Duphaston.....reactii secundare?

Duphaston.....reactii secundare? | Autor: Bulinush

Link direct la acest mesaj

Buna! am si eu o intrebare pt fetele care au urmat tratament cu duphaston. Urmez un tratament cu duphaston, zilele 12-25 ale ciclului timp de trei luni, pt un chist ovarian dr.(acum sunt in a doua luna de administrare). Este posibil sa para, in urma tratamentului, dureri ale sanilor ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bulinush spune:

pls pls pls......vreau si eu un raspuns...chiar nu stie nimeni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Buna. Acum doua saptamani am terminat si eu un tratament de 10 zile cu Duphaston (2 pe zi). Mi s-a descoperit un chist de 3 cm pe ovarul drept. Dupa vreo cinci zile de administrare am inceput sa am dureri de sani, de ovare, dureri destul de neplacute in timpul contactului sexual . Dupa ce am intrerupt tratamentul, mi-a venit ciclul (dupa 4 zile) si mi-a trecut orice urma de durere. Sincer, as fi suportat orice fel de durere pt ca vreau sa scap de acel chist ca sa primesc OK-ul de a putea ramane insarcinata.
Eu zic sa nu te sperii. Daca durerile sunt insuportabile ar trebui, totusi, sa vorbesti cu dr tau ginecolog.

Mergi la inceput

Multumesc mult de raspuns, la mine "frumusetea" de chist era de 45mm ....stiu ca tb sa vb cu ginecologul ... dar nu mai aveam rabdare si imi cautam singura raspunsuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Si eu am luat Duphaston 3 luni si am avut dureri de sani si mai am si acum cand trebuie sa imi vina CM.
Si pe langa dureri....facusem neste sani...cat pepenii aia vargati turcesti!!!Acum si-au mai revenit la volum...
Offf...!!
Asa ca nu te speria....
Aaaa ..si m-am ingrasat .... cam 4 kg.

PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!

"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit !!! "

copilutz'

Mergi la inceput

Multumesc muuuuuuult de raspunsuri . Stiu ca ceea ce spune dr e sfant ...dar parca eu ma simt mai bine cand aud cazuri concrete Ms ..... iar in privinta kilogramelor.....le prefer in locul unui chist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Nu cred ca de la duphaston s-a facut chistul.Eu am luat destul de mult duphaston si nu am facut chisturi.Am luat luni de zile si in 2004 si in 2006 am reinceput tratamentul.Efecte secundare sunt de la organism la organism.
Iar un remediu impotriva chisturilor sunt anticonceptionalele.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Dar nu a spus nimeni ca a aparut chistul in urma tratamentului cu Duphaston....Duphastonul mi-a fost recomadat de catre dr. ginecolog ca tratament impotriva chistului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivienn spune:

si eu urmez un tratament cu Duphaston impotriva chisturilor de la sin,dar nu am dureri,chiar mi s-a redus volumul pieptului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Bulinush,

Duphaston-ul este un progestativ sintetic ca atare vine cu o serie de efecte secundare dureri de sani, ovare, contractii uterine mari inainte de ciclu etc. Multitudinea, intensitatea sau chiar existenta unora dintre aceste efecte depind de organismul fiecaruia.
Dupaston-ul se poate inlocui cu Utrogestan-ul care este tot progesteron dar natural si care are mai putine efecte secundare. Acesta se poate administra oral sau intravaginal. Principalul efect secundar la administrarea orala este greata caci ca orice medicament trece prin ficat. Utrogestanul poate fi metabolizat pana la 50% in ficat. De aceea este mai bine sa fie introdus in vagin. Se absoarbe 100% in pofida mitului ca pierzi din efect. Ceea ce gasesti pe chilot este de fapt invelisul capsulei. Sigur daca se introduce intravaginal este bine 30 min sa stai in pat, deci nu merge dimineata inainte sa pleci pe usa.

Vorbeste cu dr. tau in legatura cu efectele secundare pe care tu le resimti si vezi ce-ti spune.

Mergi la inceput

gudinde, multumesc mult pt raspuns, stiu ca solutia se afla intr-o discutie cu dr. ginecolog...dar din pacate nu am reusit inca sa ajung

Mergi la inceput