Probleme legat de cartea de munca
Situatia ar fi asta:
- s-a desfacut contractul de munca din data de 1 iunie 2004.
- in cartea de munca nu s-a operat nimic pt. ca domna de acolo era foarte ocupata de fiecare data cand mergea contabila
- societatea comerciala care a desfacut contractul de munca intre timp a fost vanduta cuiva si nici nu stiu care mai e situatia dupa ce a fost vaduta... mai exista sau nu.
- intre timp mi s-a facut angajarea la alta firma si nici pana acum nu le-am dus cartea de munca
- de curand am vrut sa rezolv problema pt. ca in curand voi avea nevoie de cartea de munca pt. un credit.
- supriza... d-na de acolo nu mai gaseste hartia dusa de contabila, de desfacere a contractului de munca (nu stiu cum se numeste) si nu poate opera in cartea de munca pt. ca ii trebuie nu stiu ce numar din acea hartie.
- am vorbit cu... contabila... nici ea nu mai gaseste actele de la respectiva firma. Firma si-a mutat sediul la un moment dat, apoi a fost vanduta... Nu stie ce / unde sa caute. Daca intreaba fostul administratorul al acelei firme, habar n-are... Iar cu ce noi nu mai au nici o legatura...
Ce se poate face ca sa se trece in cartea de munca incetarea acelui contract, ca apoi sa poata trece noul loc de munca etc.
S-a mai nascut o stea
Raspunsuri
kriss79 spune:
Fara decizie de incetare a cim nu vad cum sa se treaca incetarea in cartea ta de munca. Doar sa rogi pe cineva la Fortele de Munca sa caute aceasta decizie in arhiva! Daca ai avea numar de inregistrare a deciziei de incetare, intr-adevar ar fi mai simplu de cautat si de facut mentiunea pe cartea de munca. Succes!
Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006)
Incercari bebik
Cristina
elyanne spune:
Asta mi-a spus si d-na de la Fortele de Munca... nu poate trece fara acea hartie... Numai ca nu e vina mea ca ea a pierdut-o sau nu o mai gaseste. Si ca nu a operat la timp... iar acum probabil s-a ratacit.
Nu e prima data cand eu sau altcineva avem probleme cu ea, pt. ca rataceste hartii sau chiar o carte de munca...
La un moment dat nu mai imi gasea nici cartea mea de munca... Urma sa dau anunt in monitorul oficial ca s- apierdut etc. Si pana sa ajung, intamplator ajunge contabila pe acolo si... surpiza... a gasit-o.
Nr. de inregistrare iarasi nu am... contabila nu mai gaseste acele acte de la firma veche...
Si nu stiu cum sa rezolv problema... ca cel tarziu intr-o luna am nevoie de acea carte de munca, la zi... pt. un credit
Presupun ca a cautat in arhiva si n-a gasit-o... ca nu ma punea de atatea ori pe drumuri... Nu cred totusi ca ii e atat de lene sa o caute si ii e mai simplu sa ceara copia de la firma...
N-am cum sa dovedesc ca acea hartie a ajuns la ea... din moment ce nu mai gasesc copia cu nr. de inregistrare...
S-a mai nascut o stea
kriss79 spune:
Dar nu se poate sa nu fie gasita in arhiva daca a dus-o!
Eventual, daca nu se afla nici in arhiva, sa duca o alta decizie de incetare cu data de 1.06.2004, spunand ca nu mai gaseste copia societatii si pentru siguranta, sa fie depusa totusi.
Problema e sa dai de adm/dir. sa-i semneze contabilei decizia. si sa mai existe o stampila..
Am avut si eu o situatie in care nu gaseam o decizie de suspendare (nu stiam daca a mai fost depusa, ca altcineva fusese responsabil cu asta)si am mai dus-o odata.
Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006)
Incercari bebik
Cristina
elyanne spune:
De dus sigur a fost dusa... ca o cunosc foarte bine pe contabila... nu e zapacita si nici nu m-ar mintii... ca suntem prietene f. bune.
Nu stiam ca ar putea face alta decizie... nici ea nu stia cred, daca nu s-a gandit la varianta asta. Stampila mai exitsa, ca de curand mi-a facut imputernicire ca sa ma pot ocupa de asta, la fortele de munca... Si administatorul (cel a carui era firma pana s-o vanda, cand s-a facut desfacerea contractului de munca) mai exista, ca ea lucreaza la aceiasi patroni, numa' ca au schimbat firma...
Cred ca mai simplu este faca alta... decat sa stau dupa fundul d-nei de la fotele de munca... si sa ma rog de ea sa caute... Ca pana acum m-am dus de 3 ori si de fiecare data ma amana ca nu a avut timp... si ultima data mi-a dat vestea ca nu gaseste hartia... A vrut sa o faca atunci, pe loc... numai ca nu gaseste hartia.
S-a mai nascut o stea
kriss79 spune:
e cam incurcata treaba, dar sper mult sa reusesti, mai ales ca esti mamicutza si e greu sa te poarte asa pe drumuri...ca dupa ce iti face incetarea trebuie personal sa te duci sa iti ridici cartea de m., ca apoi noii angajatori sa ti-o poate depuna. Daca totusi nu reusesti sa ajungi la ei, poti face o procura notariala pt. cineva sa mearga sa iti ridice cartea de m. altfel nu se poate! Sarcina usoara in continuare si bebei sanatosi!
Incercari bebik
Cristina
elyanne spune:
Multumesc mult pt. raspunsuri. Sper si eu sa reusesc pana la urma... O sa sun contabila si ii voi spune si de varianta asta. Apoi sa ma prezint iar la fortele de munca.
S-a mai nascut o stea
sanziana72 spune:
quote:
Originally posted by elyanne
Presupun ca a cautat in arhiva si n-a gasit-o... ca nu ma punea de atatea ori pe drumuri... Nu cred totusi ca ii e atat de lene sa o caute si ii e mai simplu sa ceara copia de la firma...
Din pacate s-ar putea sa fie chiar asa. Sau sa o fi cautat superficial.
Eu am patit-o cu cartea de munca. Am fost de nu stiu cate ori si disparuse, nu o mai gaseau. Pana la urma m-am dus si am zis ca stau eu sa o caut. Dar asta nu era voie, dar am stat langa ele sa o caute de fata cu mine peste tot. Si uite asa au gasit-o. Nu o fi usor sa cauti in maldare de hartii, dar nici bunavointa nu prea e, desi e vorba de viata unor oameni.
Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
codruta_grg spune:
Ma ajutati si pe mine, va rog
Mie mi-a dus Decizia si nu vor sa imi dea CM de la fortele de munca, ca nu siu ce n-a mai depus angajatorul. Chiar nu pot optine CM daca au decizia de incetare?
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
kriss79 spune:
quote:
Originally posted by codruta_grg
Ma ajutati si pe mine, va rog
Mie mi-a dus Decizia si nu vor sa imi dea CM de la fortele de munca, ca nu siu ce n-a mai depus angajatorul. Chiar nu pot optine CM daca au decizia de incetare?
asa crestem noi
Probabil nu au platit comisionul pt. carti de munca si din aceasta cauza nu pot sa iti dea cartea de m. inchisa. Mergi la angajator si vb. cu ei.
Incercari bebik
Cristina
codruta_grg spune:
Kriss,am vorbit si mi-a spus ca pt mine e platit comisionul si inchisa cartea de munca. Daca angajatorul are probleme (si are) nu inteleg de ce trebuie sa ma tine pe mine in loc cu ele. Numai cu avocat pot sa imi scot cartea d emunca de acolo?
asa crestem noi