Aeroport Ferihegy Budapesta
Doresc un sfat: Sosesc in Gara Kelety-Budapesta duminica dimineata
so vreau sa ajung cat mai urgent la Aeroportul Ferihegy.
Cu ce autobuz/microbuz ajung mai repede, cat costa calatoria si cam cat dureaza.Ajung in gara duminica dimineata la ora 7, de unde imi procur eventual biletul/legitimatia de calatorie.
Ce ma sfatuiti, Multumesc.
Raspunsuri
gabi_j spune:
sunt microbuze particulare care merg de la gara spre aeroport. nu ar trebui sa te coste mai mult de 2000 de forinti (in jur de 7-8 euro). Daca nu gasesti microbus, coboara la metro si mergi pana in capat la statia Kobanya-Kispest. De acolo merg destul de des autobuze spre Ferihegy 1 si Ferihegy 2 (nu ai specificat unde vrei sa ajungi). Daca vrei la Ferihegy 1 iei autobusul 93, iar daca la Ferihegy 2, iei 200 (asta circula din 10 in 10 minute). Daca mergi cu metroul si autobusul nu are cum sa te coste mai mult de 1000 forinti. eu am facut drumul de la cealalta gara (nyugati) pana la aeroport si a fost ok, dar din pacate a fost acu vreo 3 ani si nu mai tin minte preturi de bilete... dar, drum bun@!
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
www.sosdogs.ro" target="_blank">ADOPTA UN CATEL
didi-anda spune:
sincera sa fiu, eu zic ca mai bine iei un taxi si stii ca mergi la destinatie...poti sa stai linistit ca mergi direct la aeroport..daca incepi sa intrebi in stanga si in dreapta, cine stie unde ajungi ...pierzi timp si de ce nu, bani<in cazul in care n-ajungi la destinatie din prima>...
nu stiu... eu nici in bucuresti nu m-am dus la aeroport cu autobuzul sau cu metroul. am mers cu taxi, dar am avut grija sa intreb inainte cat costa o cursa de la gara pana la aeroport, sa nu ma fenteze careva. cand am mers la aeroportul din budapesta, am gasit pe cineva si m-a dus cu masina. i-am dat 100 euro <eram cu sotul meu> si ne-a dus direct la aeroport. cand am vrut am oprit si n-am stat ca pe ghimpi ca nu gasesc aeroportul, ca n-ajung la timp, etc.
daca nu mergi singur, ii avantajos sa mergi cu o masina,sau cu taxi,in cazul in care mergi cu trenu pana acolo.
ai putea sa intrebi pe cineva cat costa taxi de la gara la aeroport, ca sa stii sa-ti pregatesti
indiferent ce solutie alegi, sper s-ajungi cu bine la destinatia dorita
didi-anda spune:
din ce oras pleci? nu sunt microbuze care merg la aeroport in budapesta? in arad sunt firme care merg si gasesti microbuze si la gara, care merg la unguri. poate sunt si la tine in oras.
mai bine intrebi si te interesezi si de varianta asta,poate ti-i mai bine decat sa cumperi bilet de tren si dupa , sa te descurci prin budapesta, cine stie cat cheltui si pe-acolo.
asa, mergi direct la tinta.tu stii mai bine..
drum bun
gabi_j spune:
taxi pana la aeroport costa intre 3000 si 5000 forinti (15 - 20 euro). daca ai banii, bine inteles ca se merita. dar sincer, nu e mare lucru nici cu metroul si apoi cu autobusul, si iesi mult mai ieftin, si nici nu dureaza mult.
Gabici
chuck spune:
Multumesc pentru raspunsuri.Prefer sa merg cu autobuz/metrou este mai ieftin.Apoi cunosti mai bine asa Budapesta!.Doresc sa ajung
la Terminalul de sosiri adica Ferihegy 2A Arrival.Ce inseamna asta
Ferihegy 1 sau 2?.Orice raspuns imi este de ajutor.Multumesc inca
odata.Raman dator :)
gabi_j spune:
Ferihegy 1 si 2 sunt distincte. 1 e cel vachi si 2 e cel nou, si cel din urma are 2 terminale: A si B (A nu este pentru Arrival). Scrie mare la intrare care e A si B, se vede de la un kilometru.
Am verificat pe net, si tre sa faci asa:
la Keleti cobori la metroul M2 rosu si mergi 3 statii pana la Deak Ter. Aici schimbi metroul si te urci pe M3 albastru si mergi pana in capat la Kobanya Kispest, vreo 10 statii. De aici iei autobusul 200 si mergi pana in capat.
Poti sa verifici pe situl http://utvonal.bkv.hu . Aici, la partea 'Indulas' la Kerulet alege VIII si la utca scrie Baross ter fa click pe Mutasd si alege Baross ter; la Erkezes tot la utca scrie Ferihegy (la kerulet poti lasa gol)click mutasd si alege XVIII Ferihegy II terminal 'indulas' daca vrei la departures si 'erkezes' pt arrivals apoi click pe Mehet. Sper ca reusesti sa ma urmaresti. Din pacate pagina nu are varianta in alta limba, desi este situl oficial al firmei de transport public.
Un bilet pe sens cred ca costa vreo 185 Forinti. Problema cu vazutul orasului e ca... fiind in metro nu o sa vezi prea multe. Mai sunt si alte trasee, dar cred ca asta e cel mai rapid, desi cica aceasta calatorie dureaza 78 minute...
Gabici
Lemoni spune:
Dupa cum inteleg trebuie sa ajungi la aeroport ,acum intrebarea mea este cat timp ai la dispozitie , cred ca sti ca trebuie sa fi inainte de plecarea avionului cu cel putin 2 ore inainte pt destinatie daca este domestic si cu cel putin 3 ore inainte daca zborul este international. Acum tu decizi daca timpul este suficient sa iei metroul sau taxiul.
Lemoni spune:
Imi pare rau apoi am citit ca la sosiri vrei sa ajungi deci astepti pe cineva nu pleci nicaieri .metroul este ok/
chuck spune:
Multumesc pentru raspunsuri.Intr-adevar trebuie sa ajung la Ferihegy Terminal 2A, la ghiseul firmei Boscolo, de unde iau in primire masina inchiriata. Intrebarea mea este daca autobuzul 200 ( care se pare ca ajunge la Ferihegy 2A)pot sa-l iau direct de la gara Kelety si in caz afirmativ cat costa biletul pentru un dus ?, si de unde pot cumpara acest bilet?.Multumesc inca o data pentru raspunsuri .
Si in plus daca intr-adevar imi ramane varianta metroului de unde cumpar la fel biletul de calatorie?.
gabi_j spune:
Autobusul 200 il poti lua doar din capatul metroului statia Kobanya-Kispest. Cu transport public nu ai ruta directa de la gara Keleti pana la aeroport. Bilete gasesti la chioscurile de ziare cand cobori la metro. Sunt si automate de bilete, si sunt si batranei care le vand.
Gabici