Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (57)
Raspunsuri - Pagina 15
ank999 spune:
Oana multumesc pt raspuns! Stiu ca e gratuita, dar dc nu au in spital...la cat dureaza un proces (desi ipotetic asigurarile se judeca cu celeritate) mai bine il platesc. In plus eu sunt din Pitesti si nasc in Bucuresti, datorita "competentei" medicilor de la noi.
Ce DPN avea desiree! Poate croseteaza un bb mic si scumpic!
37+ cu
Erica Elena
ank999 spune:
Laura nu stiam nimic despre infasat. La noi nu se fac nici unfel de cursuri, iar pana saptamana trecuta nu vorbisem cu nimeni care sa aiba bb. Pana la ce varsta se infasa? Ajung scutecelele de finet pt infasat?
Stiu ca pe sora mea cand era mica (sunt 6 ani intre noi) o infasa si cu niste scutece groase.
37+ cu
Erica Elena
Raluca_u spune:
Asiza draga mea habar nu am de unde poti lua cleme pentru buric - poate la o farmacie care are produse tehnico-sanitare. spun si eu dar habar nu am. sper sa gasesti pe undeva.
Dana bine ai revenit acasica. Felicitari inca o data pentru Emma si sa creasca mare si sanatoasa. 
eu azi nu am chef de nimic - nu stiu ce e cu miine ca nu am mai avut asa o stare de foarte mult timp. nici sa mananc nu imi vine desi imi e foame. cred ca emotiile sunt de vina.
Raluca
40 fix cu
Adina Andreea
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
cristina1974 spune:
'Neata, mai fetelor!
Sa va zic ce am facut eu aseara: m-am pregatit frumos de baita, am dat strigate lui Kaveh ca-l omor daca pleaca iar pe undeva,m-am miscat,mi-am indus o stare de foarte buna dispozitie,mi-am facut un ceai...intre timp mi-am pregatit baita, spumita, mi-am verificat inca o data bagajelul meu mic de spital, plin cu cd-uri,I-pod-uri,telefoane, una, alta,( asta ca sa vedeti cam ce contine bagajul de spital al unei mame nebune......ca doar imi dau ei tot de la maternitate pt mine si Georgia),si m-am pus un pic la televizor,si picul ala s-a facut vreo cateva ceasuri,ca m-a trezit Kaveh sa-mi spuna sa ma duc in pat, ca e deja 1 jumate noaptea.Normal ca s-a dus baita mea pe apa sambetei, dar nu-i nimic,timpul nu e pierdut.Asa ca, mai fetelor, tot acasa sunt, si tot in aceeasi formatie,2 in 1.M-as duce intr-un club , in seara asta, zau, asa imi vine,dar mi-e ca nu ma lasa sa intru daca ma vede ala de la usa ce burtica mititica am.of, cred ca trag eu un dans de una singura, asa, diseara......
Mai e pana atunci...
Azi vreau sa fac prajitura aia cu branza de vaci, a carei reteta a pus-o Asiza aici,numai ca in loc de branza de vaci (care nu o gasesc aici) ,am sa pun mascarpone, care e o crema dulce de branza de vaci, cu care am facut si niste pasti,si au iesit extraordinare.Sper sa am puterea si curajul sa-mi duc planurile pana la capat.
Danidani74,sanatate multa fetitei si tie.Ma bucur sa toate sunt ok,si ca va merge bine. mai vorbim noi.
38+,Iasmina Timeea si bebe Georgia Helia
cristina
marcelac spune:
salutare fetele!
FELICITARI PROASPETELOR MAMICI! SA VA BUCURATI DE BEBEI SI SA VA REFACETI REPEDE!
Noi am fost ieri la monitorizare, asa cum eram programati. BB pare sa fie bine "nu are nici o suferinta" a fost expresia medicului. Disproportia se confirma si deocamdata se pastreaza, da "nu avem ce face, impotant e sa ne asiguram ca bb se alimenteaza si nu intra in suferintza". Asa ca de acum super atentie la miscarile bblinei si monitorizare o data pe saptamana. BB trebuie sa aiba cel putin o repriza de miscari la 10 ore si in ora lui cea mai activa ar trebui sa aiba minim 10 miscari distincte. La noi nu se pune problema ca bb e foarte activa. Tocmai de asta, noi nu urmam regula asta ci trebuie sa fiu atenta daca apar DIFERENTE fata de cum a fost pana acum.
Una peste alta vestile pot fi numite bune... ca tot nu avem de ales pana nu se naste.
Acu apare alt stres, o data cu toata nebunia asta nu mai am nici urma de incredere pe care o aveam in fostul meu medic, asa ca o sa trec la acesta nou, DAR asta inseamna sa nasc in spital de stat cu tot ce stiti ca inseamna asta (inclusiv alt bagaj de spital).
