Bebelusi "made in USA"
Raspunsuri - Pagina 28
corinadana spune:
Si eu care tot am citit ca este bine ptr bebe sa vina pe lume prin nastere naturala. Nici nu mai stii pe cine si ce sa crezi!
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
madalina78 spune:
arthurana daca dai cautare pe forum o sa gasesti un subiect cu diabetul gestational si fetele de acolo au scris si un regim dupa care eu ma mai ghidez ...
i-dica tu cat mai ai pana la nastere? asa e cu adaptatul meu, de obicei sunt o fire mai curajoasa, si nu prea le bag in seama ( da mai am si zile proaste cand va mai stresez cu ale mele
)
irinuca si eu m-am scapat la cafea ieri , da slaba rau, de cola ....hmmm , siminaf are dreptate,
de nasterea naturala sunt de acord 100% cu ea; cum se naste de cand e lumea asta?sunt atat de multe avantaje, bebeble vine cand e el pregatit, nu programat la ceas cand vrem noi! ok la cezariana cand sunt complicatii ( bebe prea mare, pozitie necorespunzatoare, boli infectioasea ale mamei)
va spuneam ca am fost la un tur de spital acum 2 zile si ne-au pus oameni un filmulet in care se comparau 2 loturi:a copii nascuti natural, fara medicatia mamei si b copii nascuti prin cezariana , sau cu medicatia mamei
era vorba despre cum se adapteaza ei cu suptul la san imediat dupa nastere. asa ca ii puneau pe burtica mamei, piele la piele, cateva ore! aia din grupul "a" parca erau pestisori, asa se zbateau sa ajunga la san, si singurei il luau in gurita si sugeau , cei din grupul "b" erau asa linistiti si neinteresati , chiar ajutai de mame sa ajunga sanul tot nu stiau ce sa faca cu el!
si inca ceva, asistenta de la tur ne-a spus ca atunci cand nastem sa rugam sa ne dea bebele imediat, FARA A AVEA CREMA CU ANTIBIOTIC PE OCHISORI, CA SA PUTEM STABILI CONTACTUL VIZUAL CU MICUTUL!
mi se pare foarte important !
oanaalex la cum da bebele cu picioarele cred ca o sa fie grasan , ce sa zic de sotul meu, tu? se uita dupa undita de peste pentru copil, la voi nu stiu cand e planificat fotbalul 
Culmea sarcini? Doi lei sa faca un tauras!
madalina78 spune:
mai fetelor, voi stiti ca a nascut Krissy?
Te felicitam si te asteptam cat mai repede printre noi , multa sanatate Sofiei , sa fie o fetita cuminte si mancacioasa
pupici
Culmea sarcini? Doi lei sa faca un tauras!
msl spune:
Mai fetelor, eu va indiviez cita atentie vi se da! si de tur de spital aveti parte! mie nu mi-au aratat nimic, m-au tinut la secretariat cind am completat formularele...probabil ca sa nu vad ca sa nu ma razgindesc asupra spitalului...si filmulete, si sfaturi...eu n-am avut parte de asa ceva, chiar daca tot in "sistem american" am fost...
http://www.totsites.com/tot/bebepoze
musetto spune:
Krissy, FELICITARI pt bebelina si multa sanatate la intreaga familie! Poate ne scrii si noua cand ai timp cum a decurs nasterea.
Biribu si Bic, multumesc pt sfaturile legate de doula. Chiar o sa ma interez la spital daca nu sunt voluntare, am vazut si eu intr-o emisiune pe Discovery Health cum ca ar exista asa ceva. Daca nu, atunci stiu o oferta aici care e cam 350$ plus taxe si asta include statul cu clienta din momentul in care aceasta intra in "labor" si pana dupa nastere, plus inca o sedinta de breastfeeding. Pt 500$ plus taxe am inteles ca mai vine 10 ore (distribuite dupa intelegere) acasa la noua mamica pt a o ajuta cu alaptatul, cu lectii despre ingrijirea copilului si chiar cu "light cleaning or cooking". Mi s-a parut foarte interesanta oferta, dar e drept ca nu as avea nevoie de ea decat la spital, ca in rest ma descurc mai bine fara straini pe langa mine. Sau cel putin asa cred acum :)
Irinuca, si eu beau cola din cand in cand, am neaparata nevoie de un pic de cofeina din cauza durerilor de cap. Cofeina in cantitati mici e ok in sarcina, asa am citit eu peste tot pe internet. Dar cum mai scriau si alte fete, poate ar fi bine sa ne-o luam din altceva si nu din cola... Pacat ca nu suport inca mirosul de cafea (eu care eram mare cafegitza inainte de sarcina), ca as bea cate o cescuta mica zilnic.
