POvestea numelui!

Vreti sa spunem povestile numelor noastre....si ale copiilor nostri...sau ale celor dragi noua?
Lorellay si Scumpy Codrin
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
Raspunsuri

Ana68 spune:
Draga Lorellay,cam cum ai vrea tu sa sune povestea?Te referi la radacinile numelui sau cum au fost puse numele?
Hai ca ma bag eu la o poveste.Incep cu mine.
Am fost al doilea copil venit in familie si prima din sirul de nepoti...Cel dinaintea mea s-a nascut viu,la termen,insa o greseala medicala si s-a dus printre ingerashi...
Na,bun...si mama l-a intrebat pe tata ce nume sa imi dea?Tata,un tip haios....a zis ca daca tot il intreaba pe el,ar zice sa imi puna numele Maritza.Eeeeeiii si s-a suparat mama si s-a pus pe plans,cum sa ii poceasca ea numele fetei,ca asta e nume de taranca(de-ar fi stiut ea ca asa s-a numit o regina)...si tata,ca s-o impace,i-a zis ca sa fie bine si cu impacare si sa nu se certe,sa imi puna numele bunicilor mele.Si cum pe bunica din partea mamei o cheama Maria si pe cea din partea tatalui o chema Ana...iaca ca mi-au pus numele Ana-Maria,neaparat cu linioara,ca asa a vrut tata,sa fie un singur nume,format din doua.
Apoi,cand am ramas insarcinata cu fiul meu si am aflat ca va fi baiat,am decretat sus si tare si fara drept de apel,ca se va numi Alexandru,pentru ca pe mama mea a chemat-o Alexandrina si a murit inainte de a ma casatori eu si de a avea copii.
Iar cu fetita mea....hehehehehe...aici alta poveste.Atata l-am batut la cap pe tatal ei ca sa ii gasim un nume...ca pana la urma,dragul de el,a zis ca n-am decat sa ii pun orice nume vreau,orice imi place ca el e de acord intrutotul...numai sa il las in pace...Asa ca prima oara imi venea in cap Sabina,insa mereu,cand ma gandeam la numele asta,aveam in ochi imaginea unui balon...Si asta din cauza ca,in copilarie,am avut o carticica cu povestea unui balon(balonase) numit Sabina,peripetiile balonului Sabina si cum s-a sfarsit tragic povestea cand pe balon l-a spart un copil mai zvapaiat...Asa ca am tot sapat prin cap si mi-am amintit ca am citit o data despre Tara Luanei,o regiune din vechea Dacie,situata undeva in zona Vrancei(Tartaria)...regiune numita Tara Luanei,condusa de o printesa razboinica numita Luana,in vremea tracilor.Arheologii au gasit in pesterile din zona marturii din acea vreme,chiar si scrijeliri in piatra pesterilor despre aceasta printesa.Si cum numele imi suna asa de placut in urechi...gata! m-am decis.Mai nasol e cand imi prezint copila cuiva,ca toti oamenii,fara exceptie,prima oara inteleg "Oana" si abia dupa ce spun pe litere repeta si ei"aaaaa....Luana?".
Gata,cred ca am scris destul....ca n-as vrea sa va plictisesc cu alte nume din familie...
Numai bine tuturor!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana

