FRECVENTA RACELILOR LA GRADI, PRIMUL AN ???
Raspunsuri - Pagina 2
loryi1974 spune:
Asta cu educatoarele care imbolnavesc intentionat copiii mi se pare gogonata tare.Poate ca uneori nu sunt ceea ce ne dorim noi mamele,dar de aici pana a le acuza de asa ceva prin generalitati de tipul:intr-o gradinita din Buc ......mi-a spus mie cineva ca... mi se pare,fara suparare,deplasat.
Si copilul meu a racit in primul an, e drept nu prea grav sau frecvent.Si anul acesta(grupa mijlocie) a facut un rosu in gat,cu toata imunizarea facuta,dar asta este colectivitatea.
tinatache spune:
depinde f mult de copil, dar o medie de 1 raceala pe luna este, zic eu, realista. Si la cresa baiatului se deschideau un pic ferestrele pt aerisire, dar copiii dormeau sus si nu le batea aerul rece direct pe ei. Acuma ce sa zic, cu copii mici, care mai de care mai cacaciosi in pampersi, mai tb si aerisit.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
alia_ro spune:
Bine, sa inteleg ca tu vrei nume, nu? iti dai seama ca asa ceva nu se poate, oricum eu nu am raspuns la acest topic ca sa intru in polemica cu cineva, pur si simplu am relatat si eu ce am auzit/ citit de la mamici cu copii la gradi, mi-e groaza, as vrea din tot sufletul ca situatia sa nu fie asa, dar traim in Romania!
Crezi tu ca cei mici de 2-3 anisori care de-abia folosesc cateva cuvinte pot spune parintilor ce se intampla? Cum ar fi sa se duca copilul la educatoare si sa o traga de maneca - am transpirat, ma schimbi sau nu? AM spus ca educatoarele faceau chestia asta ca sa mai reduca din numarul copiilor care veneau la gradi, nu am dat nume, nu am defaimat pe nimeni, nu am facut anti-reclama la nici o gradi! Crezi, nu crezi, e problema ta!
O straina (care supravecheaza 10-15 copii) are grija mai bine de ei decat tine, mama lui? Crezi ca detii controlul sau poti supraveghea 100% ceea ce se intampla cu copilul tau? Ai tu vreo garantie ca totul e ok? Din ce am citit pe aici si la gradi particulare, unde parintii dau o gramada de bani sunt multe nereguli!
Si faza cu calmantele am mai auzit-o si in cazul unei bone care adminstra sistematic copilului de numai 1 an distonocalm! Mama a venit inopinant acasa si a gasit pe dulap o hartie cu un praf alb, l-a dus la analiza si a reiesit ce este...chiar se lauda la toate cunostintele ce copil cuminte si linistit are, doarme toata ziua, etc. Va inchipuiti ce efecte are calmantul resp. asupra sistemului nervos al copilului de numai 1 anisor!
katty spune:
Si mie mi se pare cam exagerata povestea cu geamurile deschise ca sa raceasca copii intentionat!
Poate tineau geamul intredeschis ca sa se aeriseasca camera si sa doarma piticii mai bine! Nu poti stii!
Referitor la subiect: si copilul meu a racit frecvent in primul an de gradinita, cu toate ca-l imunizasem (cica), dar asta fiindca erau cam toti raciti in jurul lor, iar sistemul lor imunitar era scazut! Educatoarele au zis ca asa e in primul an, iar pe masura ce cresc vor raci din ce in ce mai putin!
Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
varsta lui Andrei 
loryi1974 spune:
Eu nu vreau sa intru in polemica cu nimeni.Nu inteleg de ce te-ai suparat tu.Daca intr-adevar s-a intamplat asa ceva,se pot face reclamatii pentru ca este un fapt grav,posibil penal.In plus,chiar pe acest forum s-au oferit date concrete,nume de gradinita etc.Eu personal tot nu cred.Asta este parerea mea.Traim intr-o lume libera.Nu vad de ce te-ai enervat atata pentru ca eu nu cred ce ai scris tu.
Eu am incredere in educatoarea fetitei mele.Un copil de aproape 4 ani are nevoie de gradinita,de colectivitate,acolo invata si altceva decat poate mama sau tatal sa o invete acasa.In plus,in aproape 2 ani de gradinita,nu am avut lucruri de reprosat celor care au grija de copilul meu.Nu spun ca totul este perfect,dar nici nu arunc vorbe in vant pe un forum.Vreau ca ea sa fie bine ingrijita,ma intereseaza mediul in care petrece cateva ore pe zi ,normal,ca doar sunt mama.
