FRECVENTA RACELILOR LA GRADI, PRIMUL AN ???

FRECVENTA RACELILOR LA GRADI, PRIMUL AN ??? | Autor: mamicamariei

Link direct la acest mesaj

dragi mamici,

maria mea este de o luna si jumatate la gradi ; am fost avetizata chiar si de personalul gradinitei ca la grupa mica copiii cam lipsesc, ca racesc des, sau ia de la unii la altii, pana se formeaza tot arsenalul de anticorpi de colectivitate.
va rog, impartasiti din experienta voastra pe tema asta si dati-ne si noua, mamicilor care avem acum pici mici in grupa mica, sfaturi/recomandari, cum ati procedat ca pe durata acestui prim an de gradi sa intariti imunitatea copiilor sau sa ii feriti de inerentele raceli/imbolnaviri.
nu de alta, dar in teorie stim cate ceva insa in practica, cand vezi ca abia ai terminat cu un set de doctorii pentru raceala x si trec cateva zile spre o saptamana si incepe o noua raceala, te cam ia cu rau si suferi cot la cot cu copilul. a nu-l mai duce in colectivitate nu stiu/nu cred ca e o solutie pentru dezvoltarea lui afectiva, emotionala, mentala, etc.

va multumesc si astept si eu opiniile voastre. noi am scapat de bronsita acum o saptamana si azi avem mucisori, semnul unei raceli ce vine ....

cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Sa-ti spun care a fost la noi "programul" de gradinita:

Prima saptamana - la gradi.
A doua - acasa (rosu in gat)
A treia - primele 3 zile la gradi, in rest acasa (febra si muci)
Au urmat 3 saptamani consecutive minunate - la gradinita
Apoi o saptamana (ultima) cu muci la greu si tuse nashpa.

Maine incepem o noua saptamana de gradinita. Oare cat va dura?

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Bianca e de 2 luni la cresa si inca nu a fost bolnava!

Minunea mea!

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Eu nu pot sa-ti dau un sfat, dar iti pot spune ca si cu Alex patesc la fel de cand a inceput gradinita.
Am vorbit cu mamica unui baieltel de 8 ani si mi-a zis ca in primul an de gradinita venea acasa cu niste viroze nasoale, de se imbolnaveau toti.
Cred ca nu ne ramane decat sa asteptam imunizarea pe cale naturala si sa tratam fiecare raceala care apare.
Sanatate multa !!!!!!

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Bogdan a inceput gradi asta vara. Credeam ca fiind vara e mai simplu. De loc. 1 saptamina la gradi 2-3 acasa. Astazi a inceput gradi, dupa o absenta de 2 saptamini si... Sint curioasa cit sta de data asta.
Poti sa vb cu pediatra sa-i prescrie ceva pt. a-i creste imunitatea: Septilin, Lantigen B, Bronho-vaxom, minimartieni, imuno baby, etc.
Dar, din experienta proprie: nimik nu e perfect si nu te fereste de raceli. Pediatra a zis ca in primul an de gradi, face 7-8 viroze, raceli...

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Tine aripioara asta, voinice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si Robert a inceput gradinita in prmavara, in aprilie-mai si a avut, in medie, o raceala pe luna. Toata luna septembrie n-a racit deloc, in schimb in octombrie a racit mai tare decat pana atunci (pe langa amigdalita a facut si otita medie la o ureche si a trebuit sa stea aproape 2 saptamani acasa - la racelile precedente, mai usoare, a putut merge la gradinita). Acum sunt iar 3 saptamani de cand e sanatos (doar nasul ii mai curge) si sper sa nu se mai inbolnaveasca pana la vacanta de iarna. Pentru imiunizare ii dau sirop cu muguri de brad, echinaceea si propolis si vreau sa-i mai dau (numai sa fac rost de ele) Oscilococcinum si Imuno Royal Junior Sirop.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

La noi a fost cam asa:
- Primul an raceala cu bronsita la fiecare trei saptamani.
- Al doilea an, raceala cu braonsita cam la 5 saptamani
- Al treilea an, acum... am lipsit numai 4 zile de la gradinita, am trecut prin doua viroze care desi la altii s-a lasat cu pneumonii la noi au trecut fara antibiotic...
Rabdare multa pana mai cresteti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronin spune:

Noi suntem ceva mai fericiti: Irina e la cresa de la 1an si 11 luni. Acum are 2 ani si 7 luni. Deci, mergem de 8 luni. Si, in cele 8 luni de colectivitate, am avut probleme doar de 2 ori.