lorellay spune:
Foarte frumos...
Numele meu vine de la soare...Cand m-am nascut era groaznic de frig si o ceata deasa.Era pe la amiaz , iarna, in februarie.Parintii mei notasera pe o bucata de la un cartus de tigari mai multe nume...si era incercuit Carmen (mai am si acum bucata de hartie si fila de caldendar din ziua in care m-am nascut).Mama mea lucreaza in maternitate si tata a fost unul dintre putinii fericiti care si-a putut vedea copilul imediat dupa nastere, pe vremea aia.Si atunci cand m-au adus tatalui meu...a aparut o raza de soare...cat era coridorul maternitatii de lung.In momentul ala tata a zis "Sorana" si asa a ramas.Si mamei i-a placut mult.Bunicul meu, din partea mamei, care s-a stins acum 3 ani si pe care l-am iubit foarte mult, imi spunea "Soare".Si de la el imi mai spuneau si altii asa.De cand el nu mai e nu mai accept sa mi se spuna asa.La birou mi se spune pe nume adica Sorana, dar prietenii imi spun Soso.
O sa va spun si povestea numelui baietelului meu.
Toti trebuie sa avem o poveste a numelui!
Lorellay si Scumpy Codrin
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Bimilit spune:
eram insarcinata cu primul copil , la eco s-a vazut ca e fetitza.moama ce incantare.vine momentul mult asteptat si surpriza fetitza era defapt baietel.nu-mi venea in minte niciun nume de baiat .toata lumea astepta sa spun numele , ca sa-l treaca in fisa.brusc am spus TUDOR , nu stiu de unde , nu stiu de ce.cu bb 2 e alta poveste.s-a lasat tare mult asteptat.dupa 11 ani a venit.moama cata bucurie.deja ne luasem gandul, nu mai speram ca vom auzi gangurit de copil mic in casa.i-am pus numele MATEI , stiu ca inseamna darul lui DUMNEZEU, iar pt noi efectiv asa este.
Bianca - soacra cu DOUA nurori!

Tzuni spune:
Sora-mi ii placeau desenele animate, alea de pe vremea lui Ceausescu ""1001 de seri" cu Mihaela. Ei bine...ma numesc Mihaela. Si ma bucur ca surorii mele nu i-a placut Gopo!
_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

blackgirl0 spune:
Ana68, daca iti spun ca pe soacra-mea o cheama chiar asa, Maritza? Nu este taranca, adica nu-i nascuta la tara. Desi nu are educatie, nici macar liceu, ci doar o profesionala, are in schimb mult bun simt, poate bunul simt al omului crescut cu lipsuri si cu greutati. Este o femeie de pus pe rana, mai putin insa cand vine vorba de nora-sa (adica da! de mine
). Poate oi fi eu de vina??
Si legat de nume. Mamei i-a placut tare mult cum o verisoara de-a mea (Gloria Gabriela ) spunea legat de sora-sa, Monica: "SiMonica vrea ....". Si mamei i-a placut "Simonica". Dupa cum nu-mi putea pune diminutiv, m-am trezit numita Delia-Simona. Cu toate ca mai am o matusa in familie Delia. Folosesc ambele nume, in diverse ocazii.
Sora mea, Alexandra, a fost numita dupa o strabunica de-a noastra, Alexandrina (numele acesta a fost considerat insa prea anacronic pentru un bebelus). Ii spunem insa Anda, fiind mai simplu si mai practic. Fetita ei se numeste Anda Stefania (Anda, dupa mama ei si Stefania, dupa tatal nostru, decedat deja de 3 ani
Legat de diminutive: sotul se numeste Danut, fratele lui Mihaita, varul lor Ionut.
Mi-a placut enorm de mult numele bunicii noastre Wilhelmina (Wilma). Insa cum sa alatur numele acesta cu un nume de familie destul de romanesc???

