Nu se mai legalizeaza acte plastificate?
Raspunsuri - Pagina 2
Alina spune:
quote:
Originally posted by Rozi
Cred ca faceti confuzie intre LEGALIZARE si AUTENTIFICARE.
Se legalizeaza copii dupa documente, de catre notari - cred ca nu este nici o problema in a face copie dupa un document protejat de plastic.
Cu autentificarea - pe care o fac autoritatile - nu ma pricep, dar presupun ca se foloseste documentul original, pe care se pun ceva stampile din acelea in relif, am uitat acum cum se cheama.
Rozi,
Da,cred ca am scris cam incurcat ,eu ma refeream la act romanesc(certificat de nastere,casatorie,diplome,etc) tradus si legalizat in strainatate,legalizare care se face dupa autentificarea documentului respectiv de catre MAE.
Alina
Happiness_4_us spune:
quote:
Originally posted by Alina
Nana ,da sunt certificate de casatorie/nastere internationale dar depinde in ce tara ai treaba cu ele.Daca vii in De,cum e cazul meu,am avut nevoie de traducere in germana.Iar pt a-l traduce aici in germana,a trebuit autentificat de MAE,autentificare care nu se poate face decit pe verso .
Alina
La noi a fost in regula Certificatul de casatorie international, desi pe el apar doar variantele in engleza, franceza si romana, in nici un caz islandeza, dar l-au luat in considerare, e cam ciudat la la tine nu.
Nana, aspiranta la titlul de mamica!
light spune:
In concluzie, incercam sa face legalizarea dupa certificatele de nastere si casatorie care sunt plasticate, si putem trimite actele pentru emigrare? Dar daca ajungem cu ele plasticate dincolo... poate e mai bine pana atunci sa cerem duplicate. Cum sa facem?Si inca ceva: care sunt valorile timbrelor fiscale folosite pentru legalizare?
fara drept de semnatura
cornilia spune:
Din experientza mea, de acum un an, va spun ca nu se autentifica documentele plastifiate. Eu am mers acasa sa imi autentific diploma de facultate si nu s-a putut (prietena mea se straduia sa taie plasticul cu forfecutza)...am mers la locul unde le-am plastifiat si am intrebat daca exista vreo modalitate de a le desface (auzisem de de-plastifiere cu aburi) si mi-au spus categric NU...Asa ca am fost nevoie sa cer duplicat la diploma si...va puteti inchipui timpul perdut si birocratia de care m-am lovit.
Cornelia si Maya (06.07.2004)
Siminaf spune:
Este atit de logic: prin plastifiere se distruge timbrul sec. Singurul care autentifica actul respectiv. Asa, copii colorate in plastic poate face oricine.
Joxy, ai avut dreptate.