cati copii ati vazut?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Ammai scris povestea noastra pe aici. Noi am adoptat copilul in 2004 decembrie, deci pe legea veche. Am cautat copil cu situatia clara asa ca am vazut BB mai "coptuti" adica de un an si 2-3 luni.
La sectorul de unde apartineam ni se promisese o fetita super dar, cand am avut certificatul in august cineva "de sus" o vizita deja. Am mai vazut acolo o fetita hiperactiva si doi baietei. Fetita mi-a rupt inima si m-a descurajat un pic, unul dintre baietei avea mama schizofrenica iar celalat nu ne-a prea spus nimic. Am fost si la Suceava sa vedem un baietel de 2 ani si 4 luni dar era prea atasat de maternala lui si ulterior 3 sau 4 incercari de adoptie au esuat. Inainte sa vedem baietii am vazut-o si pe fata noastra la un alt sector, si am remarcat ca este foarte isteta si expresiva. Nu ne-am indragostit la prima vedere ci in timpul vizitelor ce au durat aproape 3 luni. Cand a venit la noi acasa eram deja buni prieteni si avea 1 an si jumatate. De atunci ne iubim neconditionat si tot mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Multumim, aiuras si Briantis. Multa fericire va doresc alaturi de copiii vostri!

Ceva "prospaturi" in ale adoptiei? nu se incumeta nimeni sa pove cum a adoptat dupa legea noua?! sau nu se prea adopta, de fapt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

noi am adoptat pe legea noua.
in noiembrie 2005 ne'am depus actele pentru atestat. la mijlocul lui ianuarie ne'a iesit atestatul. in judet nu erau copii adoptabili, asa ca DPC'ul ne'a gasit copilul intr'un alt judet, la inceputul lui martie. dupa o saptamana aproximativ a expirat termenul pt recurs si pitica era adoptabila. la inceputul lui aprilie a venit acasa in incredintare in vederea adoptiei. procesul de incredintare a trebuit refacut din cauza incompetentei unor functionari publici, si din cauza asta doar la inceputul lui octombrie am avut procesul de incuviintare. certificatul de nastere nou a fost gata pe la mijlocul lui noiembrie 2006.

edit: alexa e singurul copil pe care l'am vazut. noi de la inceput am mers pe principiul ca nu vrem sa ne alegem copilul, pentru ca nici daca as fi ramas eu gravida nu puteam alege cum va fi copilul nascut de mine. am stiut ca vom avea exact copilul pe care trebuie sa'l avem, si asa a si fost !!!

alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphnyie spune:

Si noi suntem pe legea noua. Am gasit singuri bb, dpc-ul nu ne-a prezentat nici un copil.
O cunosteam oarecum pe maternala la care a ajuns piticuta si astfel am putut sa o vedem prima data. Am cerut plasamentul si nu ni s-a acordat, a trebuit sa asteptam mai bine de patru luni sa aiba dosarul complet si sa o putem lua acasa in incredintare in vederea adoptiei.
A fost primul copil pe care l-am vazut, era f. mica, nici nu implinise o luna si nu avea trasaturile conturate. Ne-am atasat insa de ea tocmai pt. ca era asa mica si simteam nevoia sa o protejam.
Acum suntem in incredintare, asa cum am mai spus, si asteptam sa finalizam adoptia cat mai repede.

Mergi la inceput