zis: "daca ti l-as lua, ai simti si tu ce am simtit si eu cnd ai plecat de langa mine" Inca ma urmaresc vorbele ei...

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

dar ce vroia? sa albesti alaturi de ea venerand-o? sa nu-ti traiesti si implinesti destinul ca fiinta unica? asta mi se pare egoism feroce. Te-a adus pe lume, te-a crescut, educat si indrumat darde aici si pana la a spune ce a spus, mai ales a gandi ce a gandit, a dori ce a dorit....rezulta ca desi ti-o vrea binele, habar n-are ce reprezinta binele pt tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Nu stiu dar ma apuca fiorii cand spuneti ca mama voastra v-a blestemat.......mama mea e painea lui d-zeu. A facut 4 copii. Unul mai capos decat celalalt....dar niciodata nu a blestemat. Totdeauna a incercat sa ne inteleaga si sa ne apropie pe noi fratii. Si acum cand avem de la 26 ani la 34 de ani(noi fratii).....ea lupta sa ne impace daca aude ca ne mai certam. Poate am deviat de la subiect dar mi se pare imposibil ca o mama sa-si blesteme copilul. Eu nu sunt mama dar am copii mici in jurul meu nepoate de la 6 luni la 7 ani. Deci de la cea mai cuminte la cea mai nazdravana.....dar ca si mama mereu am incercat sa le vorbesc cu calm. Copiilor cu cat le vorbesti mai urat....cu atat ei se incapataneaza sa fie cuminti. O seara buna!

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

Din cite m-am "prins "eu la subiectul asta ,exista belesteme bune si rele.
Eu nu stiu ce sa zic despre blesteme.Si eu am fost belstemata de cineva de la care nu ma asteptam,probabil ca se prind daca intradevar crezi ca se va intimpla.Sau daca ti-au ramas intipartite in minte exact cuvintele rostite de persoana respectiva.
Sint unii oameni care vorbesc sa nu adoarma si uneori chiar daca e blestem sau nu ti se poate intimpla ceea ce a zis persoana respectiva.Doar pentru ca ai crezut ceea ce a zis.De asta ii zic mereu lu' barbatumiu sa-mi spuna sa cistig la loto si eu chiar cred.Am glumit.
De fapt explicatia e putin altfel .N-am timp acum de asa ceva.Sorry!

Mergi la inceput