Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (59)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

PITIKOT,
facem galerie pentru tine...,sa nasti usor si sa dea domnul sa fiti sanatosi.Sa va refaceti repede si va asteptam pe forum cu primele impresii
ALEX,
nu uita, la 40 fix ,fix,fix si o zi...,asa a fost la mine....Eu te sfatuiesc sa incercati diseara...baita si poate asa...la noapte pe la 3 ...,va treziti cu bb intre voi in pat.,ce zici?

TEMA ZILEI,
eu mi-am pus un briu imediat dupa ce am nascut .Burtiera nu puteam folosi din cauza problemelor care le-am avut...,dar briul il port si acum.Trebuie sa-l modific ,ca este cam largut...,daca vreti sa-mi vedeti butica...imi fac poza si va pun...,nici mie nu-mi vine sa cred ct de repede s-a revenit.Dupa ce am nascut 2 ore m-am masat apasat pe burta ,pentru ca asa mi s-a spus ,poate ca si asta m-a ajutat mult.Acum sint ca la inceput...,nu am nici vergeturi...,sint o fericita.

Dandusa si printesa mica,Crinuta
poze crinuta
poze dandusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Gata Danutz, esti in listutza...

Mamicilor, poate ne spuneti ce fel/marca de brau/burtiera/centura folositi...eventual poze????!!!! Da, Dandusica, vream poze, sa ne ridicam moralul ca asa vor arata si burtile noastre dupa nastere, daca tot zici ca e frumoasa!!!

Oana 34+ cu Denis Cristian
Disney bb

Personality can open doors, but only character can keep them open!

Mergi la inceput

DIANOCICA,
tu ai strins de sfirc ...,sau de mamelon?Ar trebui sa stringi de mamelon ca sa iasa laptic si poate ca daca ai strins de sfirc ..,l-ai ranit usor...Eu nu am patit asta si sincer nu mi se pare normal daca ai strins corect si a iesit ceva rozaliu...Eu faceam exercitiul asta des ca sa-mi desfund canalele,asta imi spusese dr si acum sint bine ,slava domnului..,laptic este destul si canalele sint dsfundate.
PORUMBITA,
sa stii ca nici eu nu am pofta de mincare,mincare.Mama dis de dimineata imi pregateste cite un mic dejun ,care in viziunea mea contine si prinzul si cina la un loc.Eu nu am pofta de mincare...,as minca numai cereale ,fructe si dulciuri non-stop.Cum fructe nu pot minca ...,decit compot...,bag cereale la greu +produse de panificatie dulci(cozonac,fursecuri,croissante)Cind vine vorba de cina...,putin piure sau supa ,in general fierturi ...,care mie nu-mi prea plac...,deci in final...,mai bag o portie de cereale.Oricum cantitatea si calitatea lapticului este strins legata de hrmoni si nicidecum cu ce mincam..,dar mama nu intelege si-mi da ficatei la micul dejun ca sa am lapte!!!

poze crinuta
poze dandusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeaA spune:

Da stiu ca scrieti nu gluma!Oricum am recuperat din urma si de atata citit m-a apucat si foamea!
ALEXANDRA merci pt rasp.
ATUDOR sa-ti traiasca grasunica ,e o scumpa scaldata de razele soarelui
DONIA eu astept de pe acum cu nerabdare momentul dar sunt cu frica in san.Noroc ca am sot care ma sprijina moral
AELITA mersi de primire
DIANOCICA nu ti-a prescris dr. nimic pt arsuri?Stiam ceva de NO-SPA(asa am citit de la niste mamici ).
ASIZA eu asa m-am gandit ca imediat ce ies din spital sa-mi pun burtiera dar cred ca o sa cer si parerea dr.

deeaA 33+ DAVID ALEXANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Fratilor, mi-e somn!!!!!!!!!!!! Doamne, cum suntem noi progrmate precum roboteii sa ne trezim din 3 in 3 ore si sa mai fim si bune de ceva…Eu sunt cam lata de somn, as dormi vreo 2 zile. Gravidutele, odihniti-va mama cat mai puteti
Alexandra pupa mama fata, cum sa nu-ti facem galerie papusa…tocmai tie?
Raluca_u, bine ai revenit Cu sanii am avut si eu probleme; de aceea acum folosesc mameloane de la Avent (cele small); iar intre alaptari ii spal bine si ma ung cu Garmastan; asa am scapat de rani; lapte eu nu prea am suficient, bag si completare, el morfoleste acolo 10 minute la fiecare, curge ceva dar insuficient; multa bafta si nu te lasa, stiu ca doare. Uite pt tine
Almo, laptic este dar nu suficient; in 10 minute nu mai curge nimik si bb urla de fomitza.
Chris, iar incepi cu nervii?
Pitikot, bafta multa, tinem pumnii
Tema zilei: inca mi-e teama sa-mi pun asa ceva pe operatia proaspata; oricum burta mai am cat sa spun lumii ca-s balonata

Ana lui Tiberiu Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Sunt si eu pe-aici, incerc sa bag poze, am niste poze din maternitate care-s salvate in desktop. Sa vad daca pot sa intru pe yahoo. Mai am poze si de acasa, dar nu le-a descarcat sotul in calc si eu habar n-am cum.

M-am trezit cu moralul ridicat, sa stiti, m-au trezit la realitate vorbele uneia din voi : sa ma bucur de el ca-i sanatos si ca problema care o are este rezolvabila. E greu, dar mare adevar in vorbele acelea, nu mai stiu cine mi le-a scris pe privat, parca.

Ma duc sa vad daca pot pune poze.

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Ajutoooor!

