Nu se mai legalizeaza acte plastificate?

Nu se mai legalizeaza acte plastificate? | Autor: light

Link direct la acest mesaj

Noi avem toate certificatele de nastere si cel de casatorie plastificate.Va trebui sa le si legalizam. Am auzit ca nu se mai legalizeaza daca sunt plastificate.E adevarat? Ce se poate face?

fara drept de semnatura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

Abia astept sa vad ce raspunsuri primesti,si noi le-am plastifiat ca deja incepusera sa arate rau..

La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Mama mia!S-au legalizat vreodata certificatele plastificate??

Intreb pt ca in '99,cind m-am casatorit eu,nu mi-au primit pe nicaieri certificat de nastere plastificat pe motiv ca nu se poate legaliza/autentifica/stampila,etc.
Norocul meu a fost ca am putut aproape pe loc sa-mi eliberez altul si nu le-am mai dat voie sa-l plastifice .Nu se poate decit sa incerci sa eliberezi altele,mie mi-au zis ca nici o stampila pe o foaie alaturata nu e valabila...

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Doamne fereste! Eu anul trecut mi-am plastifiat certificatul de nastere, noroc ca e din ala nou, international si nu trebe tradus si legalizat.
Dar daca stau bine si ma gandesc, anul asta am fost la un birou notarial unde cunosteam o notaritza si din vorba-n vorba i-am zis ca ne ducem s aplastifiem certificatul de casatorie si ea ne-a sfatuit s anu il plastifiem pentru ca pe urma nu ni-l va mai legaliza nimeni pe nicaieri si ca va trebui eliberat altul. Am avut mare noroc cu ea, acum imi dau seama .

Nana, aspiranta la titlul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by Alina

Mama mia!S-au legalizat vreodata certificatele plastificate??

Intreb pt ca in '99,cind m-am casatorit eu,nu mi-au primit pe nicaieri certificat de nastere plastificat pe motiv ca nu se poate legaliza/autentifica/stampila,etc.
Norocul meu a fost ca am putut aproape pe loc sa-mi eliberez altul si nu le-am mai dat voie sa-l plastifice .Nu se poate decit sa incerci sa eliberezi altele,mie mi-au zis ca nici o stampila pe o foaie alaturata nu e valabila...

Alina

Eu in vara aveam certificatul de nastere plastifiat si cu toate astea ne-au casatorit. O fi din cauza ca era eliberat de primaria respectiva? Or fi verificat ei inainte, daca e valid sau nu?

Nana, aspiranta la titlul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

Poate ar trebui atentionata lumea la centrele unde se plastifiaza ca actele nu mai sunt bune pe urma...Tare veste proasta mi-ati dat

La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluimatei spune:

Nu inteleg de ce nu s-ar putea legaliza doar dupa actele originale se fac copii iar acestea la randul lor sunt legalizate(conform cu originalul). Noi am tras in folie de plastic certificatele de nastere pentru ca erau foarte uzate iar preventiv l-am facut si pe cel al copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Nici eu nu pricep de ce sa nu se poata legaliza un act plastificat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Pai depinde la ce iti trebuie.Cred ca daca e vorba de o copie legalizata dupa certificatul de nastere,copie pe care o folosesti in Ro,e inca ok.

Eu m-am casatorit cu un cetatean german si certificatul de nastere a trebuit autentificat de MAE,l-am trimis asa in plastic si mi-au trimis raspuns ca nu se poate face(asta dupa ce platisem comision la firma care l-a dus la MAE).

Nana ,da sunt certificate de casatorie/nastere internationale dar depinde in ce tara ai treaba cu ele.Daca vii in De,cum e cazul meu,am avut nevoie de traducere in germana.Iar pt a-l traduce aici in germana,a trebuit autentificat de MAE,autentificare care nu se poate face decit pe verso .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Mda, se pare ca e aiurea oricum.

fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Cred ca faceti confuzie intre LEGALIZARE si AUTENTIFICARE.

Se legalizeaza copii dupa documente, de catre notari - cred ca nu este nici o problema in a face copie dupa un document protejat de plastic.

Cu autentificarea - pe care o fac autoritatile - nu ma pricep, dar presupun ca se foloseste documentul original, pe care se pun ceva stampile din acelea in relif, am uitat acum cum se cheama.

Mergi la inceput