Marja de eroare la greutatea lui Bebe?
Salutare!
Mi-e ca incarc forumul asta degeaba si s-a mai pus intrebarea asta.
Daca da, poate imi dati un link.
Daca nu iata:
Ma intreb cu cit de mult sau cu cit de putin s-a gresit(sau nu)la ecograf aproximarea greutatii de la nastere a bebelusului vostru?
Mie in sapt.37+4 mi s-a spus ca marja de eroare e maximum 10% dar...au gresit greutatea si l-am nascut cu 700g mai mare.
La primul copil insa mi-au aproximat corect, adica a fost doar cu 100g mai mare decit arata ecograful.
La voi cum s-a intimplat?Cit de mult depinde de priceperea doctorului?
Astept raspunsurile voastre
Mariana
25+
mama de Monica, Matei si Markus
Raspunsuri
madaluta spune:
eu chiar azi am facut un echo si mi-a sps k nu ii mai face masuratori caci acum sunt cele mai mari diferente..si nu prea e relevant...Totusi mi-a zis k are in jur de 2,800, dar +- 200-300 gr.
Madalina
36+,
poze,
cocutica spune:
eroarea masuratorilor la ecograf este intr-adevar de 10-15%...toate masuratorile sunt aproximative si de obicei daca sunt facute de acelasi medic pastreaza marja de eroare. Ceea ce e important de retinut este faptul ca aceste masuratori se raporteaza la o valoare medie corespunzatoare fiecarei saptamani de sarcina, iar fiecare bebe are propriul ritm de dezvoltare.
Bafta multa!
Cocutica si Elena (4 iunie 2006)
Tonnia spune:
La mine eroarea a fost de peste 500 gr (cam atat era marja de eroare in ultimele saptamani, scria pe rezultat), spuneau ca are 4 si a avut 3.300.
roandre spune:
Inainte cu 3 zile sa nasc mi-a zis ca bb are 3500 gr...la nastere a avut 2800 gr. Destul de mare eroarea!!!
Acum la a doua sarcina nu mai am incredere in greutatea bebelului estimata ecografic.
Utile pt burtici, viitoare mamici
eimotto spune:
Cred ca depinde foarte mult de experienta doctorului. Mie mi-a facut eco o rezidenta la spit. Municipal, cu o 4zile inainte de a naste si m-a umplut de lacrimi: ca bebe e subdezvoltat , ca nu are nici 3 kg si ca oricum nu am cum sa nasc intr-o saptamana ci in 3-4
Am nascut dupa 4 zile o fetita de 3.750 deci eroarea a fost peste 20%. Eu cred in continuare ca depinde si de experienta ecografistului.
Mamica de Iulia (06.02.2004)
szivarvany spune:
Mie mi-au zis inainte cu 2 zile ca bb are aprox. 4 kg si ca e lunguta, asta la 38 de saptamani, la nastere bebelina avusese 3.700 g si 57 cm.
Deci - 300 g fata de estimare.
Daria &
Giulia (2004 08 16)
ECMI spune:
Mie mi-a spus la echo ca bb1 are 2,400 si bb2 2,100 (gemeni). si aveau fiecare 2,900.
Maria si Ilinca
La plimbare
Slabeeeeesc
aiska spune:
Dupa ei baietelul meu ar fi trebuit sa aiba la nastere in jur de 3kg si a avut 3600g!
De obicei aproximeaza ca bebelusul are mai putin nu mai mult.
O prietena finlandeza a nascut natural un baietel de 4500 dupa o cezariana.I-au spus la ecograf ca are 3600 si i-au dat voie sa incerce sa nasca normal.Bine ca nu a avut ruptura uterina cu un bebe atit de mare.
In Finlanda greutatea bebelusilor este in medie de 3700-3800de grame la nastere.Doar daca se apropie mult de 5kg se recomanda cezariana dar si mamele sint mai corpolente.
Sabina
29+
mamica lui Aleksi Joel 
bits spune:
eu cred ca pana la urma depinde fff mult de performanta ecografului si de iscusinta doctorului in a capta imaginile cele mai concludente ale craniului si abdomenului.la Ken mi s-a spus de 3700g cu 2 zile inainte sa-l nasc,iar cand l-am nascut a avut 3780g.
31,KEN(1nov 2004)