Pentru prietenii dinozaurilor - Noutati !
Raspunsuri - Pagina 11
Saso spune:
sa traiasca ALADAR si NEERA si toata trupa lui de dinozaruri care nu sint carnivori!
apropos ..din fanii lui aladar ati gasit careva pe undeva vreun IGUANODON de cumparat? ca noi tot asta vrem de mult si nu stim de unde!
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by Saso
sa traiasca ALADAR si NEERA si toata trupa lui de dinozaruri care nu sint carnivori!
apropos ..din fanii lui aladar ati gasit careva pe undeva vreun IGUANODON de cumparat? ca noi tot asta vrem de mult si nu stim de unde!
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto
Noi am luat un Iguanodon mai demult de la Kaufland, de la jucarii - impreuna cu vreo alte 10 specii de dinozauri. Asa arata (poza e de cand avea Robert 2 ani si era foarte pasionat de ei; in poza nu apare Iguanodon, probabil nu-l cumparasem inca): http://good-times.webshots.com/photo/2643250180100717723IWxUCX
Uite un Iguanodon pe ebay, dar e mai scump decat cel din magazin:
http://cgi.ebay.de/Schleich-Dinosaurier-Nr-16419-Iguanodon-NEU_W0QQitemZ200087215260QQihZ010QQcategoryZ136844QQrdZ1QQssPageNameZWD4VQQcmdZViewItem
Cristina
BEST OF ROBERT
Cresc...
ENYA spune:
Pentru cei care deja sunt "abonati" la conferintele despre dinozauri de la Muzeul de Geologie, probabil nu reprezinta o noutate urmatorul anunt, dar ma gandesc si la cei care - poate - ne mai citesc, si ar dori sa participe :
" Muzeul National de Geologie (Bucuresti, Sos. Kiseleff nr. 2, tel: 212.89.52) organizeaza sambata, 5 mai, cea de-a saptea intalnire din cadrul proiectului Era dinozaurilor: *Dinozaurii si dusmanii lor*.
Desi Era dinozaurilor a apus acum 65 milioane de ani, dinozaurii au fost animalele care au dominat uscatul dar si oceanele, ajungand la un punct culminant care ne fascineaza si astazi prin ferocitatea lor, dar si prin dimensiunile lor colosale. In ciuda acestor carateristici impresionate, vom afla la intalnirea din aceasta luna ca si dinozaurii aveau la randul lor dusmani, fie alte animale cu care imparteau acelasi teritoriu, fie factori de mediu: evenimente climatice (care au influentat vegetatia, nivelul marilor, concentratia de oxigen), eruptii vulcanice sau cosmice.
Soparlele teribile ale Mezozoicului traiau în vremuri periculoase. Dinozaurii ierbivori impuneau respect si frica prin dimensiunile lor colosale. Puteau ucide cu usurinta orice inamic, calcandu-l, lovindu-l cu coada sau cu coarnele. La randul lor, carnivorii atacau în grup orice alt dinozaur, fiind dotati cu colti si gheare impresionante.
Aplicatie: Cum se luptau dinozaurii? Suntem niste mici dinozauri. Haideti sa incercam sa ne imaginam si sa desenam.
Conferentiar: Dr. Valentin Paraschiv.
Datorita numarului foarte mare de solicitari, prelegerile si atelierele din cadrul acestui proiect se vor desfasura esalonat in urmatoarele intervale orare: 10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30, 14.00 – 15.30.
Numarul maxim de participanti la fiecare din aceste sedinte este de 30 de copii. In functie de solicitari, intalnirea va fi reluata si in weekendul urmator.
Participarea la programul Era dinozaurilor se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.
Pretul unui bilet la programul Era dinozaurilor este de 2,5 RON/persoana."
Amalia si Vladi (6 ani si 10 luni)
iileana spune:
Muzeul Antipa.
27 mai 2007.
"Lumea dinozaurilor"
www.antipa.ro/programe.php" target="_blank">detalii
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
ENYA spune:
Salut, prieteni !
Pentru cei care sunt interesati, Muzeul National de Geologie a anuntat reluarea, din luna octombrie, a proiectului Era dinozaurilor intr-o formula mult mai complexa.
Detalii aici : http://www.geology.ro/index.php?sectiune=2&id=54
Amalia si Vladi (7 ani si 3 luni)
iileana spune:
Enya,, multumim de veste!