Fetelor care aveti diabet, imi pare rau sa aud asta. Multa sanatate si rabdare!
Noutati din partea mea: am fost la eco si am aflat ca vom avea o fetita! Nu ne-am gandit inca la nume, mai avem timp.
La toate mamicile sau viitoarele mamici care scriu pe aici, le urez o zi de 8 Martie plina de soare si bucurii!
17+, cu 
Biribu spune:
krissy, tu cam urmezi la nascut, ce vesti ne dai, cum esti?
fetelor va felicit pe toate pentru miine 8 martie, sa traim si sa fim sanatoase si iubite cu toatele!
noi crestem cu problemele de rigoare de care nu scapa nimeni, gen colici. nu are in fiecare zi, am incercat sa fiu foarte atenta la ce maninc dar nu prea vad neaparat o legatura, si cind nu maninc mai nimic ea tot mai face, asa ca... oricum ideea e ca trebuie sa va hraniti sanatos, caci altfel si laptele nu are mare valoare. aa- si am folosit picaturi cu simethicone si eu zic ca ajuta, nimic altceva nu a mers la noi- nici ceai , nici grape water.
intentionez sa alaptez cit de mult posibil, si cind ma voi intoarce la servici am de gind sa pompez, sa vedem cit o tine.
bebelina e o splendoare, nu cred ca o sa obosesc sa ma uit la ea vreodata, cind o vad asa mica si gingasa si neajutorata ma topeste
a facut o luna, doamne ce repede trece timpul! nu prea doarme noaptea, se trezeste cam la 3 ore sau mai des, asta e, maica-sa e chioara de somn mai mereu.. nu stiu cum si cind sa incerc sa-i fac un program, cred ca si-l va face ea singura cum va avea chef. oricum in greutate a luat bine, 1,1kg in 4 saptamini, asa ca macar nu suntem treze noaptea degeaba.
pentru fetele ce asteapta primul bebe: sfatul meu sa nu cumparati multe hainute newborn, la a mea deja nu ii mai vin de la trei sapt, s-a lungit fantastic. mai bine luati 0-3 luni, sunt mai de cursa lunga.
cam asta, va pup
Biribu
Biribu spune:
hai ca sunt desteapta, acum am citit din urma si am vazut ca a nascut krissy
FELICITARI PT BEBE KRISSY, SA FITI SANATOASE SI CUMINTI SI PAPACIOASE!!!
TE ASTEPTAM ACASA CU VESTI, SPER CA A DECURS TOTUL BINE!
va pup
Biribu
cristina26 spune:
La multi ani! cu ocazia zilei de 8 martie eu va doresc multa sanatate tuturora.
Madalina78, in vreo 6 saptamani o vei urma pe Krissy.
Ce repede trece timpul, nici nu imi vine sa cred ca am deja 20 de saptamani
.
Sa auzim doar de bine.
What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul
Va rog aprindeti o lumanare in amintirea bebelusului meu Paul
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
20+
poze cu fetita si cu mine
corinadana spune:
Felicitari Krissi. Sa ti traisca bebeul sa fie papacios, dormicios si tot ce vrei TU !!!
