mezalianta...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu cred ca ea si familia ei au niste pretentii nejustificate vizavi de 'calitatea' lor. Ea a fost batuta in copilarie, mama se poarta mai ceva ca o tzatza, e rece, nervoasa, prea interesata de ce zice lumea si mai putin de cat de fericita e fata ei. Parintii ei au evident tot felul de frustrari pe care le pun pe seama lui, ca n-ar avea 'clasa' necesara, eu le-as zice: get a life!! . Ea nu este nici pe departe printesa care se crede, si-a calcat pe mandrie si a primit inapoi un barbat care si-a batut joc de ea inseland-o, ii pune lui in carca nefericirea ei dar nu divorteaza, este foarte influentata de parintii ei, nu poate sa fie corecta cu sotul ei si ii tot scoate ochii cu diferenta de clasa (care? ) si acum probabil ca sta tot cu el si accepta si o palma din cand in cand . Pe de alta parte el a inselat-o si a lovit-o . Nici unul nu-i mai grozav ca celalalt, s-au gasit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Exact, ce inseamna "de familie buna"? Ca erau mai rasariti la ei in bloc, la ei pe scara, sau cum? Ca o facultate au facut amandoi tinerii, iar din comportamentul ambelor familii reiese ca ai lui sunt de familie mai buna ca ai ei...ca daca ai ei erau inteligenti si cultivati, nu o cresteau asa, himenul ei ( scuze) nu este emblema familiei, ca prin pierderea lui sa-i dezonoreze in orasul lor mic...astea-s criterii f. vulgare...din tot ce ai scris, nu a reiesit mult-laudata superioritate a familiei ei, dimpotriva...
A, ca ea citeste mai mult, si scrie corect gramatical, inseamna o acumulare temeinica a cunostintelor de la scoala , nu inseamna "clasa"

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kores spune:

Si mesajele dure imi fac bine, poate ma mai trezesc la realitate, desi in acelasi timp imi accentueaza si mai rau depresia care se prevede ...

pentru moderatori, probabil ar fi bine sa mute intr-adevar subiectul la "in unul sau doi..." acolo sigur as fi poate indrumata mai cu blindetea, intelegerea, experienta si compasiunea pe care numai cei care au trecut prin asa ceva le pot avea...

am postat subiectul aici , totusi, pentru ca eu consider ca este o problema psihica, de competenta psihologilor, pe care eu o am, si pentru care cer disperata ajutor...

multumesc din suflet pentru ca clayhanger, oana_ si victoria pentru ca m-ati inteles si chiar ma ajutati mult cu imaginea acestui caz vazut din afara, pentru ca eu totusi as vrea sa pastrez familia asta, sa nu sacrific fericirea si echilibrul copilasilor nostri, sa incerc sa ma schimb EU sa fiu independenta, dar ce usor e de spus....

sa realizez ca poate nu sunt asa superioara, sa-mi iasa fumurile din cap, sa fiu mai toleranta, chiar si cu parintii....sunt convinsa ca daca m-as schimba nu am mai avea discutii si agresiunea la care s-a ajuns sigur n-ar mai aparea...dar asta va va parea si mai banal....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Lasa depresia deoparte, ca ai treaba
Poate am eu o gandire prea incuiata sau simplific prea tare, dar totusi cat de mult il iubesti?
Il accepti asa cum e, iti sacrifici anturajul, il ierti ca te-a lovit si te-a inselat, te intorci impotriva parintilor? Daca raspunsul tau e un DA hotarat, felicitarile mele, esti o femeie puternica in stare sa se lupte cu toata lumea pentru dragostea ei.
Daca nu ai un DA ferm la fiecare intrebare, nu-l chinui pe el, nu-ti chinui copiii, si nu te chinui nici pe tine. Asa veti suferi toti o viata intreaga, si nu e bine pt copii. Totodata nu e bine sa-si auda mama certandu-se cu tati, sau sa-l vada pe tati agresand-o pe mami. Toata lumea are dreptul la fericire, nu-i o rusine sa divortezi daca nu ai ales un om potrivit. Dar nici sa te lupti pentru el nu-i o rusine.

ex- gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by Victoria

A, ca ea citeste mai mult, si scrie corect gramatical, inseamna o acumulare temeinica a cunostintelor de la scoala , nu inseamna "clasa"

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Victoria, am si eu o intrbare: daca fiul /fiica ta va avea ca partener un analfabet tot asa ai sa gandesti? N-o sa te deranjeze daca "cuscra" va avea fuste crete si va vinde seminte in fata blocului ?

Stiu ca nu e chiar situatia asta in cazul de fata si ca parintii ei au facut cert multe greseli cu ea, dar exista diferente sociale si ele se simt, oricat i-ar mira asta pe unii sau pe altii.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Kores, eu nu am vrut sa fiu dura cu tine, si nimeni nu vrea....vreau sa stii ca ma regasesc in mult din ceea ce ai scris...de aceea ti-am scris asa, sa-ti dai seama ca inca poti schimba ceva...cu ce te ajuta daca ti-as fi scris " vaaaaii, draga de tine, ai dreptate, esti tare necajita..." Nu ai idee cate femei te vor invidia pentru calitatile sotului tau, pe care le-ai scris...dar fiecare are o limita, mie, in locul lui, de mult imi sarea mustarul la auzul acuzelor tale legate de originea lui.Dar, inca o data, nu sunt de acord cu inselatul si cu violenta.
Tu acum esti o minge de ping-pong intre dorintele tale, ale lui, ale parintilor tai si NU UITA ale copiilor tai ( apropo, si aici esti norocoasa, ia citeste putin la aspirante...)
Tu nu ai decat sa pui piciorul in prag si sa-ti faci tu regulile de acum inainte, si sa-ti privest sotul si copiii prin ochii tai, nu ai alor tai.In functie de ce vezi, numai tu poti decide ce cale ai de urmat.

