Nora- Clubul Soacrelor
Raspunsuri - Pagina 2
lorelaim spune:
Lemoni - te salut de pe celalat mal al Atlanticului - ceva mai aproape de Polul Nord 
Tot mi-am dorit sa-ti raspund - dar din pacate nu am avut timp. Acum, dupa o "alarma falsa" (micutza mea parea ca vrea sa se trezeasca si atunci "ADIO calcu mami!") poate-poate reusesc sa-ti scriu 2 randuri. Intrebai la un moment dat, tu ca viitoare soacra, cum ar trebui sa te "porti" cu nora (daca am inteles eu bine mesajul). Vezi ca Alba (la subiectul Soacra!!!!) a si postat un link de pa Avantaje si mie articolul mi s-a parut fainut.
Eu uite ce mi-as permite sa-ti sugerez. Ia o hartie si un creion, imparte hartia in 2 si scrie intr-o parte "pozitiv" si in cealalt "negativ". La "pozitiv" insiruie toate calitatile pe care le vezi tu la viitoarea nora si la "negativ" pune toate defectele. Daca fiul tau si viitoarea nora se iubesc si se-nteleg atunci nu-ti ramane decat sa analizezi cat se poate de rational cum poti tu sa accepti "defectele" viitoarei nurori fara sa o critici si fara sa i le arunci permanent in fata (nimanui nu-i place sa-i spui defectele... chiar daca si le constientizeaza singur). Daca sunt hotariti sa se casatoreasca si sa intemeieze o familie - eu zic ca cel mai intelept lucru pt o viitoare soacra (mica sau mare - nu are importanta) este sa incerce sa NU se amestece in viata cuplului. Cu cat parinti se tin la distanta de noii casatoriti cu atat le dau acestora ocazia sa se acomodeze unul cu celalat mai repede si sa invete sa-si traiasca viata de cuplu in mod responsabil, bazandu-se DOAR pe ei doi!
Multa sanatae iti doresc si pt tanarul cuplu - multa fericire!
Lorelai
jesia spune:
Super tare clubul vostru...am sa-l urmaresc cu interes
...eu inca sunt nora, cand o sa fiu o soacra sper sa fiu buna pt nora/ginerele mea/meu.
Pozele mele
Ce nu te doboara te face mai puternic
Lemoni spune:
Jesica si eu imi doresc sa fiu la fel o soacra cum nu a fost sa fie!!!! Am mers mereu pe principiul ca daca imi vreau baiatul aproape trebuie sa-mi iubesc si sa-mi respect nora deci sunt tare constienta pt ce am de facut dar teoria e teorie iar practica lasa de multe ori de dorit.
Apoi cand citesc la celelante subiecte si vad rar ca o nora isi lauda soacra ma pune pe gandit!
Am fost si eu nora ,dar nu am simtit prea tare pt ca la un an de la casatorie am plecat din tara ,iar distantza si dorul ne-a facut sa avem o relatie destul de buna.Iar eu stiu cum sunt baietii astia cu treburile de fiecare zi uita sa-si sune mama si sa spuna un simplu hello, eu intodeauna ii formam nr de telefon sotului si ii intindeam telefonul uite aici vorbeste cu maicata era un gest micut dar ma gandeam cum mie imi e dor de mama si vreau sa vorbesc in fiecare saptamina si ea saraca ar fi vrut sa-l auda mai ales ca era singurul copil .
Eu consider ca si nora are cateva responsabilitati si parerea mea este ca ar salva multe discuti daca ar sti sa isi indrume sotul sa-i cumpere mamei lui din cand in cand un buchet de flori, sau sa-i de-a un simplu telefon pana la urma toate suntem mame si femei si stiti ce inseamna dragostea asta de mama chiar daca intervenim cate odata neintrebate cu cate o parere asta nu inseamna ca vrem raul nimanui o facem din dragoste.
olim spune:
sunt de acord cu tine lemoni, era si cazul, nu,
ca o nora ar putea aplana unele discutii, dar soacra, cum e vulpe batrana, ar putea aplana si mai multe
, doar ca ii place sa comande si sa stie tot ce face baiatul ei, chiar daca acum e insurat.
