Viata in Germania (39)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

[quote]Originally posted by Porumbita

buna tutturor!

Am si eu o intrebarea, poate ma puteti lamuri...

cand am plecat din De acum cateva luni am lasat deschis contul de la Sparkasse, cu ceva bani in el (pt regularizari , etc), bani pe care acum am vrea sa ii scoatem de aici din bucureti.. aveti idee cum ar fi cel mai bine, de la ce banca, ce comisione sunt si daca exista vreo limita?

Cel mai bine ar fi sa te interesezi direct la sursa, adica la BCR.Aveau comisioane mici, dar de cand au fost "preluati" de ErsteBank Austria s-ar putea sa se fi schimbat cate ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krysta spune:

La multi ani Nicoletelor si Nicolailor!

Fetelor lamuriti-ma si pe mine cum e cu Mosul Nicolae pe aici?!! Ca eu nu am aflat prea multe despre traditiile de pe aici. Unde aduce cadourile in cizmulite sau in ciorapel? Se sarbatoreste si Mos Craciun? Ca am mari nelamuriri cu fiica-mea care ma intreaba cine e Mos Nicolae si cine e Mos Craciun ca sunt amandoi imbracati la fel...si e disperata ca a venit Mos Craciun in loc de Mos Nicolae..
Si inca ceva voi cum faceti cu Adventkalender-ul, ca eu nu am vrut sa iau unul cu ciocolatele si am luat unul gol si mi-au cam pierit ideile, nu mai stiu ce sa pun, ceva sa fie si mic - ca e un turn cu niste cubulete mici - si surpriza....
Niste povesti frumoase de Craciun in germana - dar ceva mai usurele asa ca pentru incepatori aveti sau imi puteti recomanda o carticica?

Sarbatoare fericita

Krysta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by Porumbita

buna tutturor!

cand am plecat din De acum cateva luni am lasat deschis contul de la Sparkasse, cu ceva bani in el (pt regularizari , etc), bani pe care acum am vrea sa ii scoatem de aici din bucureti.. aveti idee cum ar fi cel mai bine, de la ce banca, ce comisione sunt si daca exista vreo limita?

multumesc frumos pt orice info...

ai card la Sparkasse? poti scoate de la automat, si cu cursul de schimb interbancar care e mai bun decat cel de la casa de schimb , minus comisioanele, tot acolo iesi si ai scapat de-o grija.

gabi66, discutia s-a incheiat demult! Vine Nikolaus, Craciunul, mai lasati-o si voi mai moale.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Gata, m-am intors de la munte! A fost fainutz, da mai mult pt aia care stiu sa schieze. Fetelor din München va invidiez ce fain aveti tirgul de iarna! Am trecut scurt prin el intre doua trenuri si asa faine decoratiuni de pom nu am vazut pe la noi. I-am luat sotului o chetie micutza din foita aurie cu Maria si Iosif si prunc. Da m-am minunat ca il inchid la 8 juma! Da am stat la Kaufhof si ne-am uitat la ursuletii din vitrina, asa de fain. Pe toata vitrina erau urme de degete de la copii mai mici, mai mari sau la pensie ;). Daca faceti poze pe acolo, vreau si eu!!!!
Acu ma duc la culcare, sunt obosita moarta dupa tot drumul . spor la mincat dulciuri de la Mos!

-----

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

Cristina....am fost bagata in acel mesaj!
Da stiu, vin Mosii!Ei vin in fiecare an, dar din pacate multe persoane dragi, dintre care pe unii nu ai mai apucat sa-i vezi nu mai sunt.Trebuie ca si sufletul sa-ti fie in spiritul sarbatorilor, nu?
Am mai spus eu ca e spiritul Craciunului si am vrut sa fac pace, dar daca nu ai cu cine...ce faci?
De mult incerc sa trec cu vederea peste chestii care nu fac bine sufletului, dar p..... m-a deranjat intotdeauna.Fusei sfatuita chiar de nenea doctorul sa dau afara si sa nu tin in mine cä nu-mi face bine.Nimanui nu-i face bine, asa ca merg pe mana doctorului.

Mai bine decat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
Originally posted by tinatache

quote:
Originally posted by Porumbita

buna tutturor!

multumesc frumos pt orice info...

ai card la Sparkasse? poti scoate de la automat, si cu cursul de schimb interbancar care e mai bun decat cel de la casa de schimb , minus comisioanele, tot acolo iesi si ai scapat de-o grija.

gabi66, discutia s-a incheiat demult! Vine Nikolaus, Craciunul, mai lasati-o si voi mai moale.

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

da, am card la Sparkasse...

tu te referi la un automat normal, de la orice banca?

MUltumesc pt raspunsuri!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Da Porumbita, Cristina la un automat normal se refera. Stiu pe cineva care de cite ori merge in RO si nu-i ajung banii, scoate de la automat. A platit 5 euro la fiecare extractie. Cursul e cel al bancii respective in ziua tranzactiei si se mai percepe parca in RO un comision la scoaterea banilor de la automat, parca 25 000 lei vechi/ exctractie.

Katink, felicitari pt "zburdalnica". Sa fie sanatoasa si sa va bucure, alaturi ce Emma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

da, porumbita, de la orice automat. Noi am mai scos cand eram in tara ca sa nu luam bani multi la noi.

gabi66, varsa-ti oful in alta parte, plizzz. Daca pe tine nu te atinge spiritul craciunului macar nu-l strica altora.

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

exista vreo limita maxima care se poate scoate pe zi/tranzactie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

da,exista,depinde de la banca la banca si de la cont la cont. Din contul meu am putut sa scot maxim 2000€ intr-o zi (din bancomat in GErmania). Eu f. rar iau cash cu mine in RO, am cardul si scot de acolo de la bancomat,imi e mai comod asa, nu mai trebuie sa ma duc pe la schimb valutar,etc.

Laura cu LARA si
Surpriza

Mergi la inceput