Cenusa de jar - canavas pentru opinii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

sali, raspund cu un piculet de intarziere, ieri n-a mers dc:)
nu sunt suparata:) chiar deloc:)))pupici:)

miri_mik, fericit mamik si bebe bruno, pestisorul auriu (28.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szaboali spune:

am gasit subiectul
Miri a fost superba cartea , mi-a placut foarte mul si am citit-o de doua ori si m-a intrebat sotul ca ce o tot citesc si a luat-o si el la lecturat si i-a placut si lui muuuuuullllltttt de tot si sper sa mai citesc din cartile tale.Sa ne anunti cand e gata urmatoarea

ali
albume IARINA(16.02.2006)
www.dropshots.com/new.php?userid=167280" target="_blank">filmulete Iarina
IARINA la 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela10 spune:

MIRI,CARTEA E SUPERBA!!!!!!
sincer acum nu e genul meu de lectura pt ca nu e genul meu sa visez si sa filozofez.dar m-a captivat pur si simplu.nu e o lectura usoara si oricum mai trebuie sa o citesc si eu o data ca sa pot prinde si ideile care mi-au scapat la o prima citire...sunt scene vii colorate,momente de viata insufletite intr-o poveste a tuturor.
intr-adevar,fiecare ne regasim intr-un anumit pasaj si citind o anumita fraza incepi sa reflectezi asupra propriei situatii si sa intelegi ce nu ai reusit sa intelegi pana acum.
MIRI,inca odata iti multumesc si pastrez cu deosebita emotie cartea cu dedicatie.
sa nu incetezi sa lipsesti lumea de amprenta viselor tale

http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://www.dropshots.com/mirela10
mirelutza si dani(21.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyG spune:

Am tot amanat sa scriu despre cartea Selenei,pentru ca despre o asemenea carte nu poti scrie oricum.Insa am realizat ca pot trece luni de zile pana sa gasesc cuvintele potrivite ,asa ca m-am hotarat sa scriu ce simt,pur si simplu.

Atunci cand o suferinta de un oarecare fel – haideti sa spunem suferinta din dragoste-se abate asupra unui suflet oarecare,acel suflet se poate transforma intr-un monstru ;el poate distruge, poate provoca la randul sau suferinta in jur, incercand intrucatva sa se razbune pe destin.Se mai poate ca suferinta sa aduca unui suflet insingurare, izolare si refuz de a mai avea contact cu lumea. Insa in cazul in care unui suflet sublim ii este dat sa sufere din dragoste, urmarea nu poate fi decat arta.

Personajul a iubit asa cum un suflet sublim iubeste,a suferit ,s-a consolat .

Opera eliberatoare sau exorcizare, »Cenusa de jar » reprezinta o spovedanie care, pentru personajul feminin,aduce pacea ,o aerisire care aduce curatenia dupa un « picaj pana in strafundurile fiintei ».

Eu nu cred ca dl. H a fost vreun Pygmalion pentru EA . Ma multumesc sa-l consider o cauza ,sau un pretext pentru o opera de arta a carei autoare avea deja toate insusirile necesare pentru a o scrie .Ii trebuia doar un motiv. Dl. H este mult inferior EI,insa sunt generoasa si-l numesc catalizator. In sufletul EI , aceasta carte era scrisa. El vine doar sa implineasca ceva ce era oricum predestinat.

Un barbat care nu este in stare sa pastreze o asemenea femeie,nu se poate bucura de vreo consideratie din partea mea. Este mult prea egolatru ca sa-si dea seama de profunzimea mintii ei,desi ne face sa credem ca ii este cel putin egal pe plan intelectual ,dupa cum nu este in stare sa ii raspunda pe plan emotional . Aflam ca dl . H iubeste sa aiba parte de un anumit gen de companie ,de un anumit gen de persoane in jurul sau. Persoane pe care le considera niste alesi, norocosi ca au onoarea de a-i fi alaturi la un moment dat..

Ei bine,eu consider ca aceasta foame a sa de a se inconjura de fiinte de calitate vine din goliciunea propriei sale fiinte ;pentru ca atunci cand te uiti in oglinda si nu vezi ceea ce ai vrea sa vezi,te inconjori de oameni care au calitatile care tie iti lipsesc si incerci sa ti le insusesti,printr-un soi de contaminare.

In fine,pentru mine,dl H este ‘the villain’ si nu pot sa-l vad altfel,dar destul despre el.

Cartea Selenei este o flacara vie.Din fericire ,in sufletul personajului, jarul s-a transformat deja in cenusa.

Prin magia limbajului folosit,autoarea te face sa vezi lucruri pe care nu le-ai vazut inainte,sau pe care le-ai vazut dar le-ai ignorat ,sau le-ai trecut cu vederea fiindca nu le-ai privit cu ochi de artist.

Cartea ,care abunda de imagini vizuale si auditive,dar si de reflectii de mare profunzime,trebuie citita intr-o dubla maniera. Citim la nivelul realitatilor evidente si citim la nivelul realitatilor ascunse.

Este evident ca multe dintre cititoare se vor identifica cu personajul ,iar acesta este un aspect extrem de valoros al cartii. Ea reuseste sa redea crampeie de viata , pe care le urmarim asa cum ne-am uita in propriul nostru suflet. Ne identificam cu EA, ne identificam cu situatiile ,ne identificam cu povestea ,sau cu « nepovestea »,insa este imposibil sa nu ne gandim macar o data pe parcursul lecturii,ca am simtit si noi asa, candva.Sau daca nu am simtit,o facem acum,privind in retrospectiva.

De cartea aceasta vom mai auzi,dupa cum vom mai auzi cu siguranta de autoare.

Nu pot sa inchei fara sa citez o maxima a lui Blaise Pascal ,care se potriveste de minune personajelor cartii - ’ Sa nu dai o perla cocosului lui Esop,care ar prefera si ar fi mai fericit sa capete un bob de orz.’ – si nu cred ca e nevoie sa precizez care din personaje e perla .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

miriuk: ti-a iesit cartea pe piata??

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput