in timpul postului....

in timpul postului.... | Autor: didi-anda

Link direct la acest mesaj

in fiecare sambata si duminica putem manca peste? asa am auzit , dar am vrut sa va intreb si pe voi, sa fiu sigura.
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Da asa este se mananca peste in fiecare sambata si duminica, luna asta se mai mananca peste maine (21) este sarbatoare si de Sf.Andrei (30)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Uite aici calendarul bisericesc pentru noiembrie (acolo gasesti si decembrie), uita-te cu atentie pentru ca sunt zile de dezlegare la peste si in timpul saptamanii, de pilda maine este Intrarea Maicii domnului in Biserica - dezlegare la peste

http://www.credo.ro/calendar-ortodox-noiembrie.php

Maria si Ilinca
La plimbare

Slabeeeeesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Nu este dezlegare la peste in prima sambata si duminica din post(18-19 noiembrie, au trecut) si nici in ultima sambata si duminica din post (23-24 decembrie). in rest, cum au zis fetele, mai sunt dezlegari in 21 noiembrie (Intrarea in Biserica a Maicii Domnului), 30 noiembrie (Sf. Andrei) si 6 decembrie (Sf. Nicolae)

Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

am mancat sambata si duminica conserva de peste. trebuia sa va intreb inainte.. de cand am auzit, ca sa fiu sigura..
sincera sa fiu, am auzit la televizor si dupa aceea, am intrebat-o si pe nasa mea. si ea mi-a spus ca pot manca in fiecare sambata si duminica. tot am avut o strangere de inima si-am zis sa va intreb. eu sunt in israel si nu am calendar. sincera sa fiu, nu pot spune ca tin tot timpul post si ca merg des la biserica.. de-aia nu prea stiu. dar pot tine postul in continuare? ar fi bine sa ma opresc? eventual sa tin miercurea si vinerea? ce ma sfatuiti? eu as prefera sa tin in continuare pana pot. < anul trecut am tinut 22 de zile. n-am putut mai mult>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Tine-l in continuare pe tot.
De ce sa te opresti? Pentru ca ai mancat peste fara sa stii ca nu e dezlegare?

Cei obosnuiti in ale postului stiu ca nu poate fi dezlegare la 2 zile dupa inceputul postului.

Tu nu ai stiut. Foarte bine. Importante ste ca vrei sa incepi sa tii post. Bravo. Continua. Mergi la o biserica, spovedeste-te, spune-i preotului si greseala asta si pe urema impartaseste-te.
Nu poti renunta atat de usor.

Maria si Ilinca
La plimbare

Slabeeeeesc

Mergi la inceput

Daca nu ai stiut, cred ca nu e asa grav! Important e ce ai in suflet, important e sa te rogi, sa spui o vorba buna!
Este un topic dedicat Postului Craciunului deschis la Sufletul Credintei:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=88269

Te asteptam acolo!!

varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Atentie!!!

NU este in fiecare simbata si duminica dezlegare.Consulta cu atentie calendarul,zilele alterneaza,asa ca ai grija.

Zvonurile astea cu "fiecare simbata si duminica" sint transmise din gura in gura si nu poti pune baza pe ele.Cei care nu cunosc,macar sa se abtina,decit sa faca afirmatii

Dezlegari la peste sint :

Marti-21 noiembrie
Simbata -25 noiembrie
Duminica-26 noiembrie
Joi -30 noiembrie
Simbata -2 decembrie
Duminica-3 decembrie
Luni -4 decembrie
Marti -5 decembrie
Miercuri-6 decembrie
Joi -7 decembrie
Simbata -9 decembrie
Duminica-10 decembrie
Marti -12 decembrie
Simbata -16 decembrie
Duminica-17 decembrie

Dupa cum vezi,in prima simbata si in ultima,nu sunt dezlegari la peste.Asa si cu duminicile!

BRENDA

Un fulg pentru seara de Craciun

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kory spune:

Am si eu o intrebare la voi, eu si sotul meu ne-am hotarat sa tinem tot postul, dar am vrea sa continuam sa facem un bebe. Eu urmez un tratament si il termin chiar acum in post, dupa care medicul ne-a spus sa incercam facem bebe imediat, credeti ca este rau?
Ne-am gandit sa vb cu un preot sa-i cerem o dezlegare.Cum ma sfatuiti?

Mary

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by kory

Am si eu o intrebare la voi, eu si sotul meu ne-am hotarat sa tinem tot postul, dar am vrea sa continuam sa facem un bebe. Eu urmez un tratament si il termin chiar acum in post, dupa care medicul ne-a spus sa incercam facem bebe imediat, credeti ca este rau?
Ne-am gandit sa vb cu un preot sa-i cerem o dezlegare.Cum ma sfatuiti?

Mary

Eu iti scriu ce am citit intr-o carte a parintelui Argatu (Sfaturi Duhovnicesti):
"...Pentru cei mai in varsta: in timpul celor 4 posturi de peste an, se tine tot postul curatenie trupeasca, inainte de a lua Sfanta Impartasanie si 7 zile dupa aceea.
Pentru tinerii casatoriti: in timpul celor 4 posturi de peste an, este nevoie sa se tina inainte de impartasanie trei zile si dupa impartasanie inca trei zile, de curatenie trupeasca cu postul de mancare..."

Dar ar fi o idee sa vorbesti si cu un preot sa-ti dea dezlegare

varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kory spune:

katty - iti multumesc mult ptr. raspuns , m-am mai linistit.In postul pastelui am fost la preot si am cerut o binecuvantare ptr. si i-am spus ca noi vrem un bebe, dar nu ne-a spus nimic, acum o sa mergem din nou la el.
Merci mult!

Mary

Mergi la inceput