Mamici de martie-aprilie 2007 (10)
Raspunsuri - Pagina 16
magdutah spune:
Buna mamicute,
eu am mai scris acum cateva luni ...ca doctorul meu ginecolog care e si specializat in vaccinuri mi-a spus ca atata timp cat sunt insarcinata nu am voie sa fac nici un vaccin. De cate ori ma duc la el (si asta e lunar) imi arata ca si-a notat ca imediat dupa ce nasc trebuie sa ma duc la el sa ma vaccineze ptr.: hepatita, antitetanos, rubeola, parca si difterie. Si imi spusese si cumnata mea care e medic ca nu ai voie sa te vaccinezi, iar daca o faci inainte de a ramane insarcinata atunci trebuie sa astepti 3 luni pana sa concepi un copil. Eu cum in vara imi doream mult sa raman insarcinata mi-am zis ca 3 luni sa astept fara sa stiu daca putem sa facem sau nu copii e prea mult ... asa ca am trecut direct la treaba. Ce e drept o prietena italianca mi-a spus ca pe ea a vaccinat.o in timpul sarcinii contra hepatitei si copilul ei e bine acum (are deja un an), dar asta depinde si de fiecare cum reactioneaza...
Arsuri eu nu am, iar spatele m-a durut luna trecuta. Insa m-am gandit ca e de la cum stau eu pe scaun! Mi-am schimbat pozitia: adica am incercat sa stau dreapta si sa ating cu tot spatele spatarul scaunului si de atunci nu am mai avut probleme! Poate va ajuta si pe voi !
Va pup si numai bine!
Magda
21+
Sori1980 spune:
Salut fetele,
Nici eu nu fac vaccin antigripal, chiar daca se recomanda aici. Cat despre alte vaccinuri, Lauramar, ai grija ce faci, intreaba mai intai, ca nu te obliga nimeni sa faci vreun vaccin daca nu e nevoie. E alegerea ta, vezi si tu ce fel de vaccin, si asigura-te ca nu are contraindicatii pt bebe.
Mie, spre exemplu imi inclusese automat la inceputul sarcinii sa ma testeze pt Hepatita C... care se ia numai prin contact cu sange infectat (transfuzii, etc.) si cand am intrebat daca e un test standard, mi-a spus ca de fapt nu e, era vorba de un studiu care il fac ei in spital, si vroiau sa ne foloseasca pe noi de la clinica prenatala drept cobai... asa ca am refuzat.
Pt. fetele care stiu engleza, includ un link despre durerile de ligament rotund, cum se manifesta, ce sa facem sa le amelioram, etc. Mi se pare folositor. http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/prenatalhealth/205.html
Pentru arsuri, eu beau lapte cald cu putina miere, si ajuta.
Va pup,
Sori 18w6d
Rebiana27 spune:
Nici mie nu mi-a zis dr de nici un vaccin in sarcina. Si, oricum, daca mi se recomanda il voi face numai daca e neaparata nevoie si dupa ce voi analiza raportul cauza-efect.
Rebiana
21+
tzuna spune:
Buna fetelor!
Fac mancare pentru sot si tata socru ca sa ma simt si eu utila cat varuiesc ei.
Noi suntem bine. Azi am fost si la lucru... Arsuri am si eu. Nu stiu de la ce, cam de la orice probabil ca am in fiecare zi. Imi mai trec oarecum cu lapte si grisine. Dureri de spate am dar nu stiu daca sunt numai de la sarcina ca pe mine ma mai durea spatele si inainte (am avut 2 vertebre deplasate in urma unei cazaturi cu bicicleta). Azi mi s-a intarit burta si ma si durea in partea stanga dar nu erau contractii ci o durere continua. Eu cred ca sunt de la constipatie ca e grav la mine. Nu stiu ce sa mai fac sa-mi treaca. De cand iau si fier e groaznic. Si incerc tot felul de combinatii: iaurt cu cereale integrale, lapte si mere verzi imediat dupa si nimic.
Prietena mea e mai bine, se duce si ea cate putin la serviciu (4-6 ore) dar se duce cu taxiul, se intoarce cu taxiul... Si ea va avea tot fetita asa ca treceti si in dreptul ei ca sa mai creasca numarul fetelor:ramiha, si va naste la Giulesti cu dr. Puiu parca.
Aveti grija de voi. Maine ma duc sa predau modemul deci pe curand. va mai scriu de la serviciu.
24s+
ralualexandrei spune:
Buna fetelor!Mama dar ce viteza aveti la scris,am lipsit o zi si gata v-ati si pus pe treaba.
Dureri de spate nu am asa puternice insa ce ma innebuneste e faptul ca amortesc foarte tare cand dorm asa ca cel mai des ma trezesc sa ma intorc de pe o parte pe alta.
Contractii nedureroase am avut si eu insa am stat cuminte si au trecut,ieri insa m-a cam durut burta jos ,cred ca se intind toate ligamentele insa am luat no-spa si mi-am vazut de treaba in continuare ,ca atatea s-au strans pe capul meu si mereu sper ca saptamana ce vine va fi mai libera si nu e
.
Aseara ne-am uitat la patuturi ptr ca asta care-l are Maria e cam dezmembrat ca au fact nebunii parasutism,asa ca lui bb o sa-i cumparam pat nou.Ma tot uit dupa o pompa de san mai de doamne ajuta si n-am vazut nimic,azi ma duc in Carrefour poate gasesc acolo.As vrea sa le iau si ceva cadouri copiilor ca Mos Nicolae se apropie.
la burtici!
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si
20+
album no1 album no2 albumul no3
mada_rozz spune:
Neata fetelor,
Nici mie nu mi s-a spus deocamdata de nici un vaccin.
Eu de 2 zile am avut niste dureri mai ciudate de burta.Mi se intarea burta foarte tare in dreptul buricului si se facea ca o minge.Ma si intepa undeva jos.Am luat nospa si mi-a mai trecut.
ma alatur si eu fetelor cu arsuri si dureri de noada si spate.
Pupici,
Mada
25+
http://image.lafemmebonita.com/c/f137647.jpg
Rebiana27 spune:
Mada si eu am de doua zile probleme cu burtica intarita din cand in cand (in zona uterului) si cu dureri-intepaturi, nu prea mari, jos. Si eu iau No-Spa si stau mai mult intinsa (profit de faptul ca e sfarsit de saptamana). Sper sa reintre totul in normal la amandoua! Ca eu una ma stresez tare cand am contractii, fie dureroase fie nedureroase. Deocamdata incerc sa-mi induc o stare de calm, zic eu ca ajuta. Incearca si tu. Pupicei!
Rebiana
21+
roxygeo spune:
Buna ziua la burtici!
Multmumesc inca o data pentru raspunsuri