O educatoare responsabila vede anumite lucruri care poate parintilor le scapa sau nu vor sa le vada.O buna conlucrare dintre educatoare si parinti reprezinta un fundament solid pentru o educatie corespunzatoare a copilului.
Asa ca nu ma mai certa atata doar pentru ca am alta parere si nu cred orice.Asta este firea mea.
NANU spune:
Si eu sunt de parere ca educatoarele contribuie la racelile copiilor.
Gradinita copilului meu este foarte aproape de noi,din balcon ca stau la etj1 vad clasa lui,asa ca am vazut cum dupa ce pleaca parintii si e ora 10,gata deschid geamurile la grupe,e foarte cald asta a fost raspunsul care l-am primit.
Acum au oprit caldura si nu mai motiv sa lase geamul deschis.
Bine ca pe ici pe colo se mai vede un geam deschis.
Noi plecam ele raman cu copii nostri.
ingridnen spune:
Anul trecut a fost un cosmar. Cristi NU era in colectivitate dar era tot timpul bolnav - ba bronsita, ba rosu in gat cu febra mare. Predominant rosu in gat. Cam la o luna, doua maxim lua antibiotic. Asa am tinut-o de la 2 ani si 3 luni pana la 3 ani si o luna. Ma gandeam cu groaza la ce va fi cand va intra la gradi.
I-am dat insa in martie-aprilie-mai Ribomunyl si acum in oct-nov-dec. iar. Am facut tratament homeopat la Dl.Dr.Cadar cu Homeovox, Oscillo, Paragrippe. Am fost vara 10 zile la Slanic Prahova la salina si 14 zile la mare. Si uite ca a inceput Cristi gradi de 2 luni si nu mi-a racit decat o singura data (doar muci si un pic de tuse, nu l-am tinut acasa). Sper sa o tinem in continuare tot asa !!
Sanatate la puiuti !
Ingrid si Cristi 3 ani si 9 luni
Nicoleta spune:
Servus.
Frecventa racelilor este data de mai multi factori. Dar in general este mare, primele 4 luni de cresa ale lui Stefan au fost un cosmar pentru mine, imi venea sa ma las de serviciu si sa stau cu el acasa. Ne-a mai salvat Ribomunylul, dat 3 luni la rand, dupa care in urmatorul an nu am avut decat probleme minore. Anul acesta insa, un inceput de pneumonie (cred ca s-a exagerat dar in fine...) si o bronsita in octombrie, acum stau cu frica in san... dar este bine. A stat acasa 2 saptamani si jumatate ca sa se refaca, l-a ajutat asta foarte mult.
Important este sa respecti boala. Si sa ai grija cu antibioticele, care fac mai mult rau uneori... Si sa ii dai diverse siropele cu vitamine si cu actiune pe segmentul cu care aveti probleme (Stefan ia acum Septilin si cred ca il ajuta).
Nicoleta
simali spune:
quote:
E posibil ca micutii sa fie imbolnaviti intentionat de catre educatoare... Nasa baietelului meu (are si ea o fetita de 4 ani care merge la gradi) mi-a relatat un fapt ingrozitor ce se petrecea intr-o gradi din Buc...Ca sa mai reduca din numarul de copii care frecventau gradi, educatoarele deschideau intentionat, in timpul orelor de somn, ferestrele de la sala unde erau micutii astfel incat unii dintre ei sa raceasca si sa ramana acasa. Ce ziceti de asta? Eu am zis ca nu e adevarat!!!
quote:
Aerisirea camerei in care sta un bolnav de viroza sau gripa este obligatorie. Este o metoda eficienta de a preveni reaspandirea virusilor. Ideea ca un copil bolnav ar trebui tinut infofolit intr-o camera calda si neaerisita este gresita.
alia_ro spune:
[/quote]
Aerisirea camerei in care sta un bolnav de viroza sau gripa este obligatorie. Este o metoda eficienta de a preveni reaspandirea virusilor. Ideea ca un copil bolnav ar trebui tinut infofolit intr-o camera calda si neaerisita este gresita.
[/quote]
Hai ca esti simpatica!!! Da cine isi trimite copilul la gradi dak are viroza sau si mai rau gripa??? Eu am zis ca acei copii dormeau cu ferestrele deschise, puteau la fel de bine sa aeriseasca atunci cand copii se aflau afara, la joaca, nu???