Informatii utile Constanta (3)
Raspunsuri - Pagina 8
mamacita spune:
quote:
Originally posted by ralina
.analize genetice facute la fac de medicina c-ta (asta e o alta poveste)diagnostic pus :cromozom marker de tip d(la mine)nu stiu sa va spun ce inseamna asta ,nu mi s-a explicat nici dr tica nu a stiut sa imi spuna. cert este ca la o urmatoare sarcina trebuie sa fac amniocenteza.
pina atunci caut informatii.uf ce greu a fost sper ca nu v-am socat prea tare si mai sper ca nimeni sa nu mai treaca prin asa ceva
ralina,ma bucur ca in povestea ta trista eu am deslusit ca ai ales itinerariul corect:refacere psihica,fizica,emotionala,analize,informatii si incercari pana la reusita!Acesta este drumul.
Incerc sa te ajut cat pot pe acest drum.
Markerul D aflat pe anumiti cromozomi predispune la anumite afectiuni,inclusiv psihice.Depinde pe care cromozom se afla.Deci diagnosticul trebuie sa fie mai complet decat ne-ai spus.
Pe de alta parte,ca membra a staffului facultatii...sa ma ierte ai mei colegi,dar te sfatuiesc sa repeti cariotipul,si al tau si al sotului,la GeneticLab,in Bucuresti[cred ca dr-ii Lutescu lucreaza cu ei,deci se poate face prin intermediul lor,fara sa te deplasezi].
Apoi,totul depinde de jocul probabilitatilor si de urmarirea atenta si minutioasa a sarcinii.
Nu stiu daca te-am luminat putin,sper ca da.
PS:si noi am avut probleme genetice,depistate dupa doua sarcini pierdute consecutiv[sotul are o anomalie cromozomiala ce permitea 50%pastrarea sarcinii,iar noi tot nimeream in ceilalti 50%!],si am asteptat la mana lui Dumnezeu si,daca te uiti pe albume,uite cu ce ne-am alesAsa sa fie la toata lumea si repede!
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
ela2004 spune:
Buna seara la fetele mele dragi... Ce dor mi-a fost de voi...
Imi cer iertare ca nu am mai intrat demult pe forum, dar sa stiti ca in seara asta am citit tot...si mi-a placut sa vad ca sunteti bine, ca scrieti regulat, ca ramaneti pe prima pagina....Dar hai sa incep pe rand..
Angeliques ma bucur enorm pentru tine ca ai ovulat, si mai ales ma bucur ca ti-ar revenit un pic din starea ta si ca incepi sa ai credinta ca odata si odata, prin toate cate treci, Dumnezeu te va ajuta si iti va aduce miracolul asteptat .. si tin pumnii sa creasca foliculii cat vrei tu de mari...
Cornelianeli.. si succes la d-na doctor..sa iasa bine analizele care vrei sa le faci..
Maria.. dulci si tie si tin pumnii sa ne dai vesti bune..parca esti in a 27-a zi??
Ioana p76 felicitari pentru casa si sa dea Domnul sa ai si tu sambata niste foliculi super mari, ca sa faci ultima inseminare din viata ta..(pentru ca va fi cu succes)...
Sa nu uit sa pupic dulce si burticutele noastre dragi, Madaluta cea mai sexi graviduta de 36 saptamani si Andicu cea mai sexi graviduta de 6 saptamani.. Asteptam pozici cu bebeul sau bebeii tai, Andicu..si sa stai cumintica in continuare..
Bun venit si tie Ralina si mult curaj sa mergi inainte..imi pare rau prin ce ai trecut si sper sa ti se implineasca visul cat mai repede...
Oricum toate fetele de pe acest forum si va multumesc ca va ganditi la mine din cand in cand... Eu am avut ceva probleme la servici cu internetul si acasa nu prea am avut timp sa intru pe net..
Este foarte bine cu sotul acasa si sper sa va adudc si vesti frumoase cat de curand.. Eu sunt a 25 -a zi si nu stiu..dar parca am senzatie ca luna asta nu se intampla nimic... Maine sunt programata la dr. Balasa sa-mi dea un tratament de stimulare..parca, pentru ca luna urmatoare sa fac si o monitorizare.. Cine stie, poate vom primii vesti bune de la Mos Craciun...
