Soacra... (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:


Ma indoiesc ca ar avea vre-un efect orice fel de curs sau reciclare.
Din pacate cred de multe ori s-a pornit pe ideea de dusmanie intre soacra si nora si s-a plecat pe o relatie incordata. Cred ca nu avem nimic de impartit, baiatul ei e acum sotul meu, ea poate doar sa se bucure sau nu de relatia noastra, de nepoti, si daca vrea bine, daca nu... pace ei..

Daca vrei sa gesesti subiecte de cearta gasesti, cu oricine, mai ales cu o femeie, adulta, cu tabieturi, care nu-ti e mama, care nu gindeste la fel ca tine. Dar daca vezi ca ea incearca sa se impace cu tine, face eforturi sa nu te derajeze, poti face si tu acelasi lucruri.
Nu sint perfecta nici eu, nici ea, nici mama mea. Dar incercam sa luam fiecare de la cealalta lucrurile pozitive, incercam sa nu intram cu bocancii in viata celeilalte, sa nu ne jignim si mai ales sa ne intelegem. Si de cele mai multe ori reusim.
Gata nu mai comentez... ca poate o sa ma dati afara din subiect, stiu ca e unul de reprosuri aduse soacrei... asa ca scuze si ma retrag.



"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Draga Ina , nu numai ca nu avem de gand sa te "dam afara din subiect" , ci , dimpotriva , vrem sa semnam cu tine un contract de "invitata speciala" ( desi , mai degraba , ca sa fiu sincera , cu soacra ta!), si DA, suntem de acord cu tine , ca o relatie buna ( si ma refer aici la ORICE TIP DE RELATIE , se CONSTRUIESTE , cu migala si cu grija si cu respect si cu truda , si pot sa te asigur ca eu , dar si altele , nu am asteptat "para malaiata in gura ..."-stii tu cui , dar pur si simplu amalgamul pentru vraja NU A IESIT! )Iar daca toate partile ajung sa inteleaga , asa cum spuneai si tu , ca " o viata fara dragoste e asemenea unui an fara primavara" , probabil ca visul de a avea o relatie reusita este posibil , dar daca o jumatate din cei implicati nu cunosc notiunea de "dragoste" , sau o confunda cu cea de "putere" , cred ca nu vom afla NICIODATA cum este PRIMAVARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Vreau si io cursuri de recalificare pentru soacra, platesc bine numai daca da rezultate. Dar ma indoiesc ca mai da ceva rezultat cu soacra-mea. Care vine sa-si vada nepotul cam o data la 2 luni, da moare de dorul lui neincetat (bla, bla, bla) si cand vine nu se ridica din fotoliu s-o omori. Asteapta sa se duca cupilu la ea ? Pai are un an, poa' sa-l astepte mult si bine. Si oricum nu se duce ca n-o cunoaste si el nu se duce la straini.
Si de fiecare data cand vin la noi, ne transmite prin socru-meu ca copilu e cam slab si are pielea cam alba, si nu e normal. De vina fiind evident nebuna de mama a copilului care nu-i da plodului caaaarneeeee, muuuuuulta carneee de pooooooorc, cat mai mult pooooorc, mezeluri, kakaturi, sa creasca copilu cu rahaturi .... ce-i aia suc de fructe si piure de fructe la micul dejun? . . . carne frate de la 4 luni. Chiar, ca la 3 luni ma intreba tot socru-meu (ca ea n-are curaj sa intrebe pe fata, il scoate pe el la inaintare): "da voi nu aveti de gand sa-i dati si lui o supa ? ceva, carnica?" la 3 luni. cand io am avut norocul sa fiu mama fulga plina de lapte de mai hraneam ffro 2 ei ma frecau la ridiche cu supa lor de carne.
si deci, cand ii dau si ei copilu singur la tzara? cand ne ducem la tara la ei, nici macar o data n-a pus mana pe copil, ca are treaba cu porcu. si ma intreb, cum are ea grija de fiu-meu, copilu atomic de un an cand nu vede altceva decat porc? poate il baga si pe el in cocina sa vada de amandoi in acelasi timp. asa ca i-am raspuns foarte dragutza si politicoasa: va dau copilu singur la tzara peste cativa ani, destul de multi, sa pot controla eu ce se intampla acolo. sa-mi pot suna copilu oricand vrea muschiu meu si sa-l intreb ce mananca, daca il spalati pe maini, daca ii place, si daca nu sa vin sa-l iau acasa. evident ca am primit privirea numarul 2 cu eticheta vipera afurisita.
si inca n-am platit nici a suta parte din cate am de platit, he, he a venit si vremea mea , de vie ash manca-o da e atzoasa de numa.


Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Felicitari pt Anca si Ina deci imposibilul de poate.
Magnolia dragutza ,cartea o sa o scriu dupa ce o sa am o nora si nu te uit sa-ti trimet un autograf,pana atunci mai am de invatat multe , e drept ca mentaliatatea mea e schimbata mult pt ca sunt plecata de 17 ani din tara iar sansele sa se insoare unul din baietii mei cu o ramanca sunt minime , chiar de o sa fiu rea nu apare nora aici sa scrie despre mine ca nu va sti romaneste dar daca scrie pe un alt forum o sa va dau adresa. Oricum canadiencele nu prea au treaba cu soacrele, in general pt ca sunt destul de diplomate te pupa si rad in fatza si in spate dumnezeu cu mila.
Pot sa fiu si eu putin falsa ca ele daca vreau, doar sunt in stil cu ele.
Eu pun pariu ca in mintea lor soacrele voastre nici nu cred ca gresesc si se considera soacre excelente, e trist din ce povestiti voi aici si pe mine ma scoate din sarite stupiditatea unora.
Vina totusi este a sotului atunci cind isi lasa mama sa ii injoseasca sotia mai ales in fatza copiilor, ei ar trebui sa puna punct atunci cand aud o jignire la adresa voastra .
Pana atunci sa auzim de bine si rabdare ,multa rabdare va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Imposibilul se poate corectie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Hai, mai, Cristina... Eu una m-am tavalit de ras la remarca soacrei tale.
Si cred ca daca te tavaleai si tu de ras ce prostii scoate din top, nu-ti mai faceai zile negre, ii faceai ei.
Sunt sigura ca ti-e greu si nu mai ai de mult chef de ras, dar n-are rost sa te stresezi.



Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca260380 spune:

mai fetelor va pot spune si eu ca am o soacra de treaba-nu e ea de milioane dar vb ceea nu se baga! e nemtoaica sadea si tine la imaginea ei in lume si cum locuim in aceasi localitate nu si-ar permite ea sa isi faca de rusine casa ei perfecta! oricum daca vine vorba de ajutor-vine si te ajuta-cand a trebuit sa ma duc la medic ca nu mai puteam misca mana a venit vartej si m-a dus-chiar mi-a cumparat si medicamentele- iar cand inca nu aveam permis de conducere venea si ma lua la cumparaturi sau ma suna si ma intreba daca am nevoie de ceva!! si nemtoaicele is ca si canaiencele-te pupa si lauda prin fata -pe la spate d-zeu cu mila- dar ce ma bucura e ca soacra-mea stie ca o fata mai buna ca mine nu mai gasea fiu-su-deci ma trateaza cu respect
am mai avut noi conflicte de fapt mai mult cu cumnatu-miu si cu prietena lui dar si-a dat seama ca nu e bine sa se puna cu mine ca nu ma mai pupa ea la fata mult timp- de asta ma trateaza ca pe un ou!!!

si varianta cea buna e ca am avut curajul sa ii povestesc ce poama buna e fiu-su-s-a ofticat ea dar nu a avut cum sa ma contrazica-mi-a zis numai-ei lasa ca ai sa faci tu mai bine-si chiar am asigurat-o ca asa o sa fie in caz ca ma hotarasc sa fac un copil cu fiu-su-ceea ce nu o sa se intample
oricum e o soacra buna care nu se baga si care stie unde e granita si mai stie ca eu sunt foarte sensibila si nu imi trebuie mult sa ma simt jignita-deci isi tine gura acasa-cum aud un comentariu la cumnata-miu sau vecina-sa care nu imi place cum nu ma mai vede la fata-si se prinde de smecherie!

de socru-miu ce sa zic-doamne ce barbat bun-oricum amandoi te ajuta si nu te lasa la greu-deci mai exista si cazuri fericite


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Draga Lemoni , mi-ai promis cartea , cu martori!Tu incepe si scrie , ca pana va fi gata voi avea si eu nevoie de ea, ca si eu am 2 baieti.Uite , acum imi pica fisa si mie , ar fi o idee buna sa-mi scriu intr-un jurnal toate rautatile pe care mi le-a spus/facut soacra , iar cand voi ajunge si eu soacra , sa citesc zilnic cate un capitol , pt. ca istoria sa nu se repete.Am si fugit!ca am mult de scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Mor de ras Magnolia pei hai sa fim co_autoare ca vad ca tu ai mai mult de scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

despre rautati as putea scrie si eu.... cred ca as putea umple cateva volume buuune de tot...

ex- gabibarta

Mergi la inceput