Viata in Germania (39)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Narcisa ,felicitari!Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos si cuminte!

Din ce faceti piftie?Mama mia,ce pofta mi-ati facut!Chiar azi ma gindeam ca as face si eu dar cind ma gindesc ca tre'sa maninc singura,imi mai trece elanul.Sotului meu nu-i prea plac...
Nici sarmale nu fac,urmeaza in meniul de Revelion sau Noaptea integrarii(cum aud ca se mai numeste).
Doar cozonaci fac din bucatele traditionale,o sa pun si poza.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Felicitari, Narcisa !
Alina, eu n-am facut niciodata piftie, da sunt moarta dupa ea. Noi plecam acum in Belgia, la familia mea de-acolo si m-am rugat de ei sa-mi faca piftie, ca n-am mai mancat din 2001. Una din verisoare mi-a promis ca-mi face, am mai mancat cu ani in urma la ea si e f.f.f. buna, facuta din ´adidasi´de porc si aripi de curcan. Incearca, e excelenta combinatia. Eu nu ma apuc, ca al meu nu mananca, si ca sa fac numai pt. mine...nu-mi vine.
Va urez la toate un Craciun frumos !

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Carmi

Felicitari, Narcisa !
Alina, eu n-am facut niciodata piftie, da sunt moarta dupa ea. Noi plecam acum in Belgia, la familia mea de-acolo si m-am rugat de ei sa-mi faca piftie, ca n-am mai mancat din 2001. Una din verisoare mi-a promis ca-mi face, am mai mancat cu ani in urma la ea si e f.f.f. buna, facuta din ´adidasi´de porc si aripi de curcan. Incearca, e excelenta combinatia. Eu nu ma apuc, ca al meu nu mananca, si ca sa fac numai pt. mine...nu-mi vine.
Va urez la toate un Craciun frumos !

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Carmi draga,
Azi am fost la V-Markt sa facem aprovizionarea pt sarbatori si atita m-am uitat pe la raionul de carne(pe putin jumate de ora am stat la coada)sa vad "adidasii"din care facea mama piftie si fara rezultat .Tu pe unde ai vazut?
Si eu am mincat ultima oara in 2001,mi-a facut mama cu adidasi de porc adusi din Ro dar eram gravida si visam zi si noapte piftie .
Ce fain ca plecati!Drum bun,sarbatori fericite si petrecere frumoasa va doresc!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Felicitari Narcisa! Sa fie intr-un ceas bun, sa ai parte de o sarcina usoara si de un bb sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Felicitari Narcisa, sarcina usoara si cu greturi cat mai putine.
Uf, mi-ati facut pofta cu piftia voastra.Nu rezista atata drum ca o puneam pe mama sa-mi faca si sa-mi trimita cand veneau finii la mine.Ea saracuta voia sa-mi trimita si carnati,dar ma limitez doar la sorici si zacusca cum numai mama mea stie sa faca.
Alina, nu fac cozonaci si nici sarmale, ca al meu lucreaza si eu singura nu mananc.Malimitez la o prajitura cu fructe care lui ii place f mult si gata.Am sa mananc preparate romanesti de revelion.
Cristina, merci pt link, pana la urma am ajuns de i-am luat ceva, am vrut un parfum,dar mai avea inca 3 si dupa imi face concurenta, asa ca am preferat sa-i iau creme, ca deh ce numai noi sa ne cremuim, ca mai are putin si schimba prefixul si incepe sa se simta nevoia.
Abia astept sa fac bradutul, mi-a adus al meu un super brad, nu miroase prea mult,dar e aa de stufos pt un brad natural.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Craciun fericit,dragele mele nemtoaice!!!

Hainute bb ,caruciorul

Dana 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Narcisa, Felicitarile noastre!!! Sarcina usoara si bb sanatos!!

Doamnelor, pt ca tot v-am facut pofta cu piftia incerc acu sa imi spal pacatele.
Carmi are dreptate, merge si din curcan sau o gaina mai batrana fiarta mai mult.
La Kaufland, Markhof (astia au intotdeauna) Metro se gasesc urechi, mai ales in perioada asta, copite de porc sau merg chiar si picioru mai sus de copita.Importante sunt articulatiile, sorici.
Se lasa in apa rece pt a iesi tot sangele si apoi se pun la fiert. De regula folosesc carne multa pt a nu adauga la final gelatina. Mama nu folosea niciodata. Se fierb descoperite. Cand e fiarta carnea se lasa la rece. Se verifica consistenta, (mai exact se vede daca "curge" zeama fiarta) si se culege grasimea de la suprafatza. se scoate carnea si in functie de cat e de moale aceasta compozitie se lasa la fiert. La final se adauga ustroi pisat, sarea se pune inca de la inceput dar nu mult pt ca scade lichidu si devine prea sarata. Se vantura, asta nu stiu daca se verifica, pt a fi limpede (!!) si apoi in vase in care s-a taiat carnea marunt numai buna de mancat se adauga seama fierbite strecurata de ustroi sau alte resturi. Se lasa la rece neacoperita si apoi ...sper sa va iasa.
Alte nelamuriri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll spune:

Vai DidiAlex mi-ai facut si mie pofta de piftie, dar tot nu ma incumet sa fac. Eu am facut anul trecut, am cumparat urechi si picioare de la Real, dar au avut un gust ca naiba, nici nu am putut sa mancam... erau de vier . Asa ca astept sa merg la mama, ca e iarna ca e vara ea face o piftie superdelicioasa. Dar sarmalele nu vor lipsi de la masa de Craciun.

CRACIUN FERICIT SI UN AN NOU PLIN DE BUCURII!

Nicoll

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Craciun fericit!
Mosul sa puna sub brad numai sanatate, bucurii, fericire, intelegere, realizari si noroc!!! Sa ne fie copiii sanatosi, pentru ca atunci e totul bine! Toate cele bune!
Click aici !

Irinusha cu Cris ( 3 Mai 04 ) & a2a minune ( DPN: 2 Iulie 07 )

www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

dragele mele va doresc CRACIUN FERICIT si mosul sa ne aduca tot ceea ce ne dorim.anul 2007 sa fie plin de realizari,sa fim sanatosi iar gravidutelor le doresc sarcini usoare,bebei sanatosi si cuminti.
va pup!

Svetlana,mamica fluturasului Matei

poze matei

Mergi la inceput