(De o luna ii tot pindesc pe site-ul muzeului... :)
Pe linga ciclul cu dinozaurii, vad ca si-au propus si un alt program, "laboratorul timpului geologic" ( http://www.geology.ro/index.php?sectiune=6&id=6 ), cu niste teme absolut se-du-ca-toa-re!!!
Din pacate, e pentru copiii de 8-11 ani. Ma intreb daca piticul personal ar face fata, sau va trebui sa astept sa creasca....
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
adita spune:
daca te inscrii e valabil doar pt prima prelegere, nu? ca as vrea sa-l inscriu pe pustiul meu si nu stiu daca o sa-i placa, n-as vrea sa ocupam locul degeaba si el sa nu mai vrea sa se duca. ii plac lui dinozaurii, dar e foarte rusinos si ezita sa mearga
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
ENYA spune:
quote:
Originally posted by adita
daca te inscrii e valabil doar pt prima prelegere, nu? ca as vrea sa-l inscriu pe pustiul meu si nu stiu daca o sa-i placa, n-as vrea sa ocupam locul degeaba si el sa nu mai vrea sa se duca. ii plac lui dinozaurii, dar e foarte rusinos si ezita sa mearga
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Sigur ca da. Il inscrii inainte de fiecare intalnire la care doriti sa mergeti. Fa intai o "proba" sambata viitoare la prima conferinta despre dinozauri, si vezi daca ii place.
Amalia si Vladi (7 ani si 3 luni)
l_carmen2003 spune:
Bine v-am gasit.
Recunosc ca e prima oara cand ajung aici.
Sunt posesoare de copil - 4 ani si 2 luni -iubitor pasionat de dinozaur. De la aproape 3 ani colectionaeaza carti si jucarii dinoazuri si are un vis la care munceste de 1 an si anume sa isi faca un muzeu de paleontologie. Pentru asta aduna bani, are deja 3 pusculite depuse la banca in contul lui pt dinozauri!!
In ce priveste dinozaurii, avem cateva sute, de la 2 raptori cu infrarosu care te urmaresc prin casa ca niste animale de companie care rag si isi arunca capul spre tine(!!!) la figurine de diferite marimi... cartile favoriter sunt enciclopediile in care se vorbeste despre dinozauri, numele lor, clasele din care fac parte, comportamentul, evolutia pamantului, ere geologice si in general totul despre animale de tot felul - anul trecut la targul de carte a luat un premiu in carti si harti cu animale de la organizatori pentru 'cel mai mic cititor' fiindca i-a uimit cate stia despre animale in general si dinoazuri in special si erele pamantului la 3 ani si 4 luni!.
Mai nou e si paleontolog, adica i-am luat o trusa de paleontolgie si e foarte serios cand isi pune sortuletul si isi ia trusa afara sa sape in cautare de dinozauri. Asta vara a gasit scoici pe dealul Repedea - rezervatie geologica recunoscuta - si le-a impachtetat si transportat cu grija acasa apoi le-a dus la muzeul de stiinte naturale din Iasi - unde a fost tratat cu multa seriozitate de dna curator, care ne stie deja ca pe niste cai breji, ca ajungem macar la 2 saptamani pe acolo sa facem studii! Din pacate la noi in Iasi nu se organizeaza mare lucru in domeniul prelegerilor pe tema asta pentru copii si e pacat!
L-am dus la Viena si a vazut acolo muzeul de geologie si cele cateva schelete de dinozauri insa aici in Romania inca nimic... sper la primavara sa ajungem la Bucuresti si sa vizitam ceva.
Ma buucur ca ma gasit parinti ai caror copii au aceleasi preocupari si ma bucur ca exista astfel de inclinatii spre stiinta la copii nostri.
Pe Alex daca il intrebi ce vrea sa se faca cand va fi mare spune invariabil: 'om de stiinta'. In ideea asta vrea sa invete si deja silabisim... - 'vreau sa citesc cand vreau eu nu sa ma rog de voi!!!' - nu il incurajez in directia asta dar nici nu il opresc. Oricum e mai bine decat sa stea lipit de tv de filme de prost gust...
Am vazut - dar am citit mai mult in diagonala! - cum ca si alte orase din tara s-au tinut astfel de conferinte. Ati facut voi ceva in mod special si daca da cum ati procedat?
Multumesc pt timpul vostru si sper sa mai povestiti despre micii pasionati de paleontologie... A fost o vreme in care ma feream sa povestesc despre asta pentru a nu parea iesiti din comun, dar observ cae un fenomen ... normal! O zi buna.