V

PS nu ai de unde sa stii cum sunt Patapievici, Plesu, Paler ca soti...poate sunt execrabili, poate nu...cunosc femei maritate cu intelectuali rasati , si batute mar...abandonate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

quote:
Originally posted by kores

sa realizez ca poate nu sunt asa superioara, sa-mi iasa fumurile din cap, sa fiu mai toleranta, chiar si cu parintii....sunt convinsa ca daca m-as schimba nu am mai avea discutii si agresiunea la care s-a ajuns sigur n-ar mai aparea...dar asta va va parea si mai banal....

Parerea mea personala e ca nu ar trebuie neaparat sa te schimbi, ci pur si simplu sa-ti pui parintii acolo unde e locul....adica LA EI ACASA....
Si inca ceva....eu cred ca tie ti-a fost oarecum comod sa ai doua tabere care "se lupta" pentru tine....pt. ca la fiecare cearta pe care ai fi avut-o cu una din ele, cealalta era de partea ta...astfel nu te-ai simtit niciodata singura...DAR asta e o sabie cu doua taisuri...stii mai bine decat mine ce vreau sa spun

Oana si Mara 11.08.2004

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ellej

quote:
Originally posted by Victoria

V

Victoria, am si eu o intrbare: daca fiul /fiica ta va avea ca partener un analfabet tot asa ai sa gandesti? N-o sa te deranjeze daca "cuscra" va avea fuste crete si va vinde seminte in fata blocului ?

Stiu ca nu e chiar situatia asta in cazul de fata si ca parintii ei au facut cert multe greseli cu ea, dar exista diferente sociale si ele se simt, oricat i-ar mira asta pe unii sau pe altii.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Ellej, eu vorbeam de situatia aici de fatza...Eu o sa ma stradui, daca imi da Dumnezeu copii, sa-i educ cum ma pricep eu mai bine( evident, si eu ma consider educata, de familie buna, etc,:))) de aceea i-am si scris asta lui kores)Bunicii mei dinspre mama au fost insa oameni simpli, fara scoala, de la tzara, dar cei mai politicosi si cu bun simtz si respectuosi oameni pe care i-am cunoscut vreodata.Isi vorbeau reciproc cu "dumneata" si pana au murit nu i-am auzit certandu-se vreodata.Nu aveau fuste crete, nu scuipau seminte, si eu ii consider cea mai "buna" familie pe care am cunoscut-o.
Si daca as avea un baiat, nu mi-ar pica bine sa se insoare nici cu o fusta creatza, da nici cu fata lui Columbeanu sau a lui Mutu.Si nu ma obosesc sa spun de ce.
Insa cu cine se va insura va fi alegerea lui, eu imi voi spune parerea si el oricum va face ce va crede de cuviintza.Apoi ma voi stradui sa nu-i fac viatza un iad, sa-i amarasc zilele, sa-i incurajez nemultumirile, mai ales daca va avea si copii.Ca nu castiga nimeni nimic din asta.

V

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kores spune:

Oana_s poate ai perfecta dreptate, de aceea eu am nevoie acum sa fiu "disecata"; nu mai pot sa vad obiectiv nimic din furtuna in care ma aflu... dar...
eu nu am puterea asta si e cam imposibil sa ma rup de ajutorul mamei care zilnic vine in casa la noi, gateste, are grija de fata mica, ce sa fac, sa iau bona?, ar fi absurd.....

ma simt ca intr-o colivie.....
stiu ca parintii mei gresesc, dar ei sa fie singurii vinovati pentru personalitatea mea strivita?

eu as vrea sa fie asa, ca sa pot capata incredere in mine si sa zic, de acum fac tot ceea ce cred eu ca e bine,chiar daca mai si gresesc

un exemplu: visul meu cel mare era ca dupa fac sa raminem amindoi in Tm, parintii ma sfidau: draga faci ce vrei, dar tu crezi ca o sa puteti trai acolo, o sa fiti niste nimeni, traind intr-un oras scump de pe o zi pe alta, etc...eu m-am ambitionat si cu banii de la nunta i-am depus la fni... in ideea ca avind o casa poti usor sa stai calma pina vine un serviciu, pe care nu-l poti gasi intr- oluna...in acel an a si picat: concluzia parintilor: cind eu ti-am spus sa asculti de noi n-ai vrut....
nu mai suport....
sunt parintii mei, ii iubesc, ma indoiesc ca mi-ar vrea raul, dar o fac inconstient??

in week end nu o sa fiu activa, scriu de la serviciu, dar astept cu drag si infometare orice sfat....

multumesc muuult de tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Kores, o intrebare: te-ai gandit vreodata sa te muti in alt oras? Iti iei sotul de manuta, si va mutati cu copii cu tot.
Acolo nu va stie nimeni, acolo nu va deranjeaza nimeni, puteti fi doar voi, doar micuta voastra familie. Ar merita o incercare sa vezi daca viata voastra de familie functioneaza asa sau nu.

ex- gabibarta

Mergi la inceput