iar e simbata si iar sunt la serviciu, da` mai stau un pic si plec...am o stare tare urita de ieri, poate e de la raceala nu stiu, da` am urechile infundate si o stare de ameteala, lipsa totala de chef de n-am cuvinte
, ca sa nu va mai spun ca la mine in casa e ca la balamuc...ca doar n-a mai facut nimeni curat de doua saptamini...si io nu vreau sa fac nimic...da` trebuie![]()
Apropo de dureri de burtic, pe mine ma doare de ieri, in partea dreapta, pe linia buricului, si parca e tare...si uneori simt ca-mi plesneste burta...si nu stiu ce o mai fi si asta
, poate gaze, poate se mai intinde ceva???
Va pupic si week-end placut cit a mai ramas din el

Roxygeo
18+PS
LA MULTI ANI!

Celor care poarta numele de Ecaterina/Cati, Stela/Steliana...etc

roxygeo spune:
Am uitat de vaccinuri - parca s-a mai vorbit pe aici de ele.
Mie nu mi-a zis dr. decit de cel legat de RH, asta in cazul in care e nevoie in timpul sarcinii, daca nu se face dupa nastere.
Apropo de cel antigripal, io nu l-am facut nici in anii trecuti ca nu sunt de acord cu el, la noi la serviciu se face gratis si la "botul calului", daca mi se permite metafora, asa ca am putut sa-i vad pe colegii mei care l-au facut cum s-au gripat de nu mai stiau de ei, sau care au facut reactii urite la vaccin...asa ca mai bine lipsa
Pe cel de antitetanos...nu-l inteleg...la ce foloseste....te taie cu vreun cutit/cui ruginit?????????????
Pupici
kmi78 spune:
Fetelor in legatura cu vaccinurile, daca va mai aduceti aminte eu am pus intrebarea asta cu mult timp in urma, daca vi s-a spus sa faceti sau nu , pe atunci nici eu nu stiam pt ce este acest vaccin; intre timp la urmatoarele controale facute la dr de familie mi_a reamimintit de acest vaccin care se face la inceputul lunii 7 si apoi si in luna 8 - antitetanos, care se face pt protectia lui bebe si am intrebat si eu tot la fel de nedumerita ca si voi dar de ce trebuie facut ca doar nu nastem pe camp cum spunea una dintre voi; si mi-a raspuns ca bebe cand se naste in afara de vaccinurile care le primeste atunci imediat nu are nici un fel de protectie iar buricul , unde este carne vie pana se usuca este cea mai rapida sursa de infectie pe unde pot intra microbii ;mai mult ce sa zic si eu urasc acele mie mi se face rau si cand ma tai si vad sange, deja numar sapt cat mai am pana trebuie sa-l fac;
Si inca un lucru care l-am observat este ca in Ardeal se face acest vaccin stiind de el si Roxanici si Suzy iar in Bucuresti nu la fel si in Germania , Canada; fiecare cu politica lor, nu stiu mai mult;
Tzuna constipatia eu incerc sa o combat mancand zilnic, dimineata pe stomacul gol cate 2 KIWI, dar zilnic asta, si sa stii ca functioneaza in plus kiwi are foarte multa vitamina C , mai mult decat portocala;
Eu nu prea ma simt bine , gatul e problema, ma doare in jos spre plamani parca si saliva ma deranjeaza cand o inghit si imi vine parca sa vars de la ea, acum stau cu un maieu incalzit cu fierul de calcat pe gat si parca s- a mai rupt, nici sa mananc nu imi trebuie din cauza asta; si cu toate astea burta simt ca imi plesneste asa intinsa o simt
;
26