Clubul moldovencelor de peste Prut (36)
Raspunsuri - Pagina 20

Balbina spune:
Diana, of, saracuta Natalita, ce se chinuie cu mucii. Ar fi perfecta in acest caz o pompa din aia care se ataseaza la aspirator, ies toti mucii cu ea, noi nu folosim nici un fel de picaturi, in afara de serul fiziologic. Picuram oleaka de ser, sa se inmoaie mucozitatile, apoi punem pompa si curatam nasul, si respira puiul bine. De fapt in ultima vreme Vlad s-a invatat sa-si sufle singur nasul. Dar pentru voi ar fi numai buna o astfel de pompita, pacat ca nu se gaseste in Md. Daca vrei, pot sa-ti cumpar si sa-ti trimit.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze

mushulica_p spune:
sa luptam cu mucii!!!
Fetelor, de la ce virsta se poate picura halancoe in nasuc? ..sau nu stiti de asa metoda? picuri - si dupa aia stranuti de vreo 5-6 ori si sperii toti mucii!
Ludmila 28 +
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ludmila_19/my_photos

MamaElei spune:
Ludmila, eu personal sint impotriva acestei tratari cu calanhoe. Mi se pare cam barbar, sa spun asa. Ba chiar si medicul pediatru mi-a spus ca nu-s recomandate aceste metode.
Noi, din fericire, avem acea pompa de care vorbeste Nati (multi pupici ei, stie ea de ce) si asa scapam de muci.
Eu sint cam trista, iar i-a iesit prost la Paula analiza la urina. Trebuie sa mai repetam si sa mergem iar la nefrolog.
Rodica si PAULA (02.09.04)

mushulica_p spune:
Rodica, sunt inca varza de tot in privinta tratamentelor pentru copii mici Asa am vazut la cumnata mea ca facea ... da poate a fost nevoita, ca era la tara si acolo de urgenta nu prea sunt masuri de luat.
Cer scuze daca am zis-o rau
Eu cred ca am scapat ceva ... ce e cu analizele Paulei? ...
Ludmila 28 +

Balbina spune:
Ludmila, ce pacat ca nu ne cunosteam in vara, ca am stat o luna in Md, m-am intilnit cu fetele de 2 ori. Ei da lasa, o sa mai fie ocazii.
Despre kalanhoe, o prietena de-a mea picura la fetele ei, de 2 si 4 ani. Dar am citit undeva recent ca nu e recomandata la copii asa mici, ca e prea violent pentru nasucul lor sensibil sa stranute f. des.
Ce dragut e motanelul, merci de link, l-am si trimis pe la prieteni.
Vreau sa te intristez nitel, arsurile de stomac in sarcina nu au legatura cu lungimea si desimea parului copilului. Stiu multe cazuri cind mama nu a avut arsuri deloc (ca mine, de ex.), dar are un copil cu o "sheveliura" normala (cum e Vlad, de ex.)
Si invers.
Din cite stiam eu, arsurile sint cauzate de pozitia fatului, daca acesta apasa intr-un fel anume pe esofag.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze

Balbina spune:
Rodica, ce rau imi pare de Paula dar poate au gresit ceva la analize? Sau are ceva simptome care confirma? Neaparat repetati analizele.
Ludmila, nu te simti prost pentru intrebarile pe care le dai. Nimeni nu s-a nascut invatat, toti am fost cindva incepatori in toate. Nu e rusine sa nu stii si sa vrei sa afli.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze

MamaElei spune:
Vai, Ludmila, cum sa fi zis rau?! Tu ai intrebat si eu ti-am spus parerea mea. De ex. mama imi facea asa cind eram mica, soacra-mea ma tot indemna sa fac acest tratament, dar eu nu am fost de acord.
Paula mica are pielonefrita si periodic dam analiza la urina. Acum am aflat rezultatul si a iesit iarasi rau.
Doroti, multa sanatate la Natalita!
Nati si Lili, ma bucur ca v-ati vazut si v-ati simtit bine.
Si noi WE asta am tot fost plecati. Simbata - la nanasi si ieri - la niste prieteni. A fost frumos.

MamaElei spune:
Apropo, nici nu am stiut ca este vreo legatura intre cresterea parului si arsurile la stomac. Cind eram insarcinata cu Paula aveam des, de fapt si pina la sarcina am avut, dar cred ca aveau mai mult legatura cu ce mincam. Si mie nu-mi trecea decit cu dicarbocalm, care nu e contraindicat in timpul sarcinii. asa ca daca te vor supara tare (sper din tot sufletul sa nu fie cazul) recomand acest medicament.

MamaElei spune:
Nati, nu cred sa fi gresit. i-a iesit leucocite 11, normal ar fi 0-1-2. Era cam racita atunci si avea putina febra dar nu cred sa fie asta cauza. In orice caz, eu simteam ca e ceva in neregula si nu de la raceala se trage.sper sa se inteleaga ceva din ce am scris.
Eu tot o astept pe Alina, sa ne spuna cum a petrecut...

mushulica_p spune:
Natalia, pentru mine e clar ca sunt babisme, da e mai usor sa suport discomforturile daca incerc sa gasesc un motiv placut pentru ele
Ludmila 28 +