Mamici de ianuarie-februarie 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Maryela merci pt raspuns. pt o gravida eu zic ca te incadrezi in normal cu analizele.

ari-ela bine ai venit printre noi, sarcina usoara in continuare si bblusha sanatoasa! cu miscarile nu stiu ce sa spun, e relativa chestia. eu pot sa spun ca il simt, nici nu ma darama cu miscarile cum spun alte fete dar il simt. sa ne spui data ultimului ciclu, data probabila a nasterii (si daca vrei, medicul, spitalul etc) ca sa te trecem in listutza!

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

ari-ela bine ai venit in grupul nostru de burticoase da-ne mai multe date despre tine ca sa te poata trece in listuta o fata priceputa : ultima menstruatie ( UM ) data probabila a nasterii ( DPN ) orasul ; spitalul ; eventual doctorul ; cat despre miscatul bebelinei nu stiu ce sa-ti zic are zile si zile uneori se agita toata ziua alteori trebuie sa ma rog de ea sa dea un semn ca intru eu in panica

helenutza23 nu vreau sa te sperii dar vsh de 85 mi se pare totusi prea mare chiar si in sarcina probabil ai o infectie pe undeva ( gen infectie urinara )nu ai facut sumarul de urina sau urocultura ? dar oricum azi mergi si vorbesti cu doctorul sa ne spui si noua ce a zis

salina draga mea cum a vazut el fara eco bebele si placenta eu tot asta ma intreb ? adica cum a aproximat greutatea ? oricum in spital vei fi sub supraveghere deci in siguranta sa ne ti la curent da un mesaj la cineva si sa ne spui ce se intampla

ylilimic ce mai face nepotelul tau ? sper ca era nepotelul tau ( care s-a internat din nou cu probleme ) ca sunt foarte sclero in ultima vreme ; ce mare si frumusel e baietelul tau

levi sa te faci bine repede

liuda cum esti azi ? inca te mai doare ?

cristiana mai da un semn de viata

in rest eu vreau sa ma apuc de zugravit personal ; ptr mine zugravitul e un fel de hoby ma relaxeaza asa ca m-am gandit sa-mi colorez peretii ; azi merg sa-mi iau ce-mi trebuie si de maine ma apuc de treaba

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia72 spune:

Buna,

Hai sa intru si eu in "legalitate". Va urmaresc de ceva vreme mesajele dar nu am avut timp/imboldul sa va scriu. Si eu o sa am o fetita (Irina), DPN 02.02.2007. Eu sunt la doctorul Badiu de la Municipal si ma duc sa-l vad azi.

La mine e a doua sarcina, mai am un baietel de 4 ani. La prima sarcina simteam miscarile lui bebe cam o data pe zi si nu foarte puternic. Acum fetita topaie mai mult, o simt de cel putin 4 ori pe zi, dar nu ma loveste prea tare (sau poate imi face mie placere sa o simt).

Ca sa ma vait si eu, ma doare cam de o luna in partea stanga sus (si fata, sub san, si spatele), probabil e ceva legat de pozitie, in special dupa ce mananc. Si am si o scurgere vaginala cam abundenta.

Va mai tin la curent.

Petrecere placuta la clatite...

Livia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

ARI-ELA - sarcina usoara si nastere si mai usoara! Cat despre miscarile lui bb eu zic, asemeni fetelor, ca e o chestie relativa, difera de la copil la copil. Important este sa-l simti, catusi de putin.
livia72- ne pare bine ca te-ai alaturat gastii! Si tie, sarcina si nastere cat mai usoara!

adela2006 - sa stii ca nu esti singura! Si mie mi-a trecut prin cap insa acum am restrictii majore la efortul fizic. Insa... la Matei nu am acceptat pe nimeni sa-mi tulbure actul de creatie! Ai mei ziceau ca o sa-l fac zugrav! Si poate nu e de mirare de ce acum ii place sa manuiasca trafaletul...

Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 31+ (33 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Va pup, fetele. Si va multumesc din suflet pt. incurajari. Ideea e ca mi-a picat ca o bomba toata chestia asta, tocmai atunci cand ma simteam mai bine si mi se parea ca totul e perfect.

Tipul e un medic f bun, cu experienta, si cand a auzit ce probleme am avut acum 2 luni (insuficienta renala,pielonefrita), a facut ochii mari si s-a uitat pe analize cu foarte mare atentie. Apoi, dupa control (mi-a dat si mie stetoscopul acela special ca sa ascult inimioara bebelinei) cred ca a pus cap la cap boala mea, cu posibilele urmari si cu dimensiunile actuale ale uterului. Deja mi-a dat Utrogestan. Dupa analizele de maine sa vedem ce va urma. Sper din tot sufletul sa fie totul bine. Stiu ca sunt aproape de termen, dar ati vazut si voi ce tragedii se pot intampla chiar si in ultimele saptamani. Si numai gandul ca poate bebe sufera si nu-i e bine acolo imi da o stare de agitatie si mi-e imposibil sa nu ma tem. Pana acum nu m-am panicat chiar asa de tare, insa dupa vizita de ieri... Omul parea f. serios. Va tin la curent. si inca o data va multumesc.

