Aspirante optimiste, peste 35 ani - (6)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Avalon ...esti mortala ... da, mai sunt reusite la ICSI ca de-aia incercam si noi :-)
Pai si io ma prepar : maca de la FLV, panaxginseng, BU si acid folic
Avalon draga mea ...sunt asa chiauna de cap ... sunt setata sa fac BB si crede-ma ca scotocesc dupa toate variantele ; simt ca se apropie momentul si sunt ...deschisa ca o floare sa aflu cat mai multe
Uite, mikise documenteaza pt primavara da' eu sunt dispusa sa fac si-n decembrie daca se poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

M-am documentat si eu pana in dinti si degeaba... toata lumea spunea ca nu am cum sa nu reusesc cu asemenea embrioni in conditiile in care la mine totul era bine (desi am stat pana la ET cu frica in san ca nu rezista nici unul). Si totusi nu am reusit. Chestie de noroc, zic eu. Poate data viitoare sa fiu mai norocoasa. Si voua va doresc multa, multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Draga de tine ... cred si eu ca esti dezamagita tupa ce ti s-a intamplat. Probabil si eu as fi la fel
Mi s-a facut un gol in stomac ... ni se poate intampla oricui, e adevarat. Si da... tine si de noroc .Dar si probabilitatea e mica, deci nu mai cauta cauze ... asa e dat sa fie
E trist dar nu ne ramane decat sa incercam iar si iar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

cu intarziere spun si eu "La multi ani tuturor sarbatoritelor!!"
eu am ratat si luna asta,.a aparut un chist..asta e..il rezolv io si pe'asta
va pupacesc pe toate ca tare dor mi'a fost de voi.
"La multi ani ROMANIA!!!"

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Putin cu putin se aduna marea...

