Viata in Japonia (37)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Eu am fost cu David de 2 ori in Romania dar nu am avut nici o declaratie, are pasaport japonez.
Ultima data la plecare,in aeroportul din Sibiu m-a intrebat daca am declaratie din partea tatalui,am spus ca nu si asta a fost,fara probleme si alte intrebari.
Prima data cand ne-am intors era si Masaaki cu noi.

Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hitomi spune:

Timi-Melinda ,noi am luat bilet doar dus de la Turkish Airline .Pentru dus -intors sunt un pic mai scumpe .Dintre agentiile care aveau cele mai mici preturi Marchal .Gasesti adresele pe net (nu le stiu exact -eu am fost direct la agentie )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akemi spune:

Dupa cum a zis si PIKA sa ma discutat acest subiect cu declaratia din partea tatalui si eu am fost cea care a cerut un sfat din partea fetelor care au mai fost in tara si care stiau ceva de acea declaratie.Knicoleta te cred ca poate tie ti-au cerut acea declaratie dar mie una nu ,,,ma repet dar am vevin doar de o saptamana inapoi in Japonia ma rog 4 zile si nu am avut nici un fel de dificultate la trecere.Mie mi sa spus la fel ,cand am sunat la ambasada mi sa zis ca fara acea declaratie nu pot sa intru in tara ,iar daca pot sa intru nu vai putea sa ies cu fata din tara ceea ce mi se pare o aberatie .Tinand cont ca faata mea are doar o singura cetatenia si aceea de japonez,mi se pare ciudat sa poata intra dar sa nu poata iesi.Pineapple dar daca vrei sa fi mai sigura si sa nu ai surprize poate ar fi mai bine sa iti faci declaratia.Eu una am mers doar pe sfatul lui Pika-Pika si nu am avut nici un fel de neplaceri.Cam tarziu dar MERSI MULT PIKA-PIKA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pineapple spune:

Pana la urma bineinteles ca ne-am ales numai cu discutii in casa si comentarii din partea sotului, si pe buna dreptate. Eu una cred ca voi face declaratia aceea sa o am in caz de ce e mai rau, prefer asa bani cheltuiti pe un drum in capitala decat bilet anulat si tot balamucul.
Sa va povestesc peste ce aberatii am mai dat. Am sunat la Politia de frontiera, ca eu asa sunt trebuie sa fac tot posibilul. Acolo pe site au ei un numar de urgenta dar n-a raspuns nimeni bineinteles si am sunat la alt numar, unde mi s-a explicat ca daca copilul e cu pasaport japonez nu are nevoie de declaratie. Apoi a doua zi adica azi sun la Ambasada Romaniei si mi se zice ca este nevoie. Ii spun ca cei de la Politie din Romania au zis ca NU e nevoie, ca la iesirea din tara diferitelor persoane ba li se cere, ba nu, si deci eu ce sa mai cred... Ea imi zice ca nu are de unde sa stie ce cer cei din Romania dar ca e mai bine sa o fac pentru orice fel de eventualitate
Am scris si o plangere la Poilitie, dar sunt foarte sigura ca nimeni nu o sa o bage in seeama. E ca la noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

moooamaaaa ce marfa pineapple...pai era de asteptat!ca la noi,la nimenea...Si eu mi-as face declaratia...asta ti-ar mai trebui sa te umpli de nervi la plecare.Inarmeaza-te cu multa rabdare inainte de a pleca ca sigur o sa ai nevoie.
akemi eu nu mai stiu ce sfat ti-am dat!
Stefania legea asta cica a aparut pe la inceputul lui 2006.
Acceasi problema o au si fetele din alte tari,s-a deschis un subiect acum cateva zile;da' mi-e lene sa-l caut...

Andromeda si Aina(05.07.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timi_melinda spune:

Hitomi , merci mult pt raspuns cred ca am sa caut oferte pe internet intai , oricum cred ca mai avem timp deoarece plecarea am programat-o in iulie .
Merci mult oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akemi spune:

Pika-Pika,sfatul care mi lai dat a fost ca nu am nevoie sa fac aceea declaratie si totul a fost ok.La mine a fost o chestie mai complicata ,sotul meu nu este acum in Japonia si nici atunci cand am plecat in tara nu era ,el lucreaza acum in alta tara a fost trimis in delegatie cum as putea spune.Declaratia trebuie facuta de tata personal asa ca eu nu prea aveam de ales ,el nefiind in Japonia nu aveam cum sa fac aceea declaratie.Atunci am cerut sfatul fetelor iar tu mi-ai scris ca nu am nevoie de declaratie daca fata mea are doar pasapot japonez si totul a fost ok .Ma repet dar nu am avut nici o neplacere in tara fara declaratie.Mersi mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

akemi ce bine ca nu ai avut probleme cand ai iesit din tara.Uite ce i s-a intamplat lui knicoleta,ca acum nu mi-ai mai fi multumit...cine stie ce mi-ai fi facut!!!

Andromeda si Aina(05.07.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanami spune:

eu tot nu inteleg ce e cu declaratia asta
am vazut si site-ul ala care l-a pus cineva mai sus, am vazut si la alt subiect , si scrie f.f.f.f clar ; Copii minori cetateni ROMANI , daca scrie destul de clar ca e doar pt, cetatenii romani , nu vad care e problema , daca arati pasaportul japonez asata inseamna ca pers/ respectiva e cetatean japonez nu?
pai eu am sa fac o copie dupa acel site si il dau cu el de cap, daca fac aia figuri , pai cum? plec in vizita in tara si nu mai pot iesi , sau cum?

eu o sa ma duc fara , si daca fac figuri , ii mai dau si-n judecata , nu au nici un drept atata timp cat copilul e japonez .

*-ul fetelor fantastice*

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ken spune:

NANAMI...

Mergi la inceput