Ana68 spune:
Povestile numelelor pe care le purtam intotdeauna sunt minunate si pline de talc...dupa mine sunt ca niste legende si totodata ne fac viata mai frumoasa si oarecum condimentata cu mister si poezie...
Asa ca Delia-Simona-blackgirl-eu nu cred ca numele semnifica caracterul unui om...,din contra.Cum scriam mai sus,Maritza a fost o regina sau o printesa,nu stiu prea bine,din Serbia sau Muntenegru,pe acolo pe undeva.Exista o opereta care se numeste chiar "Contesa Maritza"(sper ca nu gresesc) si totodata exista un rau cu acest nume ,Maritza.Probabil ca mama mea,femeie nascuta la tara si banuiesc eu si cu idei preconcepute,gandea ca numele Maritza il purtau doar servitoarele(mai ales cele din perioada interbelica).
Cam asta ar fi...
Vroiam sa te intreb:cand esti strigata raspunzi la fel la ambele nume?De ce te intreb:daca sunt strigata Ana sau Ana-Maria,raspund prompt,in schimb daca ma striga cineva Maria...pauza,nu reactionez decat foarte tarziu.Socrul meu mai avea obiceiul sa ma strige Maria si bietul facea spume la gura si laringita pana raspundeam.Cu timpul a realizat si el chestia asta...si acum ma striga doar Ana.
Iar Ana-Maria ma striga doar tata si inca ma mai striga surorile mele,in rest toti imi spun Ana.
Tzuni...ce bafta ai avut!...Si cumnatei mele i se trage numele Mihaela tot de la respectiva vedeta de desen animat...
Bianca,chiar nu stiam semnificatia numelui Matei!Ce frumos!
Lorellay,sa inteleg ca te numesti si Lorellay si Sorana?Frumoase nume si putin intalnite...Am avut o pretenuta,in copilarie,care se numea Lorellay...si i se potrivea numele manusa sau cel putin asa imi imaginam eu asocierea numelui ei cu infatisarea ei:era tare plapanda,micuta,blonduta cu ochisori albastrii,cu parul lung si buclat si asa de asezata si cuminte...ca de ridicai putinel vocea la ea imediat i se umpleau ochii de lacrimi...
Na,cam asta ...Sa aveti o zi minunata !

Ana68 spune:
Ati vazut ce am scris?Numelelor....hahahaha....rusinica mie!!!!
Rectific:numelor,era de fapt!

blackgirl0 spune:
Ana-Maria-Ana68, raspund la amandoua. ce nu am precizat insa ca ma recomand in functie de situatie: pentru familie sunt Simona, in cadru oficial sunt Delia. In schimb sotul imi spune Delia. Nu-i dau eu voie sa imi spuna altfel. Oare ma simt in casnicie in cadru oficial???

Anuska spune:
Povestea? Primul nume l-am capatat pt ca pe nasul parintilor mei il chema Ioan si pe fiica lui (si nasa mea) Ivona, deci iata-ma: Ioana; al doilea nume l-am primit ca asa i-a placut tatei: Roxana
Il folosesc doar pe primul! Si de catre parinti sunt chemata Oana. Dar de sot numai Ioana.
Fetei mele celei mari i-am pus Ana pt ca am iubit din totdeauna acest nume, mi se pare ceva pur si curat; si Claudia pt ca i s-a parut soatei prea scurt.
Celei de-a doua fetite i-am spus Teodora pt ca am vrut un prenume care sa poata fi prescurtat, sa inceapa cu T (ca numele de fam; deh idee de gravida...) si din lista de nume asta s-a ales oarecum singur....in plus mai inseamna si "darul lui Dumnezeu" (de la cuvintele grecesti theos –“Dumnezeu” si doron – “dar”), pt ca a venit fara a fi ceruta si programata!
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Nastea23 spune:
quote:
Originally posted by Anuska
Povestea? Primul nume l-am capatat pt ca pe nasul parintilor mei il chema Ioan si pe fiica lui (si nasa mea) Ivona, deci iata-ma: Ioana; al doilea nume l-am primit ca asa i-a placut tatei: Roxana
Il folosesc doar pe primul! Si de catre parinti sunt chemata Oana. Dar de sot numai Ioana.
Fetei mele celei mari i-am pus Ana pt ca am iubit din totdeauna acest nume, mi se pare ceva pur si curat; si Claudia pt ca i s-a parut soatei prea scurt.
Celei de-a doua fetite i-am spus Teodora pt ca am vrut un prenume care sa poata fi prescurtat, sa inceapa cu T (ca numele de fam; deh idee de gravida...) si din lista de nume asta s-a ales oarecum singur....in plus mai inseamna si "darul lui Dumnezeu" (de la cuvintele grecesti theos –“Dumnezeu” si doron – “dar”), pt ca a venit fara a fi ceruta si programata!
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)
Dar de unde a aparut nikul Anuska?
Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es.