Un fulg pentru seara de Craciun

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

Buna fetelor,
Multe dintre voi nu-mi cunoasteti povestea, iar eu am cam evitat sa o fac publica pe forum, pentru ca-mi trezea amintiri foarte dureroase si nu prea ma simteam in stare sa vorbesc despre asta. Abia acum, dupa ce in sfarsit am reusit sa obtin prima sarcina din viata mea, ma simt in stare sa va impartasesc si voua povestea noastra.
Ne dorim copii de peste 10 ani ... vazand ca timp de cativa ani nu s-a intamplat nimic, desi nu ne feream am inceput sa facem investigatii ... in final am ajuns sa avem 8 ani de investigatii si tratamente.
In 1998 am inceput eu investigatiile: am facut HSG, apoi instilatii si stimulare timp de 3 luni, fara nici un fel de monitorizare. Pe atunci nu stiam mai nimic, nu aveam experienta de acum si mergeam increzatoare pe mana dr.! Pentru ca timp de inca 1 an nu s-a intamplat nimic s-a trezit si dr. in sfarsit sa-l trimita pe sot sa faca o spermograma. Am avut un soc atunci cand am aflat ca avea oligospermie! A facut tratament 3 luni de zile cu Proviron, dupa care i s-a inrautatit situatia si a ajuns sa aiba oligoastenospermie severa. Singura noastra sansa ramanea FIV + ICSI.
In primavara anului 2000 am ajuns la dr. Denisa Costea pe atunci, actuala Protopopescu. Am plecat plangand de la prima consultatie, cand mi-a spus ca ma suspecteaza de uter bicorn sau septat si ca ar putea sa fie nevoie sa pot apela la mama purtatoare si m-a certat ca aveam un chist "mai mare decat uterul" pe ovarul drept si riscam ca acesta sa se sparga in orice moment! Insa eu mergeam cu regularitate la 3 dr. si totusi nimeni nu-mi spusese asa ceva! Apoi mi-a dat o lista intreaga cu investigatii pt. mine si pt. sot: hormoni, imunologice, etc. Atunci am fost convinsa ca am intalnit in sfarsit un medic profesionist ... nici nu-mi imaginam ce avea sa urmeze!
Am facut toate analizele: eu - in general - stateam bine; sotul - cu exceptia spermogramei la fel - doar testosteronul era sub limita normala. I-a recomandat si o ecografie testiculara. A mers la dr. Ambert ( tot la Medsana ), care i-a spus ca vede 2 puncte la testicolul drept si ii recomanda sa faca o punctie testiculara, sa vada ce este acolo. I-a explicat sotului ca o sa-i faca o mica incizie si o sa-i ridice testicolul, ca sa-i ia proba de acolo si sa faca apoi analiza ... sotul meu s-a speriat cand a auzit de asa ceva! Am mers inapoi la dr. DC (P) si i-am povestit ... ea f. draguta, s-a oferit sa-l consulte personal, dar apoi a spus ca poate sotul se va jena de ea, fiind femeie si a vorbit personal cu grecul cu care lucra in echipa la FIV ( ginecolog! ) sa-l investigheze. In fine, ajunge la acesta - f. amabil dealtfel, il intreaba daca are dureri. Cand sotul meu i-a spus ca nu acesta i-a spus sa stea linistit si sa nu faca nici o punctie, daca nu-l doare! Si ca singura solutie era FIV + ICSI, in cazul nostru. Nu i-a luat nici un ban pt. consultatie ... ce sa mai spun - sotul era f. incantat ca nu trebuia sa mai faca punctia testiculara! Dr. DP era de aceeasi parere ca si colegul ei grec.
Apoi, o luna mai tarziu, am facut eu laparoscopie - ocazie cu care am descoperit ca chistul meu era endometriozic - operatia de inlaturare acestuia a durat 3 ore si am fost prima ei pacienta operata laparoscopic! Tot atunci mi-a spus ca endometrioza era problema la mine si ca uterul era normal. Pentru a fi siguri ca uterul era normal, in sepembrie 2000 am facut si o histeroscopie - cand mi-a confirmat din nou ca uterul era normal si ca aveam de fapt niste polipi ( pe care i-a curetat ) si de aceea se vedea un pic ciudat la ecografie!
Oricum, ideea e ca dupa ce am scapat de chist am devenit alt om - nu mai aveam dureri cumplite in prima zi de ciclu - uneori pana la lesin si pierderea cunostintei - si nu mai aveam dureri la contact ... fapt pt. care am capatat o incredere si o recunostinta fantastica in d-na dr., cand mergeam la ea ma simteam ca si cum urma sa ma intalnesc cu Dumnezeu! Am renuntat sa mai incerc si alte pareri si am ramas pacienta ei fidela pana in iarna aceasta ( febr. 2006 ), cand am realizat cat de superficiala a fost cu FIV-ul pe care l-am facut la Medsana si cu situatia mea medicala, in general. Dar asta e alta poveste!
Ne-am linistit si am abandonat o perioada orice demers, intrucat nu aveam bani de FIV, pe atunci. Eu aveam 30 de ani, sotul 32 ... nu intrasem inca in panica.
Desi dr. stia ca nu ne permitem fin. sa facem FIV a inceput sa-si puna asistenta sa ne sune la fiecare 2-3 luni sa ne intrebe daca dorim sa ne treaca pe lista pt. lotul urmator la FIV ... Asa au trecut 2 ani ... intre timp sotului a inceput sa-i creasca testicolul drept si sa i se intareasca, fara nici o durere in continuare. Ingrijorata, i-am facut o programare la prof. Proca ( pe atunci traia ). Acesta i-a spus ca trebuie sa se opereze. Sotul meu s-a speriat f. tare, mai ales ca dl. prof. era f. in varsta si ii era frica sa fie operat de el ... si asa am ajuns la dr. Damian, care ne-a cucerit inca de la inceput. Acesta i-a dat in plus sa faca si niste markeri tumorali, dupa ce a primit rezultatele s-a ingrijorat f. tare si ne-a recomandat operatia de urgenta! Atunci am aflat ca de fapt cancerul nu doare si ca daca nu se opereaza MOARE!
Nu va pot descrie ce soc am avut!
