cat va costa femeia pentru curatenie
Raspunsuri - Pagina 5

Androix spune:
Mina, pai sa stii, ii dau putin fata de cum platiti voi dar parca prea putin face. Asa intr-adevar pot face si singura, ori eu am luat-o ca sa ma ajute.
Asaaa, deci ieri a fost zi de curatenie. Sa va povestesc.
In primul rand femeia mea incepea de pe balcon, unde bibilea o ora. Stergea praful, spala, pupa florile pe ghivece, ea stie ce facea dar o ora era compromisa acolo. Ei bine ieri i-am zis ca nu vreau decat sa apire si gata! Eeee, alta viata cand termini balconul in 5 minute. Apoi ea a inceput in sufragerie, eu am spalat chiuveta si wc-ul apoi am plecat sa ma epilez si cand m-am intors era deja in dormitor, pe terminatelea. In camere aspira, spala parchetul si sterge praful si in sufragerie freaca covorul cu biocarpet. Pe hol am niste dulapuri si un cuier mare pe care si pe alea le bibilea si le stergea saptamanal desi nici nu se murdareau asa des. Alta juma de ora irosita dupa mine. I-am zis ca nu vreau asta decat o data la 2-3 saptamani, daca e sa fie nevoie o pot face si singura intre timp. Si am ajuns in baie unde a sters intr-o apa faianta (din proprie initiativa) si a spalat peretii de dus la cererea mea, dar cum: copilul adormise si zic sa mai fac si eu cate ceva intre timp. Asa ca m-am instalat in cabina si am frecat peretii cabinei cu solutie degresanta ca era alba sticla aia de la atata calcar, apoi am lasat-o sa actioneze si femeia a intrat s-o clateasca si apoi sa mai frece pe ici pe colo pe unde ratasem eu. A iesit bine pana la urma dar partea mai nasoala tot eu am facut-o. Apoi a spalat pe jos pe hol, in baie si in bucatarie si gataaaaaa, a venit frumos, s-a asezat pe scaun in bucatarie si dadea semne ca a terminat treaba. Era 8 ceasul. Asa ca am rugat-o sa spele si aragazul. La care ea imi zice: nu vrei sa vin sambata sau duminica? Nu. Vreau sa terminam in seara asta, sambata sau duminica vreau sa fac altceva: sa ma odihnesc, sa ma plimb, sa invat... Nu misca nimic asa ca i-am zis lasa atunci ca-l spal eu si am inceput sa-l spal. Pana la urma s-a mobilizat si IMPREUNA am curatat si aragazul. Eu am spalat ochiurile si gratarul si ea restul. Intre timp ce termina ea de clatit aragazul am mai eliberat si eu blaturile si le-am spalat si pe-alea ( acum recapituland imi dau seama ca si in bucatarie tot eu am facut grosul
dar se cheama ca am femeie la curatenie
) Abia apoi i-am servit cina si a plecat. Si cand a venit sotul meu acasa a intrat in bucatarie si de fata cu ea, fara sa ne vorbim sau ceva se minuneaza cu gura cascata: ce curat e in bucatarie!!!
Pai cred si eu.
Asa ca asta e solutia: fac si eu cu ea odata, dar e si nevoie s-o imping de la spate. Daca o las de capul ei face doar cat sa nu zic ca n-a facut chiar nimic.
PS Patricia, mersi de felicitari. Nu stiu inca daca vine o fratioara sau un surior pentru Filip. Marti pe 28 aflu ca merg la Iosup la eco morfologica.
Andreea mamica lui
Filip Stefan
bb2

mayarna spune:
Femeia care face la noi curat in fiecare miercuri face urmatoarele :
Dezinfecteaza baia complet.
Schimba asternuturile la noi si la Alexandru, prosoapele, servetele de bucatarie.
Aspira si sterge parful in trei camere, curata oglinzile, balcon si bucatarie.
Spala aragazul, si ce mai este in bucatarie.
Dezinfecteaza balconul si bucataria pe jos.
Calca haine ~ 2 ore.
Pentru asta ii dam 500,000 lei / saptamana.
Toate bune,
maya

