Viata in Japonia (37)
Raspunsuri - Pagina 23
mihocyan spune:
Hajimemasite!! Eu ma numesc ela si sunt casatorita de cateva luni in Japan! V-am descoperit de curand dar de-abia azi mi-am facut curaj sa scriu! Sper sa ma primiti si pe mine in grupul vostru! Yoroshiku ne!
hanako2004 spune:
mihaela bine ai venit la noisi sedere cat mai lunga si placutanormal ca esti bine primita la noi in grup
te mai asteptam sa vii si tu cu o poveste despre tineyoroshiku
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
ken spune:
BINE v-am regasit dragi japonici.UN gind bun si o primavara insorita pt 1 martie{ cu intirziere..scuze}Sanatate la samurai si samurici.AM si eu o intrebare:::am fost la ambasada{aici in ROM }sa ma interesez pt viza[a fost cu mine si iubitul....a venit in vacanta 1 luna} si am primit mai multe hirti[pe cele in japoneza le-a luat el+cererea pt viza].IN cerere la o rubrica scrieca imi trebuie adeverinta de salariu .EU momentan nu lucrez dar am cont in banca si asi vrea sa suport eu toate cheltuielile.AL meu zice ca asa ar fi mai bine{oricum bani se recupereaza].PROBLEMA E CA EU AM 5 vize pe pasaport si mie frica de o respingere.CE sa fac?PINA incepe al meu demersurile pt completarea actelor pt viza mai dureaza dar asi vrea un sfat din partea voastra.VOI ce ziceti....cele care ati fost in aceeiasi situatie?
kawaichan spune:
Mihocyan bine ai venit in club ! Si pe mine ma cheama tot Mihaela si tot Miha mi se zice,greu cu pronuntia asta In ce oras locuiesti?
Ken, din cate stiu situatia vizelor e din ce in ce mai naspa,se acorda f greu si tr sa ai mare grija ce declari.Faptul ca esti sponsorizata de un cetatean japonez are mare trecere,mai ales ca nu lucrezi in prezent(cu toate ca spui ca ai un cont,cred ca nu prezinta mari garantii).Vezi si ce perioada declari,ca de la o vreme nu se mai dau pe 3 luni,ci doar pe perioada declarata(de ex -ai declarat 10 zile,10 zile de viza primesti)Stiu un caz recent, care a cerut 3 luni si a luat doar o luna,cu toate ca era vb de un motiv f serios(ingrijire copil).Dar la fel,si ea avea multe vize pe pasaport.Dincolo de toate astea, mai tine si de norocul tau-e f posibil sa iei viza si fara sa te stresezi prea mult,ceea ce iti si doresc.Eu zic sa te interesezi de cat mai multe cazuri,mai intreaba pe ici pe colo,inainte sa aplici.Bafta multa si sa ne zici ce ai facut !
O primavara superba tuturor japonicilor !
mihocyan spune:
Multumesc pt primire! Despre mine nu prea stiu ce sa zic am vreo 3 ani decand tot vin in Japonia si imi place mult tara asta dar decand m-am casatorit s-a cam schimbat situatia si cred ca o sa imi mai ia ceva timp sa ma acomodez. Cu sotul nu am probleme (deocamdata) e dragut si ma intelege dar ma oftic ca parca sunt un copil mic caruia trebuie sa ii explici tot (sa nu mai vb de bucatarie ca nu stiu sa fac decat yakisoba si kare raisu) dar asta e timpul le va rezolva pe toate.....sper! Maine am examen pt permisul de conducere si am mari mari emotii.Banuiesc ca sunt fete care au dat cum e? e greu tare? Deja m-am intins prea tare la vorba. V-am pupacit si va doresc toate cele bune.
ken spune:
KAWAICHAN multumesc pt raspuna.,sper ca totul sa fie bine...trebuie sa existe o rezolvare mai devreme sau mai tirziu..VA doresc weed placut si va invit la o budinca cu brinza.POFTA buna.
pineapple spune:
mamaluidavid sotul meu si-a luat un pachet super ieftin cu ocazia vizitei la ambasada, bilet avion plus o noapte tokyo, hotelulul a fost super in shinagawa, a fost si el surprins de pret, o sa il intreb de aceleasi coordonate in okinawa
pika pika desigur ca nu imi fac deloc asteptari sa stea fetita mea cuminte, ma gandesc la patut ca la o varianta de a se odihni ea cum trebuie, mai bine inghesuita pe un scaun in brate la mine. PLus ca si mie mi-ar plrinde bine sa atipesc macar jumate de ora linistita.
pineapple spune:
miha, lasa stresul cu mancarea, imi amintesc si eu cum o data pe la inceput am asteptat sa vina sotul acasa pentru masa dea amiaza ca sa imi arate cum se face yasai itame... Acum gatesc o multime de lucruri, se invata din zbor, mai ales daca iti place sa incerci gusturi noi.
hannen spune:
Ken,nu prea am inteles exact despre ce-i vorba insa eu am senzatia ca e vorba de adeverinta lui de salarizare,ca el iti face chemare ,nu tu!Nu este vorba de tine in hartiile alea,zic eu asa de la distanta
El se pune garantor pt. tine in caz de si de,deci el garanteaza transportul ,repatrierea daca este cazul etc.etc.
Tu nu esti cetatean japonez deci nu te poti garanta singura.Desigur tu iti poti plati toata aventura dar in acte ei au nevoie de un garantor,garantor care tre` sa fie persoana care te cheama.
nu stiu daca am explicat pe inteles.
hannen spune:
Tokoro de,ca tot suntem la subiect fetele care v-ati chemat parintii,fratii cum ati procedat?De unde ati inceput si unde ati terminat explicati colea pe degete sa pricep si eu
In speranta ca ma veti lamuri