Sotul meu a fost operat impecabil de catre dr. Damian ( operatie laudata intr-un raport scris de catre medicii din Canada )la sf. lui august 2002. Pentru ca aveam 3 diagnostice diferite la analiza anatomopatologica si se punea problema de chimioterapie, am decis sa congelam o proba de sperma, pentru un FIV viitor ... pentru ca in momentele acelea nu se mai putea pune problema!
Asa am ajuns la Giulesti si surpriza - sotul avea azoospermie. Am repetat spermograma 3 sapt. la rand - rezultatul acelasi - azoospermie!
Eram complet distrusi!
Pana la urma, sotul meu a reusit sa obtina tumoarea si toate lamelele analizate in toate cele 3 locuri din tara si a mers cu ele in Canada, la mama sa. Intre timp trecuse o luna de la ultima spermograma. A repetat acolo spermograma la o clinica de FIV si surpriza - avea 30 mil. de spz, cu mobilitate f. proasta insa ( 15 % ).
Atunci am fost suparata pe cei de la Giulesti, am crezut ca au gresit analiza ... acum realizez ca era prea curand dupa operatie si spz nu apucasera sa se formeze, iar diagnosticul era corect!
Pana la urma s-a dovedit tumoarea sotului ca fiind forma cea mai usoara si cu rata cea mai mare de vindecare ( peste 97 % ) - seminom pur - si ca rezultatele contradictorii erau datorita faptului ca in Romania tumoarea a fost prelucrata prost de la inceput ( nu a fost taiata corespunzator, iar reactivii folositi pt. analiza au fost pusi in cantitate mai mica decat in mod normal, din economie probabil! A fost o minune pt. ca aceasta tumoare apare mai frecvent la batrani decat la tineri ... tinerii in general, au parte de tumori mai agresive, care nu cresc in dimensiuni si care dor cand deja e prea tarziu!
Am optat pt. radioterapie, desi dr. ne-au spus ca nu e neaparat necesar - puteam doar sa urmarim f. atent - insa dupa asa o sperietura ne-am simtit mai in siguranta cu radioterapia! Tratamentul a fost ingrozitor, a suportat totul f. greu!
Acum, desi au trecut mai mult de 4 ani de atunci, este bine - in permanenta i-au iesit analizele f. bine si toata aceasta minune i-o datoram lui Dumnezeu si dr. Damian - care i-a salvat viata!
In sfarsit, ne-am linistit si in iunie 2004 am facut primul FIV in Canada, pt. ca aveam proba de sperma congelata acolo. Nu au folosit-o insa niciodata, pt. ca cea proaspata era mult mai buna - desi nr. spz nu era mare crescuse mobilitatea la 40 %, probabil datorita modului de alimentatie cat mai naturist, pe care l-am adoptat impreuna, de atunci.
Dr. din Canada a fost f. sceptic in ce privea uterul meu - mi-a spus ca are o forma ciudata si ca pare ori septat, ori bicorn si mi-a recomandat sa mai fac o HSG, pt. ca cea din Romania era de calitate proasta. Eu am refuzat, stiind ce dureri avusesem cu ani in urma si l-am asigurat ca uterul e normal, prezentandu-i rezultatele investigatiilor din Romania: laparoscopiile ( am mai facut una in 4004, pt. ca s-a refacut endometrioza ) si histeroscopia. Nu am reusit, desi totul a decurs excelent si am avut embrioni de cea mai buna calitate. Am transferat 2 si 5 am congelat.
In nov. 2004 am mai facut o incercare cu embrionii congelati, tot nereusita.
In nov. 2005 am facut o noua incercare cu stimulare, care a fost un esec total si asupra careia nu mai revin, am scris destul despre asta.
In martie 2006 am decis sa-mi schimb medicul - am mers la conf. Vladareanu, care imi spune ca am uterul bicorn, cu certitudine! Iarasi - alt soc! Merg si la dr. Iosup - care-mi spune acelasi lucru, cu mentiunea ca e doar o usoara ingrosare, care nu ar impiedica o eventuala sarcina!
Am decis sa incerc si un tratament naturist, aici m-a ajutat mult Romaniaau , care facuse tratament naturist inainte de FIV si reusise din prima. Am apelat la Livia , careia ii multumesc pe aceasta cale si care mi-a recomandat mie supozitoare cu Carpicon, Napraznic, Muguri de zmeur - extract iar sotului Zinc, seleniu, Tribulus Terrestris, Naprasnic. Dupa acest tratament sotul meu are in continuare oligospermie severa ( sub 1 mil - 2 spz. la 10 campuri cercetate si 4 spz. dupa centrifugare )), dar cu mobilitate excelenta de 100%! La FIV, daca am fi avut peste 1 mil. nici nu ar mai fi fost nevoie de ICSI!
Eram atat de dezamagita de incercarile prin care trecusem in Romania, incat nu voiam sa mai experimentez. Am decis sa o luam de la capat cu investigatiile in Canada. Imi luasem chiar si biletele de avion ... pe 31 iulie as fi avut progr. la dr. Sotul meu nu ar fi putut sa stea prea mult, deci eu as fi fost mai mult singura. Si am inceput sa am indoieli, mai ales dupa ce i-am povestit dr. Damian ce am patit cu FIV-ul la Medsana ... si ne-a reamintit de dr. Dracea!
Si brusc, ne-am razgandit, am anulat biletele de avion si toate programarile facute si am mers in septembrie la dr. Dracea!
La prima ecografie mi-a spus ca uterul pare septat ... la histeroscopie s-a dovedit a fi septat si l-am inlaturat chirurgical ... pe 13 nov. am facut punctia, pe 16 nov. ET-ul ... iar acum traiesc un vis si o noua minune - SUNT INSARCINATA!
Pentru aceasta ii multumesc zilnic lui Dumnezeu si dr. minunati care ne-au ajutat sa ne implinim visul: dr. Damian, dr. Dracea si Biolog M. Dascalescu!
Am depasit brusc peste toate frustarile, esecurile si momentele dificile prin care am trecut in toti acesti ani!
Nu vreau sa mai fac comentarii suplimentare a ceea ce s-a intamplat pana acum, sper ca povestea mea sa va fie de ajutor si sa va impliniti toate visul intr-o zi, sa traiti fericirea pe care o traim noi acum!

