Bona de Revelion - cat sa platesc ?

Bona de Revelion - cat sa platesc ? | Autor: ingridnen

Link direct la acest mesaj

Buna fetele,

in sfarsit (dupa 5 revelioane petrecute acasa din variate motive...) am hotarat sa iesim de revelionul acesta la un local cu 2 familii prietene.

cum nu pot apela la soacra-mea (pe langa faptul ca e bolnava nici nu se descurca cu baiatul) m-am gandit s-o chem pe bona care a mai avut ocazional grija de Cristi si cu care se intelege bine. Ea ar fi dispusa, nu are "program" de revelion.

Intrebarea mea este, cat sa-i ofer ?? Ar veni la ora 19 seara si ar sta pana a 2-a zi dimineata la ora 7 - deci vreo 12 ore in total

Dati-mi o idee, cat sa-i propun, sa fie decent, nici prea putin dar nici sa prea mult "sar calul"

multumesc mult !

Ingrid si Cristi 3 ani si 9 luni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vali2000 spune:

1.000.000 e OK

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

eu i-as oferi un milion,mi se pare ok de ambele parti,

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Eu, daca ar fi o persoana cu care am mai colaborat, deci platesc un grad de comfort si de incredere ridicat, as da 1,5 mil.
Nr de ore este un indicator insa un criteriu important este si ziua anului, care e o zi speciala, deci cere un tarif special.

Well, acum cand am aflat cat costa un magician pt 40 min, as ridica la 2 milioane (dar eu sint mai darnica de fel, in sensul ca pt linistea mea, sint dispusa sa platesc...de ex, bona mea a stiut sa alerge cu copilul cu febra si stare genereala proasta la Budimex cand eu eram in plin eveniment intr-un hotel, ca si organizator, si nu am auzit telefonul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Un milion mi se pare rezonabil! asta doar pentru ca e revelionul!
Un mil. jumate- doua pentru o seara in care oricum copilul va dormi (ca doar el nu face revelionul), mi se par sume exorbitante.
Si apoi va mai mirati ca au crescut pretentiile bonelor!

www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

In mod normal cat platesti o bona pe zi?
Sa calculam...
5- 700,000 lei cel mult pentru onaopte re revelion ! Ganditi-va la un aspect pe care deseori il neglijam : cat castiga familia voastra pe zi, sau un membru al familiei voastre? Sumele vehiculate in Romania mi se par incredibile pentru ca salariile nu sunt atat de mari.
Si apoi nu are legatura cu "noaptea speciala" atata vreme cat pentru doamna nu e una speciala daca accepta asa ceva.
In fond vine si va sta la tv ceea ce ar face si acasa , sau eventual chiar va dormi.
Eu intotdeuna cand platesc un serviciu la negru tin cont de cat castiga un om licentiat dupa ani de studiu care lucreaza un numar de ore lunar. Si el are o responsabilitate.
Nu vad de ce cineva care nici macar nu are calificare - experienta nu e o calificare - ar trebui retribut altfel.

Toate bune,

maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Multumesc pentru raspunsuri !
Am hotarat si i-am propus bonei suma de 1 milion si era foarte incantata (cred ca nu se astepta la atat).
Una peste alta ne cam costa revelionul asta...dar nici sa stau acasa nu vreau

Pupici si sarbatori frumoase la toti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Dumnezeule, ce preturi. Oameni buni, sunt 12 ore, in care poti si dormi. Daca tot sta acasa ce diferenta e ca sta langa un copil care doarme sau singura (asta in cazul cand e singura, nu are pe nimeni).
Nu stiu, dar sumele imi par fabuloase. Cand ma gandesc ca eu merg la serviciu si muncesc, nu gluma, pentru banii astia 3 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

April, anul trecut am patit-o. Firma organiza petrecerea de Craciun in Poiana si Cristi era cam mic pentru mers incolo (cu autocarul, el care nu statea 5 minute intr-un loc). Asa ca am hotarat sa lasam (fosta) bona acasa cu el, trebuia sa stea de vineri de la ora 18.00 pana sambata seara. Ea a acceptat sa ramana pentru 500.000 lei (parca asa tin minte...), in conditiile in care la vremea respectiva o plateam cu 5.000.000 pentru 10-11 ore. Ei, cine ne suna sambata pe la 11 dimineata in Poiana sa spuna ca ii este rau si ca nu mai poate sta?? Bona !!!! Am chemat-o pe soacra-mea de urgenta de acasa, ne-am aruncat in primul autobuz pana la gara din Brasov si de acolo in primul tren, taxi pana acasa etc. Cand le-am povestit toatat chestia asta mai multor prieteni ne-au spus ca i-am oferit cam putin si de aceea i s-o fi facut rau
Anul asta nu vreau sa risc.... desi e vorba de alta bona
E drept ca e o suma, nici mie nu-mi este usor... cine stie la anu' ce-o mai fi, de aceea am zis macar Revelionul asta sa iesim undeva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna!

Draga Ingrid, nu te-ai gandit ca poate chiar i s-o fi facut rau femeii..? 500.000 lei anul trecut e o suma mare. Daca nu-i convenea ti-ai fi dat seama de la inceput.
La fel ca si april si eu muncesc de-mi sar capacele pt banii astia cateva zile bune. Ce sa mai zic. Ori bonele in Bucuresti sunt complet lipsite de bun simt ori voi sunteti dipsuse sa le dati oricat...numai sa rezolvati problema.

Oricum un milion e o suma MARE. Ce D-ne iarta-ma face toata noaptea? Doar bietul copil doarme...si am inteles ca baietelul e destul de mare. Inca o data, eu cred ca problema e la voi ca oferiti atatia bani. Se poate sta de vorba ca-ntre oameni si negocia..Ii convine bine...sunt doar atatia oameni disperati in jur care au nevoie sa castige ceva. Important e sa cauti...

Sarbatori fericite!

Luisa si Dorothy (24 nov. 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Mie un miliom mi se pare exorbitant.

Sunt deacord ca o bona 'ocazionala" e mai scumpa decat una care vine zi cu zi.
Dar eu i-as fi dat 700 de mii.

Cand am avut nevoie de o bona ocazionala am platit-o cu 400 de mii pe zi, iar acum, ca voi avea bona 'daily' ii dau cam 270 de mii/zi la 11 ore.
1 milion e de 4 ori mai mult. Scump....

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput