a reaparut rana pe col..

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zuppy spune:

Cum spunea cineva mai sus, daca se depisteaza o rana pe col, intai se incearca prin medicatie sa se rezolve problema, dupa care, in cazul unui esec in acest sens, se trece la cauterizare. Si mie mi s-a depistat o rana in iunie parca, am facut un tratament...dar sincer la momentul ala am fost oarecum surprinsa de atitudinea medicului: a zis ca daca vreau pot face cauterizare, daca nu, sa trec mai des pe la un control si eventual sa fac mai des testul pap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Si eu am avut o rana pe col,acum vreo 3 ani,mi-a dat niste ovule si dupa aceea a zis ca arata foarte bine,ca s-a micsorat.
Anul trecut prin noiembrie ma duc in control la alta doctorita si imi spune ca am o rana pe col.Eu eram uimita pt ca ma duceam periodic la controale si doctorita mea nu a observat nimic.Acum m-am dus la aceasta pt ca vroiam sa-mi caut o doctorita cu care sa nasc,pt ca a mea facea nasteri doar in alt oras.
Sa revenim.Deci ma duc in nov la acesta doctorita si imi spune ca am o rana pe col,dar nu arata urat si nu e extinsa.Si nu trebuie cauterizata,doar dupa ce nasc daca se agraveaza.Am avut ceva probleme cu secretia,a iesit puritate 4,si mi-a dat ceva ovule.Ok,peste 1 luna si ceva ma duc iarasi la control,sa vedem daca e bine secretia.Eram cam in a 7-a zi de menstruatie,dar nu mai curgea nimic.Si se uita si imi spune ca rana pe col sangereaza.Dar a zis ca poate inca nu s-a terminat menstruatia,mai sunt resturi.Dar oricum trebuie s-o cauterizam.Si m-a chemat dimineata la clinica s-o cauterizeze.Doctorita avea cam in jur de 30 de ani.
Mama mea si verisoara mea care e medic au spus sa mai mergem la alta doctorita mai cu experienta sa vedem ce spune si dansa.Prin pile si relatii eram a 2-a zi la ea.Normal ca nu i-am spus despre patania cu cealalta c anu le place sa stie ca ai fost la alt doctor.Si imi face ecograf,totul era ok,apoi controlul ginecologic.Si ii spun ca stiam ca aveam o ran pe col de anul trecut,si sa se uite daca mai este.Si se uita si imi spune ca nu mai am nimic.Va dati seama ce uimita am fost.Si a zis ca intradevar se vede o pata rosie,semn ca a fost ceva acolo odata,dar acolo nu mai e nimic acum.
Va dati seama ce fericita am fost.
Si daca ma duceam la acea doctorita ma cauteriza asa aiurea!!
Intotdeauna e bine sa ceri si a doua parere.
Scuze daca v-am plictisit.

in asteptarea gemenilor
http://tt.lilypie.com/yWG8p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

quote:
Originally posted by lyvya

buna
a
insa mi-a spus ceva ce m-a socat...ca s-ar putea nici sa nu fi avut rana pt ca la varsta mea nu stiu ce de la col se vede mai rosu si des e confudnat de dr cu o rana...

Ceva de genul asta am patit si eu, medicul la care mergeam acum cativa ani a zis ca am o rana pe col si mi-a cauterizat-o. Cand am schimbat medicul din anumite motive, cel la care am mers chiar mi-a aratat un mulaj al colului si mi-a spus ca multi medici fac aceasta cauterizare din motive estetice! Clar ca si eu m-am socat. Sa nu mai spun cat de neinformata eram la vremea respectiva, am ajuns la cauterizare fara nici un fel de colposcopie...

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadaru spune:

mi-e o frica de mor dupa ce am citit pe aici.am fost la doctor anul trecut si mi-a zis ca am rana.mi-a facut tratament cu meclozol si parea sa fie spre bine.acum m-am dus la alt doctor si mi-a zis ca inca mai am rana.m-a trimis pt testul hpv la laboratoarele ids.ma duc saptamana asta,dar ma ia groza de ce citesc aici.........sunt divortata si am o fetita.......ma gandesc la ea...........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Initial creeata de lyvya

nu-mi vine sa cred ce mi se intampla..mi s-a facut o cauterizare in iulie..a fost totul ok cand am fost pe la mijlocul lui septembrie la doc..si acum am mers pentru ca nu ma siteam bine si am descoperit ca rana a reaparut...
care sunt cauzele? mi se spune ca sutn cauze multiple...dar trebuie sa fie o singura cazuza..infectie,contact sexul?dc e asa macar sa stiu...doar nu fac cauterizari din luna in luna

As minti sa spun ca nu regret nimic..dar as minti sa spun ca regret ceva...

Si eu am avut o rana pe col, fara sa necesite cauterizare. Dr. a zis ca nu e de la sex, de la raceli de obicei, anexite netratate. Nici eu nu stiam ca am o rana, am mers la un control de rutina si atunci a descoperit dr. Trebuie sa ai mare grija sa nu racesti, mai ales daca esti f. sensibila, asa ca mine. Sa ai tot timpul la spate ( sale-zona rinichilor)ceva , sa fi acoperita.

Noi 2 singurei

Pisoiul lui maimi si tati

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Daca iei AC exista posibilitatea sa fie doar o inflamatie,care sa dea senzatia de rana la o prima vedere.Am o prietena care la depistarea ranii i s-a spus ca este extinsa pe 80% din col,ca mai apoi sa se constate ca rana era mica iar restul era inflamatie a mucoasei.
Nu stiu daca ti-a spus sa faci spalaturi cu ceaiuri,dar sunt foarte bune.Mie mi-a recomndat musetel cu o lingura de bicarbonat de sodiu/litru, o data pe saptamana.

-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

nu vreau sa va sperii, daca faptul ca nu te doare nu inseamna ca totul e ok
ci dimpotriva, va spune o fata care a patit-o de curand si inca f.rau
nu are sens sa intru in detalii
ci doar sa va spun ca NU e de glumit cu ranile pe col
si eu mergeam la controalele de rutina pe la diversi medici (renumiti)
care imi vedeau rana pe col dar nu-mi spuneau ca e musai sa o repar
nu ma durea nimic, nu aveam sangarari... nimic dubios sau neobisnuit
si uite asa am ajuns in situatia de a nu mai avea prea multe sa fac
mai ales ca eram si insarcinata
acum am un bb de 8 luni si niste operatii la activ, ca sa mai pot
salva ce era de salvat
asa ca mare mare grija cu ranile de pe col si cu testele Papanicolau
care trebuie facute NEAPARAT ANUAL

eu am fost operata de dr.Badiu de la Municipal si sunt ok acum

sfatul meu - mergeti la un dr.foarte bun si rezolvati problemele la timp, daca vreti sa traiti !!!!!!!!

multa sanatate va doresc

Edit: si eu mi-am facut 3 colposcopii si pap. tot la dr.Badea
care e cea mai in masura sa faca astfel de teste
si din pacate tot ce mi-a spus s-a adeverit
numai ca e un pic cam categorica, dar m-a ajutat f.mult
prefer ca medicii sa fie precauti decat indiferenti !!!

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)

cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

Mergi la inceput