Cami 4+

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

zisaCami FELICITARI! sarcina usoara si bebe sanatos.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Cami, cunosteam povestea ta dar acum cand ai scris-o mai detaliat mi-au dat lacrimile. Ai trecut prin multe si uite ca acum DD a facut in asa fel incat sa-ti deschida ochii si sa te indrepte spre dr Dracea. Esti o viitoare mamica de august 2007 cand un alt leutz v-a completa familia ta. Este luna voastra , a tuturor, luna fericirii.
O sa apelez si eu la echipa aceasta "3D" si sper sa am si eu norocul tau intr-o zi.
Iti doresc multa sanatate si sa ai parte numai de clipe fericite de acum inainte.
Te o alta leoaica.

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Avalonul meu , , "Pana la urma mai are si altcineva 'cheile' de la banca de sperma acolo decat Moisa? sunt curioasa..." ->cred ca a ciordit-o ….si a facut dublura….
Pai di ceee pisule ??? di ce mai rar pe aici???? Tot aspiranta scrie pe tine!!! Nuuuu?? Iti doresc sa te sucesti spre directia cea mai buna !!
Mickilina vroiam sa te mai intreb de dr. Dascalescu ..cum este…dar …nu cred ca mai am timp sa citesc…plec la muncutza…
Dar totusi….cat sa dau dr. Dascalescu si cat prof. Marinescu ??? sa nu ma fac de cacao....
si io Camitza pe amandoi obrajorii!!!

PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!

"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit !!! "

copilutz'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Of,of,prin cate v-a fost dat sa treceti...ma bucur ca acum vi s-a implinit dorinta...dupa atitea socuri si emotii,felicitari si

Mergi la inceput