Cristina26 
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Krissy spune:
Multumesc fetelor pentru urari, intr-adevar am nascut-o pe minunea mea Sophia Antonia, pe 1 martie la ora 11:34 pm. Am ramas in spital 5 zile(da, 5!), asa ca abia suntem acasa de cateva zile si incercam sa ne adaptam si sa invatam din mers. Va copiez mai jos povestea nasterii, asa cum am povestit-o mamicilor de martie-aprilie:
"Acum sa va spun pe scurt despre cum am nascut-o pe fetita. Pe 1 martie dimineata ma trezesc la ora 9 (dupa o noapte cam alba) cu o senzatie de ud intre picioare. Fug la baie, si constat ca mi s-a rupt apa, pt ca picura putin, dar continuu... Sunt calma, nu ma doare nimic si sun la sotul meu si la doctor. Doctorul spune ca ne vedem la spital, asa ca sun la socrii, care stau la 10 min de noi sa vina sa ma duca (cu sotul a ramas ca ne intalnim direct la spital). La 10 deja sunt in "triajul" de la maternitate, conectata la monitoare. Dilatatie doar 2cm, copilul f stabil, mici contractii. Dat fiind ca s-a rupt apa, trebuie sa nasc in max. 24 h, asa ca mi se pregateste camera in care urmeaza sa si nasc. Ne instalam in camera (minunate conditii si comfort), sunt monitorizata permanent, dar din pacate la ora 13 inca nici un progres, col de aproape... 3 cm. Se decide ca am nevoie de perfuzie cu oxitocina, sa grabeasca dilatarea, asa ca mi se aplica perfuzia si mi se mareste doza din ora in ora. Imediat incep contractii dureroase, si inteleg ca e pe bune, deci astea-s durerile de nastere... Inca suport bine tot, refuz orice medicatie. Sotul ma ajuta sa respir "lamaze", ma mai plimb prin camera, incerc si mingea ("birth ball"), dar pe la ora 20 nu mai fac fata la asa contractii induse agresiv (nici nu mai aveam pauza intre ele) si mi se face prin perfuzie un calmant, care nu ma ajuta prea mult. La ora 22, in ciuda contractiilor, nu sunt dilatata decat 4 cm si, desi rezist eroic, cer epidurala la care ei ma invitasera cu ore in urma... Nu numai ca mi-a prins repede si mi-a luat durerile cu mana, dar epidurala pentru mine a insemnat enorm - colul s-a relaxat si intr-o ora am ajuns de la dilatatie 4 la 10! Doctorul imi prezise dupa epidurala ca pe la 2-3 nopatea o sa nasc, si cand colo la ora 23 eu eram gata de impins. Asa ca revine doctorul in tromba si, cu sotul meu tinandu-mi piciorul drept si sora mea cel stang, am inceput sa imping. Intre timp medicul imi maseaza zona perineala, cu speranta sa nu trebuiasca epiziotomie ( si nu a fost nevoie). Cele 34 de minute ramase pana la marea intalnire mi s-au parut 2 minute, desi simteam presiune grozanica cu fiecare contractie. Sora mea imi spune plangand: inca un pic, se vede capul, ai o fetita cu mult par! O ultima sfortare, imping cu ultimile puteri, si la 23:34, se naste Sophia Antonia! Plange imediat si mi-o pun pe piept dupa ce sotul taie cordonul. Nu-mi vine sa cred, lacrimile imi siroiesc pe fata de bucurie - e a mea, e aici si e perfecta! Sora mea e deja la telefon cu mama si tata, bineinteles plangand si ei de la mii de km departare! In timp ce elimin placenta, vorbesc si eu cu mama, nu ne intelegem de hohote, dar suntem fericiti cu totii.
Cam asta e povestea nasterii Sophiei. Ca sa nu fie totul prea frumos, m-am ales cu o singura problema dupa nastere: avand pelvisul ingust, la trecerea capului intre osul pelvian si coccis mi s-a fracturat osul sacral ("noada fundului"), motiv pentru care am ramas 5 zile in spital. Nu are rost sa descriu ce dureri am, mai ales ca petrec majoritatea zilelor si noptilor stand in fund pt alaptat, dar uit de durere cand ma uit la fetita. Sunt optimista si multumesc lui D-zeu pentru minunea care s-a petrecut in viata mea!"
Ca o completare pt threadul nostru, trebuie sa precizez ca desi am avut destule indoieli si intrebari legate de sistemul sanitar si doctorul meu, totul a fost la inaltime: doctorul a venit din timp si a fost extrem de dragut pe tot parcursul nasterii, conditiile din spital au fost la mai mult decat superlativ (de la conditii, grija asistentelor post-partum, mancare, atentie). In ciuda problemelor pt care am ramas mai mult in spital, pt mine a fost o experienta excelenta si face ca nasterea fetitei noastre sa mi-o amintesc cu mare placere pana in cel mai mic detaliu. Daca ar fi sa dau o nota spitalului William Beaumont, fara sa exagerez as da nota 10! Ca o curiozitate, o sa va anunt cand vine bill-ul cat a fost costul total, mai ales ca am stat atatea zile si mi s-au facut si analize scumpe (inclusiv MRI).
Va pup pe toate, numai bine tuturor, si sper sa imi mai fac timp sa citesc si sa scriu.
Cristina, mamica de Sophia Antonia