Cresa Oitelor VS Cresa Ciobanasului

Cresa Oitelor VS Cresa Ciobanasului | Autor: lumi81

Link direct la acest mesaj

Buna ziua mamici si tatici.
Sunt intr-o dilema: de 1 saptamana mi-am dus copilul de 2 ani la cresa Oitelor si nu prea sunt multumita.Acum stiu ca intr-o saptamana nu prea aveam cum sa-mi fac o parere dar sa va spun ce nu mi-a convenit si poate mai este cineva pe aici care are copilul la aceasi cresa :
1.In conditiile in care mananca la ora 4 el la ora 6 este lihnit de foame.Pana ajungem acasa zice intruna papa, papa si acasa mananca de ma intreb daca a mancat vreun pic in ziua respectiva.Ingrijitoarele de la cresa imi zic ca el mananca.
2.Am impresia ca nu prea li se dau jucariile sa se joace ca sa nu faca dezordine si sa nu le strice iar copii se plictisesc.
3.Cica nici la olita nu ii pun decat daca nu mai au pampers.
Eu auzisem altceva despre crese in general si despre programul de acolo.
Acum hai sa va spun si care este dilema : am ocazia sa il mut la cresa Ciobanasului. Poate ma ajutati si pe mine sa-mi spuneti daca e la fel ca la Oitelor sau daca chiar merita.
Ce-i drept ca auzisem de la cineva care a avut mai demult copilul la cresa Oitelor ca se cam plictisesc copiii acolo dar a fost singura cresa la care am mai gasit loc la momentul respectiv. Si in plus m-am gandit ca poate s-au mai schimbat un pic lucrurile. Dar se pare ca nu.

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

la noi la cresa mama putea sa mearga oricand sa stea cateva ore in clasa, sa vada care este programul, cu conditia sa se implice cat de cat in activitatile desfasurate si sa nu se ocupe exclusiv de copilul propriu...
in felul asta te poti lamuri ce fac acolo, etc. pe mine m-au lasat sa stau cu baietii in clasa chiar inainte de a-i fi inascris acolo, ca un fel de 'promo', sa vad daca mi se pare multumitor ce faceau.

ca sa ii tina ocupati, cea mai mica parte din timp le dadeau jucarii! in rest, ii asezau frumos pe scaunele, sau pe pernite puse direct pe jos, intr-un semicerc. educatoarea statea ca si ei, pe jos, si le citea, invatau poezii, cantecele, sa numere.
sau stateau la masutzele de lucru si ii ajuta sa picteze/ coloreze, modelau cu plastilina, cand erau mai maricei decupau/ lipeau diferite forme pe jartie.
la max 2-3 zile realizau ceva - un desen, un modelaj din platilina, etc - care era afisat pt fiecare copil in sala unde-i schimbam; la fel, poeziile/ cantecelele le scriau acolo la afisier, ca sa putem repeta si acasa (copiii mei cereau, vroiau sa zica poezia si se mai incurcau, trebuia sa le notez ca sa-i pot ajuta).
TV nu aveau in clasa, asa ca in mod sigur nu ii lasau sa se uite...

cat despre mese, depinde de copil, cat de mult papa. de ex la masa de dupa-amiaza le dadea banane din cele mai mici, pt ca multi nu mananca decat destul de putin... pt cei mancaciosi ne rugau sa le aducem de acasa suplimente gen iaurt, biscuiti, etc.
si la masa de pranz portiile nu sunt mari, putina supica si fel 2, plus un fruct/ budinca de gris sau asa ceva. (tot la afisier ar tb sa poti vedea meniul zilnic, cu cantitati, si te lamuresti...)

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput