Viata in Japonia (37)
Raspunsuri - Pagina 10
hanako2004 spune:
hitomi te asteptam cu drag in grupul nostru de japonici
o zi buna tuturor
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
shian spune:
Hitomi,incearca si la Tudor Turism(sector 3).Eu de-acolo am cumparat si pretul mi s-a parut avantajos.
pineapple spune:
Am intrat sa va salut, de curand am mutat prin casa si am adus calculatorul mai aproape de viata de zi cu zi, asa ca sper ca voi intra mai des pe aici.
Kawaichan iti urez succes mult mult de tot, si eu voi avea o tentativa, poate anul viitor.
Referitor la birocratia din Romania, sunt constienta ca exista, ce mai, toata lumea isi face o mie de nervi, cine n-o stie? Am vrut doar sa raspund cu cat am putut, pentru ca si mie la randul meu mi s-a raspuns cu amabilitate aici pe forum. Erau informatii proaspat culese la telefon, speram sa ajute pe cineva.
pika-pika ai pomenit de declaratie din partea tatalui ca e de acord cu iesirea din tara. Unde ai facut-o in japonia? Pentru ca al meu strumf zice ca el nu a auzit de asa ceva si nu crede ca exista si se opune berbeceste ideeii . Ti-au cerut-o la intrarea in Romania? Eu tot singura cu fii-mea voi pleca si nu as vrea sa am surpize pe undeva exact cand imi e lumea mai draga ca am ajuns acasa si pot sa doooorm...
akemi spune:
Buna fetelor,nu am mai intrat de mult asa ca va salut pe toate.Pineapple sa sti ca nu ai nevoie de acea declaratie din partea tatalui.Eu deabea am venit vineri din tara si nu am avut nevoie de nimic ,nici nu mi sa cerut ,,,desi inainte sa plec am sunat la ambasada din Ropongi si mi-au spus ca fara acel act nu pot sa imi duc fata in tara..Sunt niste aberati pt ca in Romania nici macar nu te intreaba de asa ceva
pika-pika spune:
Pai stati stabilim ceva.Declaratia va trebuie numai in cazul in care copilul are cetatenie romana,implicit pasaport romanesc.S-a mai discutat pe aceasta tema la Mamici din Japonia.
Eu am facut declaratia la Ambasada Romaniei,se face pe loc si nu cred ca e mai mult de 10.000 yeni(dar nu-mi aduc aminte exact,sa aveti bani la voi sau intrebati inainte).Se prezinta cand iesi din Romania,eu am aratat-o fara sa mi-o ceara ei si am tradus-o in lb romana si am legalizat-o la notar.Nu stiu daca era nevoie,dar n-am vrut sa am surprize in aeroport.
Editez:cum spuneam si acum cateva zile,in Romania nu conteaza ca intrebi ceva la aceeasi institutie.Este fooooarte posibil sa primesti raspunsuri diferite asa ca va cred pe amandoua,akemi si knicoleta.
Sfatul meu e sa ai totul pregatit...trebuie sa ai o imaginatie bogata si sa te astepti la orice in Romania.
Andromeda si Aina(05.07.06)
hitomi spune:
Buna din nou !
Va multumesc pentru solutii .Am gasit bilet la 660 E . Nu ma asteptam sa gasesc o oferta asa buna .Momentan sotul meu se intoarce in Japonia ,eu voi ajunge prin vara probabil .
Mult succes in tot ceea ce faceti !
knicoleta spune:
copii mei au pasaport japonez si mia cerut declaratia la antorcere dati tele la abasada si va lamuriti mai bine
pika-pika spune:
hmmm...mi se pare ciudat,stiam ca legea e valabila doar pentru copii romani.Dar ma repet,in Romania te astepti la orice.
Uitati acest link l-a pus ralucami la Mamici din Japonia,il pun si eu aici pentru cine mai e interesat http://www.politiadefrontiera.ro/comunicat.php?id_com=40
Andromeda si Aina(05.07.06)
timi_melinda spune:
Hitomi , super pretul poti sa-mi dai si mie un nr de tel sau o adresa de mail al agentiei de unde ai cumparat biletul si te rog sa-mi mai spui pe cat timp e deschis biletul ( are data de intorcere fixa? )
Eu pe un bilet dus-intors cu data fixa si doar pe 3 luni am gasit la 860 de euro , mi se pare mult ...
Mai exact as vrea sa cumpar bilete din romania pt plecarea de aici si intorcerea tot aici , daca stiti agentii care accepta plata prin card astept si alte raspunsuri .
Multumesc anticipat ,
Pupici tuturor fetelor ... imi pare bine ca ati revenit (o vreme a fost cam liniste pe aici )