S-au schimbat treburile pe-acolo.Sunt alte chestii fata de ceea ce stiam eu. Cine are timp, rog sa-mi spuna mura-n gura cum sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetelor, va deranjez iar de la ian-feb. Am venit si eu acuma de la eco morfo in sapt 34 (mai exact 33 de sapt si 1 zi) si va redau mai jos masuratorile. Voi aveti mai multa experienta acuma si poate imi impartasiti si mie din ea ca am muuuulte intrebari si dr Iosup, care a facut eco a fost foarte mut.
As aprecia orice detaliu.

Sarcina unica in evolutie; prezentatie craniana pozitie stanga (adica e transversal, nu, cu capul in stanga? eu asa am inteles ... )
M.F si tonus fetal - normale
Morfologie fetala normala
Cord: 4 camere; BCF - ritmice, normale; AV: 140 b./min; SIV, SIA - normale; emergenta normala a vaselor mari; hipotonie pielocaliceala stanga (asta ce inseamna, stie cineva??), diametrul anteroposterior, bazinet 2,9 mm
Sex: masculin, scrot locuit, mic hidrocel drept
Placenta: postero laterala stanga, fundica; grosime maxima 50 mm; structura - grad 2/3 de maturitate
Lichid Amniotic -cantitate si aspect normale, AFI=17,20 cm
Cordon ombilical - structura si insertie normale; flux de aspect normal in vasele ombilicale; IR artera ombilicala - 0,54 (nu stiu care sunt valorile normale)
Col - lungime 41,6 mm (!!!!!); OI inchis
Artere uterine - flux cu spectru normal si valori crescute ale IR in artera uterina stanga (!!! aici m-am ingrijorat nitel)
IR artera uterina dr - 0,36; IR artera uterina st - 0,47; flux cu spectru si valori normale in aorta descendenta IR - 0,87; artera cerebrala medie - IR - 0,82 (despre toate aceste valori nu stiu daca sunt normale)

Si acuma prescurtarile de la biometrie fetala - care ma baga in ceata de fiecare data:
BDP - 9,29 cm - 37SA (nu e cam mare pt sapt in care sunt???)
OFD - 11,19 cm - 37 SA
HC - 32,66 cm - 37 SA
Cerebel - 4,33 cm - 33 SA
TAD - 9,02 cm
AC - 29,41 cm - 33 SA
FL - 6,40 cm - 33 SA
HC/AC 1,11
I.C. - 83%
EFW - 2342 +/- 342 (asta ghicesc dupa val ca e greutatea)

si in final, intr-un tabelash separat scrie:
AUA = 35 SA + 4 zile ? EDD = 19.12.06
GA (LMP) = 33 SA + 1 zile? EDD = 5.01.07

Asa cum am zis, apreciez orice detalii.
Va pup,
Catalina 33+

Mergi la inceput

Am pus poze cu burtica mea de proaspata mamica si burtica mamei mele.A insistat sa v-o arate ...,sa ghiciti voi care este a mea si care este a ei...,greu o sa va dati seama.
Ziceti si voi ca nu v-ati dat seama...Pozele sint la semnatura.
ASIZA,
eu aveam un briu de-al lui Claudiu ...,luat din piata cu vreo 200 mii ,cred ca nu este altul mai ieftin...,am sa-mi iau si o burtiera si dupa vreo doua saptaminii o sa incep sa-mi "lucrez" abdomenul...,ca trebuie.Aaaa ,acum doua zile am fugit la cumparaturi imbracata in blugii mei cei mai dragi si cei mai sto...,cu talie joasa...,eram asa fericita...,bine..,atirna ceva din ei pe afara...,dar lucram..

poze crinuta
poze dandusa
burtica de mamica

Mergi la inceput

Pana cand va-ndurati una sa-mi spuneti cum bag poze, dar asa...ca la aia care-s pe din afara de tot cu treburile astea, sa raspund si eu:

Burtiera n-am pus ptr ca am operatia pe verticala si ....nu-mi permit Poate din cauza asta am ramas cu burta de la sarcinile anterioare , cu grasime , cu vergeturi....cu tot tacamul.

In legatura cu pofta de mancare si la mine este 0, iar cum oricum nu alaptez, nici nu-mi bat capul prea tare cu asta ca am de unde da jos. Apropo, am dat aproape 10 kg.Mai am inca 12 ca sa inceapa sa ma incapa lucrurile pe care le purtam inainte de-a ramane insarcinata, si nu-i bai daca voi ajunge sa-mi fie si alea largiAm de unde!

Atudor, esti mortala! Eu ii dau mancare cam la 3 ore jum, ca in maternitate. Daca doarme, il mai las putin, dar nu mai mult de 4 ore max, dar vad ca incepe sa se trezeasca singur la ora fixa. Ultima masa este pe la 22:30-23:00, iar urmatoarea cam pe la 5 dimineata. Aseara i-am facut baie si ultima masa a fost pe la 22:00, iar la 3 a-nceput sa se agite. I-am dat sa manance si apoi am reusit sa-l adorm de-abia la 5, pana atunci n-a vrut muschiul lui sa doarma, avea niste ochi maaari, si bineinteles ca vroia companie
Il tineam in brate si-mi era frica sa nu adorm cu el in brate. Dimineata la 7 mi-a dat trezirea, oricum aveam treaba sa ma duc la pansat, iar peste zi nu prea pot dormi, ca ori asculta Oana muzica, ori se uita Ana la desene animate in sufragerie cu sonorul la maxim, ori se trezeste Calin ...mai dormi Roxano daca poti!

Asa ca ....-dutelor, va repet ce v-a mai spus si Ana: bagati somn la greu acum, ca dupa....

Mergi la inceput