Burtocika spune:
Am si eu femeie la curatenie (lucru pe care mi l-am dorit dintotdeauna) de vreo luna. Am mai avut pe cineva inainte, care pt 250.000 facea o treaba super, curatenie perfecta in 3 camere (de fapt doar 2, ca una nu era folosita) bucatarie si 2 bai, o data pe saptamana, dar s-a imbolnavit si i-a nascut si fata, asa ca n-a mai putut veni.
Acum am o fata care vine o data pe saptamana, dupa-masa, si sta de la 4 pana pe la 6, 6.30. Ii dau 300.000 / saptamana, nu ma intereseaza cate ore sta, ma intereseaza sa fie treaba facuta. Nu-i dau mancare, ca vine mancata de la serviciu (lucreaza la o familie pe post de menajera, curatenie + gatit + calcat + ordine + tot ce mai e nevoie). In 2-3 ore face aproape toata treaba, si destul de bine.
Ce face: aspirat 3 camere, bucatarie, balcon, holuri, sters praful, curatat WC + chiuveta + cadita de dus in cele 2 bai (cada mare nu prea o curata, decat cand ii spun eu, dar noi nu prea o folosim, asa ca nu ma deranjeaza), mopul pe gresia din bai, bucatarie si holuri, parchetul, si in bucatarie doar chiuveta si ocazional aragazul, duce gunoiul. cand am nevoie, o pun sa spele si geamurile, dar nu in toata casa, ci cate o camera pe sedinta. Faianta nu o spala deact tot asa, ocazional, cand ii spun, pt ca nu mi se pare ca se murdareste asa des. In bucatarie face cam putin, dar eu am vrut asa, pt ca eu sunt maniaca cu bucataria, am investit o gramada de bani si de energie in mobilarea bucatariei, si nu suport sa stau dupa ea sa nu-mi strice ceva ! Ca am mai patit-o, si cu ea si cu cealalta femeie ... De calcat nu calca, nu am chiar asa multe.
Nu face intotdeauna perfect, mai uita sa stearga praful pe ici pe colo, nu intra cu aspiratorul chiar peste tot, mai uita sa curete o sita de la chiuveta, dar per total sunt multumita. Mi-a propus sa-mi si gateasca, ceva usor, in acelasi pret, cand am nevoie, si cred ca am s-o las, pt ca e foarte rapida ...
Chiar daca trebuie sa mai umblu dupa ea sa mai retusez, una e sa le fac eu pe toate si sa-mi pierd timpul si energia, si alta e sa le faca ea. Acum avem bb mic si imi ocupa tot timpul, si prefer sa stiu ca am scapat de o grija, ca sa nu mai zic ca in we, dupa ce sotul a muncit toata saptamana pana la 8 seara, si noaptea l-a mai sculat si Goanga de vreo 2 ori, numai chef de curatenie n-are !!! Si eu la fel ! Pentru mine, curatenia e o corvoada, si daca exista cineva dispus sa faca asta pt bani, si o si face mai repede si mai bine ca mine, toata lumea e multumita.
Va sfatuiesc, pe cele care ati gasit o femeie, sa o tineti bine, daca sunteti macar 75 % multumite de ea, pt ca se gasesc greu. Eu am mai avut vreo 2-3 tentative, esuate, una din ele chiar cu o tipa de pe forum, careo "oferea" pe mama ei pe post de menajera; a fost tare neserioasa, m-a purtat cu vorba 2 saptamani, nici n-a vrut sa vina sa vada ce-i cer si sa o vad si eu, sa vad cum lucreaza, ca ea vroia sa stie de la inceput cat ii dau! Pana la urma m-a lasat cu ochii-n soare ...
Boghi
poze Goanga
si alte poze