Prima data la 3 sapt. dupa ce am inceput cresa, rosu in gat, iar a doua oara, in sept. dupa 6 luni de cresa, ceva mai grav,pneumonie interstitiala. Da, e grava pneumonia, dar asta nu a luat-o de la alti copii, ci a facut-o din neglijenta celor de la cresa: a fost lasata transpirata si cu hainele ude pe ea...poate si un geam sau o usa deschisa, si aia a fost.

Dar, prin discutii repetate, uneori mai dure, alteori mai calde, am reusit sa le determinam pe cele 2 doamne sa o schimbe, astfel incat acum o gasesc schimbata si de 2 ori pe zi.

Ca mai curge nasucul uneori... Cand si cand cate o tuse, si cam asta e. Chiar mi s-a spus ca fata mea e destul de rezistenta la boli.

Cum intarim noi imunitatea? O data la sapt. luam un tubulet de Oscilococcinum. E drept ca avem si antigripal facut, dar cred ca nu asta e esnetialul... Si anul trecut am facut exact acelasi lucru si am fost foarte incantati...

Sanatate tuturor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

E posibil ca micutii sa fie imbolnaviti intentionat de catre educatoare... Nasa baietelului meu (are si ea o fetita de 4 ani care merge la gradi) mi-a relatat un fapt ingrozitor ce se petrecea intr-o gradi din Buc...Ca sa mai reduca din numarul de copii care frecventau gradi, educatoarele deschideau intentionat, in timpul orelor de somn, ferestrele de la sala unde erau micutii astfel incat unii dintre ei sa raceasca si sa ramana acasa. Ce ziceti de asta? Eu am zis ca nu e adevarat!!!

poze cu Vladut (07 nov 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

quote:
Originally posted by alia_ro

E posibil ca micutii sa fie imbolnaviti intentionat de catre educatoare... Nasa baietelului meu (are si ea o fetita de 4 ani care merge la gradi) mi-a relatat un fapt ingrozitor ce se petrecea intr-o gradi din Buc...Ca sa mai reduca din numarul de copii care frecventau gradi, educatoarele deschideau intentionat, in timpul orelor de somn, ferestrele de la sala unde erau micutii astfel incat unii dintre ei sa raceasca si sa ramana acasa. Ce ziceti de asta? Eu am zis ca nu e adevarat!!!

Ei, asta chiar nu pot sa cred ! E prima data cand aud asa ceva.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

Si eu am avut aceeasi reactie ca si tine, insa dupa ce am citit aseara pe un alt forum, cum se poarta educatoarele de la o cresa din provinvie cu micutii, am crezut!!! Va dau cateva citate ale mamicii care povestea:
"Eu insa am fugit de cresa pt ca am 2 colege care lucreaza acolo si mi-au zic cum se procedeaza cu copii care nu dorm la comanda ca ele sa isi bea cafeluta linistite,le pun fenobarbital,romergan..."
"am fost si m-am interesat de cresa iar in timp ce vorbeam cu cea care ii ingrijea ,o fetita de vreo 2 anisori se gudura pe langa mine si am luat-o in brate si am tinut-o cca 5 minute cat a avut loc discutia,iar atunci cand am vrut sa plecam cea mica ma tinea si urla de mama focului iar nenorocita aia a luat-o de manuta si i-a tras o palma peste fata si a afirmat"lasati-o ca putoarea asta asa face mereu cand vine cate o persoana straina si o baga in seama"...E trist ce se intampla, mai ales cand asemena cazuri sunt confirmate chiar de persoane care lucreaza acolo.
Deci vedeti ca lucrurile nu sunt chiar atat de roz! Bine, nu vreau sa generalizez, dar sunt multe educatoare nenorocite carora pur si simpu nu le pasa de micuti, asa cum sunt convinsa ca sunt si persoane sensibile si iubitoare de copii care se dedica cu trup si suflet meseriei, nu doar pt bani ci pt satisfactia morala!
Deja ma gandesc sa-l tin pe bebe 2 pana la 3 anisori acasa si apoi la gradi (initial ziceam la cresa de la 1,5 ani)...Cine stie, poate peste 2-3 ani lucrurile se vor schimba, poate dupa intrarea in UE, poate, poate....
Oricum in mintea mea e un semn de intrebare cum de copilasii nostri racesc atat de repede si de des la gradi, si sa nu-mi spuneti ca iau de la alti copii...voi va mai lasati copii la gradi daca sunt raciti? Mai ales ca ii pot imbolnavi pe ceilalti! Nu, nu cred ca sunt mame inconstiente care fac asta! Eu cred ca educatoarele sunt incompetente, si asa cum a spus mai sus iruse, din neglijenta sau din nepasare lasa copii transpirati, apoi un geam deschis si gata!
Asta e parerea mea!

Mergi la inceput