Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (57)
Raspunsuri - Pagina 14
asiza spune:
Vin si eu cu o intrebare, ca am tot uitat. Asadar, stiti (mai ales proaspetele mamici)ca la bb, la nastere, i se prinde buricul cu o clema sterila si asa ramane pana cand acesta cade. De obicei aceste cleme exista in maternitati. DAR la maternitatea unde voi naste s-au epuizat toate si pana la anul "ciu-ciu", nu mai primesc...in consecinta leaga buricul cu ata chirurgicala
...Intrebare: Aveti idee daca asemenea cleme sterile pentru buric se gasesc in farmacii, de cumparat????...SI uite-asa....inca un gand bun pentru sweet Romania cu tot sistemul de cacao...![]()
![]()
![]()
Oana
33+ cu
Denis Cristian
Disney bb
Personality can open doors, but only character can keep them open!
ank999 spune:
Ce Tiberiu frumos! Sa fie sanatos! sa te bucuri de el mami!
Mamicilor, am vazut ca in pozicile cu ingerasii pe care le-ati pus ei sunt mai mult infasati. Se simt mai bine asa?
37+ cu
Erica Elena
danidani74 spune:
Fetelor,multumesc f. mult pt. cuvintele de bine primite de la voi.Pana azi n-am avut timp sa intru pe DC pt. ca bebe imi ocupa 25 de ore din 24
.
Despre nastere... din pacate ,nu am cuvinte de lauda. Viata copilului meu se datoreaza unui medic egiptean care a hotarat cezariana de urgenta(dezlipire de placenta).Totul s-a petrecut f. repede(anestezie generala).Cand m-am trezit inca mai purtam tricoul cu care venisem la spital.In mom. de fata ceea ce conteaza e faptul ca Emma e sanatoasa si nu a fost afectata cu nimic.Mananca bine, doarme bine si ia in greutate.
S-a trezit bebelina.Intru mai tarziu.Cristina1974
Dana, mamica de Emma(05-11-2006)
ank999 spune:
Oana eu habar nu aveam despre aceste cleme! Eu o sa trebuiasca sa-mi cumpar (dc va fi cazul) vaccinul pt anticorpii anti D (cum s-o numi el, pt cain spital....
) si nu stiu unde se gseste.
Am mai auzit ca pt buricul lui bb este bun alcoolul de 70 de grade. Pe unde pot gasi asa ceva?
37+ cu
Erica Elena
ank999 spune:
Dana bine ati venit acasa! Ma bucur ca totul este bine!
Am auzit ca pt lactatie foarte bune sunt pastlele de NUTRINATAL. Cica isi fac bine efectul in cca 10 zile. Mi-a spus o mami care le foloseste. Cica pana a aflat de ele bblina incepuse sa se obisnuiasca cu lapte praf, dar acum ii da combinat. Mai mi-a spus ca la inceput i-a dat hummana si nu mai vroia san, dar acum ii da nan si bebe nu mai refuza tzatzi.
37+ cu
Erica Elena
atudor spune:
Ank999, eu o sa il tin infast cam o luna, pana imi mai trece mie treaba cu operatia, asa il manevrez mult mai usor. Nu eram pregatita sa-l tin infasat, ii luasem hainute, dar....mi-e mai comod asa; pe dedesubt are o camasutza si pampersi. Nu-s eu experta la infasat, dar ...incet incet invat ![]()
Ana
lui
Tiberiu Mihai
asiza spune:
Danidani, bine ai venit acasa si refacere grabnica iti doresc!!! Bine ca printesina Emma e bine, asta e tot ce conteaza! Asteptam poze, ok? 
Ank999, mersi de raspuns oricum...imunoglobulina antiD o comanzi numai in cazul in care bb e RH pozitiv si stii cred deja ca se administreaza la maximum 72 ore dupa nastere...intereseaza-te din timp pe la farmacii, care dintre ele ti-o poate comanda de indata sau vorbeste cu medicul tau si poate ti-o comanda chiar maternitatea contra cost...dupa aia, daca vrei sa-ti recuperezi banii (deoarece e gratuit vaccinul)dai in judecata Casa de Asigurari
...pe mine medicul m-a asigurat ca au in spital si nu e nevoie sa-mi fac griji...sper sa n-am surprize!
Apropos, oare ce "croseteaza" desiree, coleguta noastra de RH negativ, de nu mai da p-aci????? Desireeeee, daca ma auzi, da un semn de viata!!! 
Oana
33+ cu
Denis Cristian
Disney bb
Personality can open doors, but only character can keep them open!
ank999 spune:
Am cumparat si eu cateva scutecele din finet sa am la mine pt orice eventualitate. Am auzit ca bb e un pic mai linistit dc e un pic legat, deoarece e obisnuit sa aiba spatiu de miscare mic.
Cristinaaaaaaaaaa esti la cosmetica sau a avut efect baia cu spuma?
Porumbita multumim de vestile despre Ramona!
Fetelor...si noi o sa nastem la fel de repede ca ea!
Inca nu a aparut nici un bb azi? Ce stiti de Bebyta?
Despre Dolores mai stie cineva ceva?
37+ cu
Erica Elena
Laura13 spune:
Ank999 noua la cursuri ni s-a zis ca bebelusul foarte mic nu isi poate regla singur temperatura corpului (unul din motivele pentru care e bine sa stea infasat). In plus bebelusul poate sa se sperie de spatiile foarte largi si mai ales de manutele lui, de aceea e bine sa stea infasat. Ca si aspect negativ al infasatului, stiu ca daca cumva are piciorusul dislocat la nastere, infasatul poate accentua problema. Nu stiu sa spun exact cum... in mod normal asa ceva ar trebui sa se remarce la controlul din spital, dar am mai auzit cazuri. Eu personal sunt pro infasat, atat pentru binele copilului, cat si pentru faptul ca am vazut la nepotica mea ca este mult mai usor de manevrat copilul infasat, si in plus mie imi da senzatia ca e mai bine aparat de eventualele miscari nepotrivite facute de mine.
Laura
si bebe strumf
39+
panaa spune:
DANIDANI BINE AI VENIT ACASA!!! Felicitari pentru fetita! Daca nu sunt prea indiscreta: tu ai plecat la spital sa nasti normal? cum de s-au "prins" de problema care i-a determinat sa-ti faca cezariana? Scuza-ma daca te coplesesc cu intrebari.....

Nu-i o problema daca nu poti raspunde......
Multumesc, oricum!
Mirela
38w6d
Ana