grati.ela spune:
Fetelor la Braila am avut o menajera super. Calca la ea acasa, spala traversele tot la ea, imi scutura covoarele mele mari si grele (venea cu baiatul), facea curat luna in trei camere mari (venea de doua ori pe saptamana)...cat statea? Nu stiu exact pentru ca avea cheie si venea de obicei cand eram la scoala. Nu manca la mine pentru ca in afara de fructe saraca nu gasea nimic dar nu s-a plans. Pentru aceste servicii eu lucram la mate cu baiatul ei (l-am preluat intr-o vacanta de vara dupa un esec la treapta I cand s-a trezit ca nu a prins locuri la liceul dorit iar pe toamna ramasesera doar 7 locuri la un liceu cat de cat normal - a intrat primul pe cele 7 locuri!) saptamanal. Dupa ce a intrat la facultate flacaul, desi am vrut sa o platesc nu a mai venit (castiga acum binisor la servici, promovase...). Am cautat alta menajera dar nu am mai gasit o alta la fel de discreta si eficienta. In Bucuresti am incercat...am gasit o doamna agreabila dar care avea pretentia sa-i servesc masa si la venire si la plecare...Devenisem ospatarul menajerei...Asa am ajuns sa-mi fac singurica si lunar sa-mi cumpar un costum, geanta sau pantofi pentru prestatia mea.

Karina spune:
Saptamina trecuta a venit femeia si a spalat covorul ! Pot sa va spun ca am mai dat covorul de citeva ori la curatatorie, dar niciodata n-a iesit asa ! Suuuuuper !
Merita toti banii !
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Victoria spune:
Androix, si mie mi se pare ca a ta face cam putin, dar ii dai si mai putin, probabil de aia isi " ajusteaza" singura volumul de munca, dar nu e normal....sa fii insarcinata si sa speli baie/aragaz sub nasul ei...nu e ok
A mea vine la 2 saptamani si face tot( casa cu parter si etaj), deci are o gramada de spalat pe jos ( 6 camere, holuri , 2 bai si bucatarie), de aspirat, spalat geamuri de fiecare data.Eu nu fac nimic cot la cot cu ea, insa intretin sapt. cand nu vine ea.
Pe de alta parte, ce e drept, e greu sa gasesti o femeie in care sa ai incredere, si ea stie asta, asa ca...
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu

boreal_1974 spune:
As dori si eu o femeie la curatenie. Sincer, am avut o fata la curatenie, careia ii dadeam 600.000 lei pt curatenia in 3 camere, insa facea din ce in ce mai putin si incepuse sa dispara tot felul de lucruri din casa, prima data am zis ca sunt eu ametita si cine stie unde am pus lucrurile, insa intr-o zi am zis ca tb sa gasesc ceea ce cautam, am intors casa cu fundul in sus, dar fara rost . In mod firesc am intrebat-o insa nu am stiut ce sa-mi raspunda. Imi este un pic teama acum sa mai angajez pe cineva, insa daca mi-ati recomanda pe cineva, poate mai incerc, pentru ca m-am saturat ca din week-end-uri sa ies mai obosita decat sunt in timpul saptamanii. Va multumesc!

madau spune:
Eu am o tanti care vine de 2 ori pe luna si ii dau 500.000 ptr ziua de curatenie. Care incepe la 9.30 (atunci se trezeste fata) si se termina..cand e gata
Face cam asta: spalat geamuri+tocuri, aspirat toata casa, bucatarie sters aragaz+dulapuri+frigider, faianta+gresie toata casa, spalat bine bine pe jos (aici sunt foarte pretentioasa ca a inceput pitica sa misune si tre sa fie luna), sters praful si cam atat. Mai strange jucariile Mirunei de pe unde le gaseste, mai spala o cratita daca e in chiuveta, dar nu e o regula.Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 11 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

absoluta spune:
Eu am pe cineva care imi face curatenie de 3 ani. Este o femeie ca "argintu ` viu". Daca ii faci observatie nu se supara si face ce si cum ii spui. Face curatenie la mai multe prietene doua din ele sunt medic si toate suntem multumite de ea. Din toamna are o zi libera, una din casele la care facea s-au mutat in Baneasa si nu se mai poate duce la ei. Daca vreti spuneti-mi si o intreb daca vrea ....

vali2000 spune:
Buna,
"absoluta" vreau si eu o femeie cam 1 data la 2 saptamani ptr. curatenie(2 camere fara balcon langa City Mall).Da-mi un mesaj pe adresa mea de e-mail(vali.deaconu@yahoo.com)si spune-mi cum sa iau legatura cu ea si preturi????.