Fetele din America (80)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu e de bine, ca eu nu stiu cit cheltuim... Cred ca trebuie sa iau masuri. Imi imaginez ca vreo doua mii. Chiar mi-ati dat tema de gindire. Nu e admisibil sa nu stiu!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Corina

daca nu gasesti bugetul pe bankrate...uite cum se calculeaza un buget comprehnsiv:

Casa: 1.rate imprumut principal.2. rate imprumut secundar 3. HELOC 4. Taxe 5. Asigurare 6.Intretinere/reparatii
sau
1.chirie 2.asigurare

Utilitati 11.electric.2.incalzire/gaz.3. apa/canalizare/gunoi 4.telefon.
Utilitati21.cablu/satelit 2.internet 3.mobil

Transport
1.benzina 2. asigurare masina. 3.intretinere(inspectia, taxa de inregistrare, ulei,frane, cauciucuri) si alte reparatii4.transport in comun.4.parcare.5.toll roads

Mancare- 1. cosul zilnic(groceries) 2. pranz 3. restaurant/pizza/take outs/fast food 4.bauturi (cafea, bere, vin, bauturi de la automat)

Imbracaminte-1. imbracaminte si incaltaminte 2. spalatorie/curatatorie

Asigurari1.asigurare de viata 2.asigurare medicala. 3. asigurare pt dizabilitate/boala 4.altele(asigurari profesionale etc.)-aici conteraza numai ceea ce platesti "din buzunar" si nu ce se retine din salariu...

Medical1.General 2.dentist 3. Oftamologist/Optometrist 3. Medicatie lunara

Alte cheltuileli majore- 1.Cresa/baby sitter 2. Suport/alocatie (nevasta :))3.Taxe locale-daca nu sunt platite prin angajator 3. /tuition- tot ceea ce presupune lectii particulare pt. copii -sport, vioara, matematica etc.(sau adult)

Relaxare-1.Vacanta-si aici se include orice calatorie care e mai lunga de doua ,trei ore si presupune o oprire pentru masa de pranz-chit ca e o calatorie pentru a-ti vizita familia 2. RElaxare-hobbies, crafts, filme, jucarii, parcuri de amuzament, targuri, carti samd
Altele
1.Tuns /ras/frezat 2.tigari si tutun 2.donatii.contributii la biserica 3. tratamente cosmetice 4. daruri9zile de nastere,sarbatori, Craciun)5.abonamente la sali de sport/cluburi 6.animale domestice 7.abonamente la ziare revistte 8.sistem de securitate pt. casa 8. produse de intretinere corporala si de curatat casa 6. poze la scoala/rechizite samd....

va continua cu datorii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

continuare:Datorii

cu colateral:1.rate la masina 2. imprumuturi garantate (cu un certificat de depozit de obicei, dar si cu un obiect de valoare)sau linii de credit cu colateral3 imprumuturi educationale 3. taxe restante 5. imprumuturi din fondul de pensii (sau 401K)
fara colateral (unsecured)-1.carti de credit 2. imprumuturi personale (signature loan)2. linii de credit fara colateral ...

Investitii

aici va las imaginatia libera ca persoanele cu care lucrez eu nu prea au investitii...

acu, un buget se face lunar -adica daca cumparati haine o data la 3 luni si cheltuiti $300 asta vine $100 pe luna , daca mergeti in vacanta o data pe an si cheltuiti $2000 asta e cam $165 pe luna...

Cum calculam venitul net lunar:
daca suntem platiti saptamanal :1 x4.3 , la doua saptamani e 1x2.2 ...restul e simplu.

edit:si noi cheltuim cam 2000 pe luna peste casa + masina-dar asta pentru ca sunt 2 copii mici+un sot american care nu a auzit de economii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Ramona eu intrebasem de cereale organice, fara gluten. Multumesc frumos , n-ai idee cat de mult m-ai ajutat

Diana si Petrut (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Cu placere Diana. La magazinul nostru cu organice am gasit o brosura cu alimente gluten si wheat free, deci daca ai nevoie de orice alte liste cu alimente poti sa ma intrebi.

Mergi la inceput

Anamari, minunata lista ta. Neaparat trebuie sa fac si eu un buget. Dar ce e ala HELOC?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Explicatiile le dau cind vrea sa se joace cu un pistol de exemplu.
De "disparut" au disparut... pe sestache. Nu imediat, sa nu declansez vreo tragedie. Apoi daca m-a intrebat cindva de jucaria respectiva i-am spus adevarul.
De acum stie ca daca nu le mai gaseste inseamna ca le-am aruncat. Copil bun! Eu as fi facut circ pentru asa ceva, noroc ca nu seamana cu mine.
In schimb micuta... e apriga rau. Aici va trebui sa fiu mai inventiva.

Ramona, Corinadana multumesc!
Brava mamica esti Ramona ca le spui adevarul. Eu le-am dat "stricate" pe filme si "disparute" pe carti. Dar atunci cand e vorba de jucarii si lucrusoare ramase mici le spun ca le vom da, le explic si de ce si, cu toate ca nu-s prea incantati la inceput, accepta dupa.

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Pentru ca Alexandru e mai mare acum, vreau sa-i propun sa facem garage sale si sa-si pregateasca jucarii si hainute pentru vinzare. Banii vor fi ai lui. Cred ca va fi incintat, precis vrea sa faca si lemonade...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

sa-si pregateasca jucarii si hainute pentru vinzare.

Ce idee buna! Succes!

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Admir fetele economice
Din pacate noi pina acum cheltuim in medie cam 2000$ pe mincare si altele (adica fara chirie, benzina, asigurare si utilitare)dar ma incurajez si eu spunind ca si Sinzi ca e primul an aici si a trebuit sa ne luam totul din nou de la lingura.... am venit doar cu 6 valize .
Dar trecem noi si peste asta sanatosi sa fim.
Hi, hi Ramona sa ma vezi pe mine ce socoteli strinse tin in Excel , numai graficele care arata flucturaea bugetului vs. cheltuieli si afisarea corespunzatoare mai lipseste , se vede ca-mi lipseste serviciul
Incerc si eu sa ma incurajez ca nu a facut nimeni economii in primul an de America si cu un singur salar
you all

Mergi la inceput