Fetele din Bucuresti care va intalniti, tare as vrea sa vin si eu, ma gandesc ca poate-mi face bine si-mi ridica si mie moralul. Sunt varza in clipa asta. Inca oscilez, dar poate-mi iau totusi piticul la o plimbarica.

ALINA 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

salina - intr-un fel inteleg prin ce treci. Si prima mea sarcina a trecut fara probleme, insa cand acum am aflat de cerclaj, mi-a cazut cerul in cap. Ma obisnuisem cu cat Utrogestan mi-a prescris doctorul. Insa acum 3 sapt cand mi-a spus ca tot nu sunt sanse sa duc sarcina la termen, iar mi-a imprastiat iluziile. Mi-a recomandat chiar si injectii cu Gravibinon, eu care mor numai cand aud de injectii. Asta e, stau mai mult pe acasa (eu - o bulevardista convinsa) ma umflu cu Utrogestan (2 dim si 1 seara) si ascult "sfatul medicului". Cel mai mult ma tem sa nasc de sarbatori si ca sa trec de tracul asta ma gandesc ca e absolut necesar sa nasc la termen.
Si pe astia micii, din burtica, sa nu-i lasam sa-si faca de cap, inca! Au suficient timp sa ne faca zile fripte inca 20,30,40 de ani incolo!

Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 31+ (33 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Neata fetele! M-am sculat si eu mi pe la amaiaza...

Bine ati venit, Ari Ela si Livia72. Sa aveti bebei frumosi si sanatosi.

Salina nu te ingrijora, oricum nu poti schimba nimic. Bine ca a observat dotorul si se poate interveni.

Haricleea uite reteta la ciocolata de casa:
500g lapte praf; 500g zahar; un pachet de unt, cacao cat iti place (sau fara, pentru ciocolata alba) si arome dupa gust. Pui o cana de apa peste zahar si le fierbi impreuna (nu mult, pana cand o picatura din fiertura pe o farfurie curata se incleie cand o iei intre degete). Apoi opresti focul, pui laptele praf amestecat in prealabil cu cacaua si invarti repede, apoi untul taiat bucati si aromele. Dai drumul la foc mic si invarti pana se omogenizeaza. E un pic de munca, eu il rog pe sotul sa invarta ca trebuie forta :). Torni compozitia intr-o tava tapetata cu celofan si o lasi sa se intareasca pana a doua zi. Ai grija sa ai totul pregatit dinainte pt ca dureaza foarte putin.

Va pup pe toate, o zi buna!

Ivona pe ultima suta de metri (nu mai stiu cate saptamani am...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari-ela spune:

va multumesc pentru primirea calduroasa dar mai ales pt raspunsuri .M-am linistit un pic . Intradevar misca de 2-3 ori pe zi , si am observat ca ii place f mult sa se "ascunda " in zona buricului .Uneori doare , dar sunt fericita ca o simt .Date despre noi: UM 09 04 2006. DPN 16 01 2007.Voi naste la Spitalul Bega dn Timisoara cu d-na dr Hrubaru.Este un medic extraordinar .Sunt super multumita de ea .

VA MULTUMESC INCA O DATA PT LINISTEA SUFLETEASCA PE CARE MI-AI ADUS-O.

32 SAPT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Buna ziua fetele.

Salina, tinem pumnii sa fie totul bine. Ai sa vezi ca Dumnezeu va avea grija de tine si de burtica.

Am si eu o intrebare la voi: zilnic o simt pe bebelina cu niste miscari ciudate; simt ca si cum m-ar curenta burta pe dinauntru (asa de tremurata si rapida e miscarea pe care o simt) si nu-mi aduc aminte sa fi simtit ceva asemanator la prima sarcina. Mai simte cineva ceva de genul acesta?

Altfel puiuta mea este extrem de activa, mai ales seara dar avem cam 4 momente (de cate o ora-o ora si jumatate) cand zbenguiala e in floare iar burta mi se deformeaza de parca as fi un extraterestru. Seara insa, dupa ora 23:00 si pana pe la 1, este show-ul principal al zilei cu piruete si suturi de uneori am impresia ca e designer si isi rearanjeaza zilnic "mobila" din casuta temporara. La prima sarcina nu l-am simtit pe Andrei atat de mult si de des dar cred ca de vina erau straturile de grasime depuse care amortizau mult miscarile lui bebe. Acum, la doar 4 kg luate am impresia ca o simt si cand respira sau trage parturi .

Multa sanatate mamicilor bolnavioare si intalnire placuta dupa-amiaza.

Oana 28+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

Amaya sa nu sughite. Si eu am d-astea cu tremurici

sraluca32+

Mergi la inceput