Si acum clujencele... stiti careva care sunt "regulile" prin GineI? trebe sa imi fac tampoane de vata? hainute de bb duc de acasa, sau nu? cam cat si cui se da? parca stiam de ceva rezerve...? Il lasa pe tati langa mine in travaliu?

ca prea eram linistita fara toate problemele astea...
Sigur, mai trebe sa vorbesc si cu doctorul ca inca nu am vorbit ca nasc cu el, ca ce si cum...
Luni ma mai duc o tura la fostul, si joi merg iar la monitorizare in spital... uite asa ne distram noi.
Intre timp m-am pus si eu pe spalat haine de bblina, in week-end sa le si calc, ma ajuta si prietena care sta la noi... si de saptamana viitoare sa ne apucam de aranjat camera piticutzei.
Sa va spun ce planuri mai avem noi, poate va dau idei.
O sa ii facem bebelinei un album cu amprentele ei! din prima zi pana cand o sa vrea ea. Noi ne-am gandit ca in primul an o sa ii luam amprentele lunar, in anul 2 la 3 sau 6 luni, ne mai gandim, si apoi cam o data pe an, de ziua ei. O sa cumpere tati hartie facuta manual (se gaseste pe la galeriile de arta) o sa ii faca chiar el coperti de carton preparat manual si o sa le legam pe toate astea prin coasere cu sfoara. O sa ii facem poze cand va fi pregatit, dar o sa mai dureze. Sper sa ne lase la spital sa ii mazgalim palmele si talpile chiar in prima zi, ca sa ii luam amprentele. O sa folosim culori speciale de pictat pe fata ca sunt facute din coloranti alimentari si nu ar trebui sa atace in nici un fel pielea bebelinei, oricat de fina ar fi ea chiar si in prima zi!
mai citesc si mai revin, va pup
marcela
36+
roxanica2006 spune:
Asiza, asta e treaba cu sistemul de cacao, bine ca ti-a spus dr. si poti sa te pregatesti din timp. Ar trebui sa gasesti pe la farmacii sau la alte magazine de specialitate clema de genul acela, dar daca nu, ma ofer eu sa "sustrag" una in plus, oricum voi naste mai repede decat tine. Sper!!! sau stai putin, cine stie, aici la noi, in Cacateii de Vale oare or avea cleme???
Marcela, imi pare bine sa aud vestile bune despre fetita ta. Multa sanatate!vezi ce ti-e si cu dr. astia, si la noi, la SM sunt venerati dr. din Cluj, dar mai dau si ei rateuri. Bine ca suneti vioaie si optimiste!
ROXANA
36+
DAVID MIHAI
Laura13 spune:
Ank999 bebelusul se infasa cam o luna. Ai sa vezi dupa aceea ca nici nu prea mai sta infasat, adica incepe sa se agite din manute, sa le scoata, sa se zgarie... dar asta e alta poveste. Eu am cumparat doar 3 scutece (numai pentru stipal ca eu sunt cu superstitiile
) si fasa de la mercerie pentru legat scutecul.
Cristina chiar la club?! Esti tare dulcica... las ca vine ea bebelina... Oricum pofta buna!
Laura
si bebe strumf
39+
ank999 spune:
Marcela ne bucuram de vestile bune! E tare frumoasa ideea cu albumul cu amprente!
Cristina

. Pacat de baita ta!
Raluca ai ajuns la 40 fix. Iti dai seama ce Adinuta mare si frumosa ai! Curaj mami. Ai auzit ce repede a nascut Ramona! Fa o baita, papa ce iti lace tie si incearca sa nu stai singurica, pt ca asta iti da prea mult timp de gandire.
Fetelor, cum faceti tampoanele de vata? cam cate sunt necesare mamicilor?
37+ cu
Erica Elena
Laura13 spune:
Marcelac
-ici, mult curaj, ai sa vezi ca bebelina va fi bine pana la urma! E bine ca te va monitoriza saptamanal, asa ca asteptam tot vesti bune de acum incolo!
Dana bine ai venit acasa, sa iti traiasca fetita, important e ca sunteti bine acum amandoua. Dar adevarul e ca... m-ar interesa si pe mine sa aud ce s-a intamplat de a fost nevoie de cezariana de urgenta. Dar cand ai putere si cand te simti in stare. Noi va pupacim si va dorim multa sanatate si tot binele din lume!!
Laura
si bebe strumf
39+
Laura13 spune:
Proaspetelor mamici...
Ar trebui sa ne mai dati informatii si legate de cat ati dat pana la urma la doctor, anestezist, moasa, etc si mai ales ce ati folosit din bagaj. Ati avut nevoie de tot ce v-ati luat? V-a lipsit ceva? Bineinteles cand va lasa bebelusii sa ne scrieti
!
Laura
si bebe strumf
39+