VALVE GINECOLOGICE

buna
oare mai exista medici ginecologi care sa nu foloseasca acele valve din metal imense??
stiu ca sunt utile in recoltarea secretiei..dar totusi....ceva mai mic si din plastic nu exista?..chiar trebuie sa acceptam fiarele alea in noi?
Raspunsuri

lavi02 spune:
Valve le alea sunt necesare ca sa iti vada colul, daca nu are leziuni, sa iti vada secretia, etc. (nu stiu amanunte pt ca nu sunt )
Secretul e ca exista valve de mai multe marimi, poti sa il rogi pe dr sa ti le puna pe cele mai mici.
Am auzit ca exista specul de plastic.
Si eu le urasc dar, asta este, cateva secunde nu mori.

pussi spune:
sign74 e adevarat sunt pe diferite marimi... si sunt si de plastic.. sunt mult mai placute, daca se poate spune asa despre valve.. ca nu sunt reci...
PUSSI

Corina spune:
Eu de cind sint aici nu am vazut valve de plastic.Tot din alea metalice folosesc medicii aici.Ma gindesc ca alea din plastic nu or fi destul de rezistente?

ali spune:
Poate ca unul dintre motivele pt care valvele sunt din metal ar fi ca ele pot fi sterilizate.Nuprea vad ca cele din plastic sa suporte sterilizarea,eventual doar sa fie de unica folosinta.
ali

goldi spune:
Daca sunt mici nu te pot dilata suficient ca sa vada colul, asa ca tot nu e bine.
Nu se duce nimeni de placere la un control ginecologic.
Apropo de fiare, io una, nici dupa stomatologi nu ma dau in vant!

aiska spune:
In Finlanda n-am vazut decit o data metalice.In rest numai de plastic am avut parte.
Daca reusesti sa te relaxezi la control nu te va durea foarte tare.
Aici ori de cite ori am avut control mi-au aplicat mai intai un gel si apoi valve.
Sabina 29+
mamica lui Aleksi Joel

NEM75 spune:
eu mi-am komandat tot de pe net, de la o firma cu aparatura medikala, donis, se numea, valve de plastk, de unika folosinta, asa ca ma duk cu ele in plasa la laborator in arad, din 6 in 6 luni pt lama. se numeste specul vaginal si are un oik alta forma, kosta putin, kam 35.ooo lei veki. la ginekolog ma duk la unguri, si ei de plastik au, maaaareee diferenta....

Iael spune:
Nu stiu de ce nu prea sunt folosite valvele din plastic . De fiecare data cand e nevoie sa merg la dr sunt stresata din cauza ca nu stiu cat de bine au fost sterilizate .
Daca te duci la consultatie "dotata " cred ca doctorita ar stramba din nas ...

ralu spune:
Aici, la cabinetul unde ma duc eu, valvele sunt de unica folosinta. Cred ca din plastic(materialul este transparent). Le scoate in fata mea dintr-o tipla.
Sa zic asa: "sunt mai acceptabile decat cele metalice"