POSTUL CRACIUNULUI - sa-l tinem impreuna!
Raspunsuri - Pagina 14
hermelina spune:
Eu astazi fac ciuperci cu maioneza. Iata reteta:
2 cutii de ciuperci, 1/2(dupa gust) capatana usturoi pasat, 3-4 linguri maioneza de post- cea de la Bunica e f buna - si marar proaspat- se mai gaseste inca in piata - se amesteca si gata. Mie imi place.Pofta buna!
Iar ca desert Salam de biscuiti:
1 kg de biscuiti populari, 4-5 linguri margarina la cutie, cacao, esente rom si vanilie , optional- stafide, nuci sau rahat- si 1cana de apa fiarta cu aproape 1 cana de zahar - doar se da in cateva clocote pt a se topi zaharul.
Biscuitii se rup bucati mici, se pune marg, cacao,esente si apoi se pune apa cu zaharul - nu toata odata pt a nu se subtia compozitia tare- si se amesteca totul pana se formeaza o crema cu bucati de biscuite in ea. Apoi se pune pei se ruleaza formand un baton. Se da la frigider si se poate consuma dupa 1 ora. Pofta buna
"Daruieste dragoste si vei fi binecuvantat cu dragoste"
hermelina spune:
"Apoi se pune pe o folie" scuze dar scriu repede de la serv.Va pup
"Daruieste dragoste si vei fi binecuvantat cu dragoste"
irina.c. spune:
Claudia_a,azi n-am reusit sa scriu ca e ziua a 9 a de post,poate recuperez maine.La multi ani pentru puiutul tau!La noi ziua Ilincai a picat de obicei in Saptamana Mare dinainte de Pasti,asa ca am serbat in ziua de Pasti.Am impresia ca in 2007 ziua ei n-o sa mai pice in post.
Felicia si Hermelina,bine ati venit!
Irina Claudia,azi chiar n-am reusit sa pun cuvant de folos,ca luni,marti si joi plec de-acasa la 7.30 si abia am timp sa citesc un pic pe-aici cat imi beau cafeaua.Claudia,ma bucur ca ti-a placut drobul,l-am facut si eu sambata trecuta.Acum imi fac cu ochiul crochetele de legme ale Gabrielei,o sa le incerc,ca pana acum nu prea mi-au reusit piftelutele de post,in general mi se desfac in tigaie.Hermelina,si noi consumam maioneza de post cumparata,pana am citit articolul asta:
http://www.jurnalul.ro/articol_65863/maioneza_din_e_uri.html
si am revenit la clasica mea maioneza din pufuleti.Nu cumpar nici pateuri de soia,nici salamuri,nici margarina(doar la prajituri folosesc),ca imi trece de ele cand stiu din ce sunt facute.Si laptele de soia il ,,produc,, in casa,nu cumpar,fac pateu din linte sau naut-in general ne straduim sa consumam cat mai putine semipreparate sau preparate industriale.Odata cu venirea toamnei,cand se face mai frig,prepar in casa si painea,tot ca sa evitam toate chestiile suspecte care le baga astia in ea.Mai zilele trecute auzisem la radio ca painea ,,neagra,, ,nu e de fapt neagra fiindca e din faina care trebuie,ci se pun coloranti(e-uri) in ea.Pe culinar sunt o gramada de retete de paine care se pot face in post,mai satioase decat painea simpla(painea cu cartofi,de exemplu).Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
irina.c. spune:
si un articol despre painea neagra din comert:
http://www.jurnalul.ro/articol_66516/paine_neagra_cu_cereale.htmlIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
she_wolf spune:
Maaaai, ce de tize.
Multumesc pentru urarile de drum bun.
Claudia, este chiar bun checul (vad ca s-a infipt si Cristi in el), insa ai grija sa-l lasi sa se faca bine, bine sau sa se raceasca de tot inainte sa-l scoti din forma pentru ca al meu s-a rupt putin.
ECMI, nu renunt la post, nici vorba de asa ceva, dar trebuie sa iau cate ceva dupa mine pentru ca astia nu prea au produse de post (ei nu tin post ca noi).
Irina, auzisem si eu de faza cu painea neagra , iar margarina nu mai folosesc de ani buni.
Astazi avem de papa ciorba de legume, ciuperci cu usturoi, iahnie de fasole si checul de cacao. Am mai luat acum sa testez samosas cu legume, specialitate indiana, practic niste trigoane cu legume si condimente. Sa vad cum or fi...
In rest sunt destul de ok, ceva mai linistita, desi aseara am fost enervata de o chestie si destul de rautacioasa in sinea mea, insa ma bucur ca m-am putut stapani si am pastrat pentru mine nemultumirea cu pricina. Macar atat.
Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)
Gabrielama spune:
Irina,
daca ai ragaz si nu e cu suparare, poti sa ne mai dai reteta de pate de linte ca nu o gasesc si pace....Multumiri anticipate.
