Endometru,monitorizari,ovulatie,TB, stimulare 146
Raspunsuri - Pagina 17
printze spune:
Fetelor am si eu o intrebare. Trebuie sa fac o ecografie la uter si ovare (la recomandarea medicului endocrinolog). Se poate face asta in conditiile in care am CM? Sunt in Z4. Ca n-as bate drumul degeaba si nici n-as vrea sa ma fac de ras.
va pup.
printze
Avalon spune:
Printze, depinde unde vrei sa faci ecografia, daca mergi la un ecografist-simplu cred ca nu e bine sa fii la ciclu, daca mergi la un ginecolog iarasi depinde- unii nu se ating de tine cand esti la ciclu, altii (cum este Moisa) fac ecografia in primele zile ale c.m. tocmai pentru a vedea daca nu exista foliculi restanti, chistulete ramase din luna anterioara.
Noela, culmea e ca exact de ceea ce ti-e frica tie (menopauza indusa si apoi definitiva) de asta mi-e si mie... asta scriam ieri in legatura cu endometrioza de care ma suspectez si de tratamentul aferent (aoleu, unde e Mami ca daca ma aude iar zice ca am fluturasi in cap!). Serios acum, nu stiu care e treaba dupa FIV dar ma tot inteapa ba ici, ba colo, eu nu aveam durerile astea inainte, pur si simplu o sa rup pisica in doua si ma duc la o ecografie sa vad ce se intampla cu mine... ca si rahatzelul asta de fibrom tot asa mi-a aparut din senin, desi nu chiar din senin, am luat pe timpul cand faceam inseminari estrofem la indicatiile unei doctorite si apoi m-am 'prins' ca asta e cu 2 taisuri, creste endometrul dar face si fibroame... omul din greseli invata, darmai rau cand din greselile altora pe propria piele.
Cat despre endometru, de ce zici ca nu e bun? E prea gros, sau cum? De ce nu faci niste monitorizari ca la carte, sa vezi daca endometrul devine trilaminar la ovulatie? Se si vede pe monitor ca 3 liniute unite la capete. Serios, trebuie sa te preocupi mai mult de tine, nu numai sa stai si sa-ti faci ganduri, ci sa si treci la investigatii mai amanuntite daca stii ca nu fibroamele sunt cauza. Ai gasit ceva ce crezi ca e cauza, cauta mai departe. Parerea mea... cine vorbea, eu care stau si ma gandesc la cine-stie-ce activari imunologice la mine, ca asa frumusete de embrioni ce am avut la FIV (ii vad si acum in fata cu ochii mintii, 10 si 8 celule perfecte, ca in carti) de ce nu i-a primit organismul meu? De ce i-a respins? Offff
Happiness_4_us spune:
Anca, Idaira, multumesc mult de informatii.
Dupa ce ca eram in ceatza, acum sunt si mai rau, e o nebuloasa totala.
Sper sa scap de ea.
Multumesc mult.
Nana, aspiranta la titlul de mamica!
In asteptarea lui bebe
ancadragoman spune:
Nana pai de ce esti in ceata?
Intreaba...
Avalon mie mi-a spus la eco ca am endometru gros de 14 mm.
E prea gros?
Te intreb ca oricum stii mai multe decat mine.
pupici
anca
poze nunta
Incercari bb
Avalon spune:
Mai fetelor, stiu ce scrie pe prospectul testelor de ovulatie, dar eu va sfatuiesc din experienta sa le faceti intre orele 10-12 dimineata, atunci e concentratia cea mai mare de LH in organism, producatorii astia sunt cam tantalai...
Anca, daca nu ma insel tu ai facut ecografia cand erai in intarziere, nu? 14 mm in faza luteala nu e rau. Dar endometrul trebuie vazut la ovulatie, atunci e ideal sa aiba minim 9 mm, 10 chiar ca sa aiba in ce se prinde sarcina, si apoi neaparat trebuie sa fie trilaminar! Nu stiu de ce, dar asa mi s-a spus ca e bun pt nidatie.
Happiness_4_us spune:
quote:
Originally posted by Avalon
Mai fetelor, stiu ce scrie pe prospectul testelor de ovulatie, dar eu va sfatuiesc din experienta sa le faceti intre orele 10-12 dimineata, atunci e concentratia cea mai mare de LH in organism, producatorii astia sunt cam tantalai...
Off Doamne. Chiar ca da.
Pai urmaream eu mult si bine. Noroc cu voi ca m-ati luminat!
Multumesc mult!
Nana, aspiranta la titlul de mamica!
In asteptarea lui bebe
ancadragoman spune:
Da,eco am facuto cand eram intarziata.
Ce inseamna trilaminar?
anca
poze nunta
Incercari bb
Avalon spune:
Anca, endometrul este "captuseala" uterului pe interior, viitoarea casuta a bebeului si ceea ce se elimina la menstra, el este proliferativ in faza foliculara (inainte de ovulatie) sub influenta estrogenului, are (ar trebui sa aiba) aspect trilaminar la ovulatie (adica dispus in 3 straturi, am zis ca se vede la ecografie ca 3 fire de ata alba unite la capete) iar in faza luteala (dupa ovulatie) se transforma in endometru secretor sub influenta progesteronului, adica numa' bun sa hraneasca embrionul. Daca nu s-a produs nidarea in circa 12-14 zile de la ovulatie, endometrul degenereaza din cauza scaderii bruste a tuturor hormonilor (de aceea suferim de PMS) si se elimina bine-mersi pentru ca sa se poata forma la loc si asa incepe un nou ciclu.
pinkyly spune:
Fetelor va felicit pentru atmosfera placuta pe care o creati, va doresc sa aveti bb cat mai repede, cum dealtfel imi doresc si eu, si sunt bucuroasa sa ma alatur voua .
Eu deja in fiecare seara adorm cu gandul ca sunt insarcinata...imi doresc tare de tot un bb cat de mic, nu va mai spun ca sotul meu e si el la fel de disperat ca si mine.