Viata in Japonia (37)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Sabina FELICITARI, sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos! Stai linistita cu testele, ti le face pe toate, mult mai bine si mai organizat decat se fac in Romania. HIV-ul si Hepatita B si tot tacamul se fac parca in a doua tura cand iti ia sange iar triplu test in a treia?! Scuze nu mai tin minte exact dar stai linistita ca nu-si permit japonezii sa faca greseli. Stiu ca si eu eram disparata cu analizele insa totul a fost ok pana la urma.
Pineapple fa-ti un CV, du-te si te inscrie in baza de date de la Hello Work si la Fortele de munca de la voi din oras, apoi ia revistele cu locuri de munca (le gasesti pe la Gusto sau in super marketuri la intrare) si sunt acolo multe anunturi. Iti vor spune sa le trimiti CV-ul si daca li se pare ok te cheama la interviu. Unii angajeaza si fara nici un fel de calificare sau certificat altii nu. Nova nu accepta decat nativi. Succes!
Ocris ai niste fete tare frumoase. Si parca nu prea seamana una cu alta...

rocsana si bebe maria (3 martie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Sferania,Rocsana multumesc pt raspunsuri.Am mai intrebat printre cunostiinte si se pare ca la majoritatea testele in mod serios au inceput din saptamana 12.Asa ca m-am linistit.

Rocsana am vazut pozici noi cu Maria,am ramas uimita cat de mare s-a facut.Sa-ti traiasca,e o papusa.Nu-mi vine sa cred ca a si trecut un an aproape.

Cristina ai niste fetite tare dragalase.

Sabina Y.10+

japonia prin ochii unui amator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocris spune:

Irina, multumesc mult pentru ajutor.
Rocsana, asa este, fetele noastre nu seamana una cu cealalta. Nu ne vine sa credem ca doua surori pot sa fie atat de diferite.
Multumim mult pentru informatiile in legatura cu cautarea unui loc de munca. Eu ma mai gandeam la varianta predatului englezei acasa (eventual prin ECC Junior). Preda cineva engleza la domiciliu? Cum este?
Devylla, iti doresc o sarcina usoara si fara probleme si un bebe sanatos. Eu nu-mi mai amintesc cand am facut analizele, dar nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi prea tare, pentru ca sigur le vei face mai tarziu.

Mergi la inceput

Fetele vreau un raspuns pana maine la prima ora cel tarziu daca se poate. Voi ati facut certificate de nastere romanesti pt copii la ambasada? Daca da ce dificultati ati intampinat? Cele care nu locuiti in Tokyo a trebuit sa va deplasati pana acolo? Ce se intampla daca locuiesti in Hokkaido? Exista un consulat roman si acolo? Mie nu mi se pare normal sa trebuiasca sa te deplasezi pana la ambasada sa cheltuiesti atatia bani cu drum, acte traduceri chestii pt un act care este dreptul meu. Voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Nshiro,din pacate trebuie sa mergi la ambasada si trebuie sa alergi dupa o caruta de acte,traduceri si bani girla la traducator si la ambasada.
Nu am auzit sa fie vreun consulat in afara de cel din tokyo,dar sa stii ca certificatele de nastere se elibereaza numai pina la virsta de un an a copilului,dupa asta vei putea obtine unul numai din ro.
sa vezi atunci distractie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Nshiro asa e cum a spus Hannen,trebuie sa te deplasezi la ambasada in Tokyo.
Hannen vrei sa zici ca e mai umblatura daca fac certificatul in tara? Ca eu asa aveam de gand cu Patricia...

Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Stefania,n-am facut nici un certificat in tara dar nici nu trebuie multa imaginatie ca sa prevad cam cum va fi.
Tu speri ca va fi mai usor?Esti optimista

PS. si la mine are doar fetita cea mare,facut aici.Mijlocia si mica nu au.Celei mici mai am posibilitatea sa-i fac aici dar mijlociei nu,avind in vedere ca are deja 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pineapple spune:

nshiroeu am facut certificatul fetitei mele anul trecut. Iti trebuie printre altele cateva acte de aici ( koseki tohon, shusei todoke, si cred ca mai este ceva, dar pt. siguranta suna la ambasada si intreaba), acte pe care trebuie sa le traduci, eu am facut-o la un translator de pe lista lor, s-a rezolvat in cateva zile prin posta, banii in cont, a fost relativ simplu.
La ambasada am fost doar eu sa le depun, fara sot si copil, am dormit o noapte la hotel pt. ca nu aveam zbor dimineata devreme, am fost prezenta in fata ambasadei cu jumate de ora inainte de a se deschide si erau deja 4 persoane asteptand, apoi am stat in ambasada o jumatate de zi, a fost aglomerat si doar un singur nene, consulul, care munceste. Apoi cel mai dureros a fost faptul ca nu mi-a eliberat certificatul in aceeasi zi pentru ca deja depasise programul de lucru, si a trebuit sa mai vin o data in Tokyo pentru asta. Nu se poate trimite nimic prin posta, trebuie sa vii si sa semnezi de primire in fata consului. Deci inarmeaza-te cu rabdare.

In alta ordine de idei iti multumesc pentru informatiile despre job.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Hannen eu am ales varianta cu Romania pentru ca:
1. tradusul actelor in Romania costa mult mai putin decat daca le-as traduce aici la traducatorii autorizati de ambasada (cand i-am facut certificatul lui David,aici la ambasada, am mers cu acte traduse din tara si abia mi le-a primit,cu teoria de rigoare of course,probabil ca ar primi si de data asta dar mai bine nu...)
2. daca merg in Romania am cu cine lasa copiii si nu trebuie sa astept nu stiu cate ore pe acolo,o sa fac mai multe drumuri dar prefer asta in locul asteptatului la ambasada cu copii care se plictisesc si incep sa urleeeee(de ai mei vorbesc)

Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)

Mergi la inceput

Fetelor saru mana pt raspunsuri. M-am pregatit cu tot ce trebe si maine mergem la ambasada insa vreau sa fac o reclamatie ceva pt ca nu mi se pare normal ceea ce se intampla. De ce un act care am dreptul sa-l obtin ca cetatean roman ma ajunge la suma de 100 de mii de yeni? De ce in cazul altor natii (australieni, englezi) se poate rezolva frumos, fara bataie de cap si fara atata cheltuiala prin posta? Stiu ca asta nu rezolva nimic si ca ma lupt cu morile de vant dar macar un semnal de alarma...

Mergi la inceput