Si inca un lucru, ce tie nu-ti place, altuia nu face, asa ca soacra, ar trebui sa lasa de la ea, si sa se puna bine cu nora, chiar daca nu o iubeste, si tot pentru binele copilului ei, ca doar de nu, bietul va fii prins intre ele doua, si nu va avea nimeni de castigat.
lavi02 spune:
quote:
Originally posted by olim
sunt de acord cu tine lemoni, era si cazul, nu,ca o nora ar putea aplana unele discutii, dar soacra, cum e vulpe batrana, ar putea aplana si mai multe
, doar ca ii place sa comande si sa stie tot ce face baiatul ei, chiar daca acum e insurat.

Vaaai ce mi-a placut fraza asta a ta!!!
Mare dreptate ai!
Eu am o super-soacra care a inteles chestia asta si ne intelegem foarte bine. Nu se baga, nu comenteaza, isi spune parerea daca i-o cer, ma ajuta cand am nevoie si daca poate si ea, nu-mi reproseaza dupa aia ca m-a ajutat.
Mai mult eu o sun decat sotul; o sun pt ca efectiv imi face placere sa stau de vorba cu ea; ea se bucura sa vorbesca si cu mine ca doar ii dau vesti despre noi si despre copii.
Sotul n-o prea suna ca e prins cu munca si apoi.. barbatii nu-s asa vorbareti.
Tisina spune:
Apropos de soacra careia ii place sa comande si sa stie tot ce face baiatul ei, chiar daca e insurat. Eu vin cu intrebarea: dar "baiatul" nu are nimic de zis in treaba asta? Pai ce e el, papusa mamei? Eu am o relatie super cu soacra mea, tocmai datorita baiatului ei, care a informat-o din capul locului ca acum suntem si noi o familie si ca nu accepta sa se amestece nimeni in "bucataria interna". A mai zis ca le vom cere sfatul atunci cand vom avea nevoie, asa ca sa nu le ofere ei. El a fost ceva mai diplomat insa ideea a fost inteleasa de ambele parti, caci se adresa atat parintilor mei cat si la ai lui. Asa ca nu le mai blamati atat pe soacre, ci mai acuzati-le si "baietii".
Daca imi permiteti, ma inscriiu si eu la clubul soacrelor, si sper sa fiu una buna, ca voi avea si nora dar si ginere
.
Gabi_K spune:
Tisina, ai dreptate... Baiatul care-si iubeste mama, nu are curajul sa puna piciorul in prag,, si uite asa ii face pe toti sa sufere:(((
ex- gabibarta
olim spune:
tisina, ai dreptate, din pacate
, dar asta tine si de educatia baiatului, care o primeste de la ma-sa
, deci tot soacra
.iar el saracul, nu prea are cum sa aleaga, adica intre ma-sa si mama copiilor lui
.
eu cred ca ar trebui sa nu existe nici o diferenta de acest tip, dar cum soacra isi da cu parerea, fara sa o intrebe nimeni, apar discutiile care apar![]()
Lemoni spune:
Tisina bine ai venit in clubul soacrelor

.
Eu nu pot sa cred ca un baiat poate fi controlat asa de mult de mama mai ales cand este insurat.Sa fim serioase ca imediat cum are prima prietena a si uitat cine l-a facut!!!!
lorelaim spune:
Parinti care au o personalitate f puternica tind sa controleze viata copiilor chiar si atunci cand acestia au devenit adulti! ("Control Freak"). Daca copilul (ca tot copilul parintilr sai ramane chiar si casatorit/a) are personalitate mai slaba... atunci este normal sa fie toata viata un "copil ascultator". Daca este o personalitate puternica - ori ies scantei ("conflictul intre generatii") ori ambele parti sunt atat de intelepte si negociaza, cauta compromisuri si ajung la o intelegere.
Orice tanar/a cand se indragosteste UITA de orice altceva in lumea asta in afara de "marea dragoste (uneori de moment) a vietii lui". da' dupa ce-i trece... tot la mami & tati vine :-)