She_wolf, doamnele mele, iertare... in carte de bucate scria ca trebuie (checul) lasat sa se raceasca pana il scoatem din forma, dar am uitat sa mentionez....
Va mai scriu o reteta de mancarica de post pe care eu o fac destul de des, mai ales atunci cand n-am pregatit nimic si mor de foame.
Pun la copt 2/3 cartofi; daca n-am timp (si in general n-am) ii pun la copt la microunde, caci se fac in 10 minute. Ii curat de coaja, ii tai in bucati si ii amestec cu ceapa, ardei gras, rosie (daca am), masline, bucati de ciuperci (proaspete sau din conserva), marar, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Iese o salata delicioasa si satioasa (chiar si numai cu unele dintre legumele metionate mai sus). Daca mai sunt in casa persoane care nu tin post, aceasta salata poate fi cu succes garnitura la "ceva-ul" de nepost.
O seara buna tuturor!
Gabi
Balance diet means chocolate in both hands!
irina.c. spune:
quote:eu il fac asa:linte roz(din aia fara coaja),o fierb 10-15 min in apa cu sare,piper si foi de dafin.Mare atentie la fiert,ca daca e prea multa apa se faramiteaza in ea si nu prea se poate strecura.De obicei pun apa cat sa acopere boabele,si stau langa aragaz cat fierbe-cand vad ca scade apa mai adaug cate putin.Dupa ce a fiert se scurge si se freaca cu ulei(eu o fac la mixer) si,cui ii place,usturoi.Eu fac diverse combinatii:uneori o fac simpla,alteori adaug un morcov si o ceapa fierte,sau gogosari taiati feliute,sau ceapa prajita(ca la fasolea batuta).Toate astea le adaug la inceput,cand pun lintea fiarta la mixer sa o pasez.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by Gabrielama
Irina,daca ai ragaz si nu e cu suparare, poti sa ne mai dai reteta de pate de linte ca nu o gasesc si pace....Multumiri anticipate.
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
claudia_a spune:
Buna dimineata! O noua zi de post... multumesc tuturor pentru urarile facute; azi avem sarbatoarea Ioanei la locul de joaca; nu gasesc pe nimeni cu camera video sa vina 2 ore - sper sa o rezolv pana la ora 16!
In rest binisor, am si eu cateva zile mai grele - sufleteste, dar speram ca timpul le rezolva pe toate! Nu stiu cum se face ca in post ma incearca tot felul de probleme! Sanatosi sa fim si trecem peste toate!
O zi buna si mai revin...
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
irina.c. spune:
quote:...ziua a zecea
Originally posted by claudia_a
Buna dimineata! O noua zi de post..
[/url]
Sfantul Ioan Gura de Aur da sfat cui vrea s#259; primeasca:,,Ai mancat pe saturate ? Adu-ti aminte si de cel flamand.
Ti-ai potolit setea ? Aminteste-ti de cel insetat.Iti e cald si bine ? Gandeste-te la cel inghetat.Ai o casa mare si frumoas#259; ? Fa loc in ea si celui fara adapost.Te-ai veselit la o petrecere ? Bucura si tu pe cel intristat.Ai vaza pentru bogatie ? Cerceteaza pe nevoias.Ai iesit vesel de la stapan ? Ai grija ca si slugile tale sa se veseleasca.Daca esti milostiv si crutator cu dansii, si sufletul tau va fi miluit cand va iesi din trup.,,fragment din ,,Predici,,, Sfantul Nicolae Velimirovici Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Irina_Claudia spune:
Doamne ajuta fetele postitoare,
Gabriela Domnul sa fie cu tine in toate incercarile prin care treci si nu uita ca "Dumnezeu iubeste pe care-l cearta".
Noi suntem alaturi de tine in rugaciune.
Claudia ce de bunatati prepari tu...de fapt cred ca asta-i un specific al moldovencelor, tare gospodine..soacra mea e moldoveanca si marturisesc ca asa cozonaci uriasi si placintele n-am mancat in viata mea..
Irina.c. ce bine ca ai amintit de milostenie , eu am observat ca daca vrei sa faci lucrul asta Dumnezeu iti trimite exact oamenii care sunt in nevoi..
Iar cu alimentele, ai mare dreptate si eu citesc zilnic si ma ingrozesc de ce pot sa contina alimente pe care le consumam zilnic din nefericire..Insa eu am o problema cu timpul: seara ajung acasa pe la 6 , cateodata mai tarziu, si recunosc , cand nu am nimic de mancare sau timp sa prepar ceva mancam pateu de soia din comert sau alte semipreparate de soia.
O sa iau exemplul voastru sa trec pe mancare mai naturala, de fapt postul chiar si asta implica, o mancare sanatoasa, simpla si cat mai naturala..
Of, daca ar avea ziua vreo 50 de ore..
In rest, va doresc un week-end cat mai linistit, "spor in viata si-n credinta" (vorba par Teofil).