Noapte buna acum tuturor si .. dulci sa visati frumos..
mamacita spune:
quote:
Originally posted by madaluta
Acum imi vin in minte o mie de intrebari, dar parca vad k acolo dupa ce vad bebicul, uit de toate.Mereu mi-am zis sa merg cu o lista, dar imi este rusine, asa k ii repet sotului meu de mai multe ori intrebarile pe care as vrea sa le pun si imi mai aminteste el...
ralina: De aceea sfatul meu este sa ceri mult mai multe pareri in privinta diagnosticului tau, inainte de a te apuca sa ramai insarcinata din nou si sa vezi in primul rand dc diagnosticul e real in al doilea rand dc iti poate afecta si o sarcina viitoare, dc se poate trata si cum....etc...Si daca vezi k medicul da din umeri si nu iti da un raspuns convingator...lasa-l , indiferent de renumele sau.Daca nu a stiut sa iti explice dr Tica ce e cu acel cromozom D...ce mai cauti la el?...intreb si eu asa...Oricum alegerea e a ta...
Madaluta,nu-ti fie jena,eu eram foarte in tema si tot ma duceam cu lista de intrebariOricum,modificarile fiziologice din sarcina si impregnarea hormonala ne reduc drastic memoria,care-si revine la capacitatea initiala-cel putin teoretic,la mine a durat mai multsi inca mai dureaza-la 6 luni dupa nastere.Deci nimeni nu se mira daca o gravida uita sau "este distrata".
referitor la ce i-ai transmis ralinei,foarte corect sfatul,dar...nu-i iau apararea dr.Tica,insa el este obstetrician nu genetician.Suntem medici ultraspecializati,adica stim multe despre o bucatica mica din medicina,pe cand medicii generalisti stiu cate putin din mai multe lucruriCe nu face parte din specializarea noastra[care am glumit ca este o bucatica mica,este extreeeem de vasta]reprezinta cultura generala medicala.Genetica oricum este incalcita,deci nu prea se descurca nimeni cu diagnosticele lor fara o informare recenta.
Pupici.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
mamacita spune:
quote:
Originally posted by AngeliquedeS
Fetelor, am ovulat!!!
este prima mea ovulatie si sunt sigura ca se datoreaya numai tratamentului cu aloe vera, nu se poate altfel, ar fi coincidenta mult prea mare si eu nu cred in coincidente. Sunt fericita posesoare a unui folicul de 15 mm, azi in Ziua 13. Doamna doctor m-a chemat sambata din nou, sa vada daca mai creste, si daca depaseste 18 mm imi face pregnil sa se sparga
Fetelor, nu pot sa cred, auzi, am ovulat!! Acum cred in tratamentul dr-ului Serghei, este exact asa cum mi-a spus, sa nu iau clomifen ca o sa ovulez natural si uite ca a avut dreptate. Saraca doamna doctor, se bucura ca a dat clomifenul rezultat. Dar nu i-am spus si nici nu am de gand sa ii spun pentru ca nu stiu ce reactie ar putea avea.
Bravoooo,la mai mare!
Dr.nu ar avea o reactie urata,este deschisa la orice este corect si verificat,dar optiunea este a ta si nu are nici o importanta daca ii spui sau nu.Pupici(pe folicul)!
Alexandru,soarele nostru
maria08 spune:
” Neata!
Am intrat sa va pup pe toate asa de dimineata......sa va urez o zi placuta!
Mamacita: Ce bine ca avem printre noi si pe cineva in domeniu.......ajuta mult opinia unui dr. Am vazut fotografiile cu Alexandru.....aveti o minune de copil! Sa va traiasca!
Ela: Poate ne dai vesti bune luna asta.....ce sa mai asteptam pana la Mos Craciun?
Angelique: Ma bucur pentru tine
Aveam dreptate.....tratamentul si-a facut efectul!!
Eu - ziua 28, TB =37,1 (ieri era 37).....Aseara m-am trezit cu o durere de sani de nu am mai putut dormi aproape 1 ora
Acum cateva zile eram asa bucuroasa ca nu ma mai dor sanii.....am crezut ca s-a mai reglat ceva dar.....m-am inselat!
Va pup!
ioana_p76 spune:
Buna dimineata!
Ce bine imi pare cand deschid calculatorul si citesc numai vesti bune de la voi!
Angelique, felicitari pentru prima ovulatie! Ma bucur ca tratamentul cu aloe a avut rezultate si sper ca a avut efect si pentru sotul tau. Deci, spor la poate ne dai si tu vestea cea mare!!
Daca poti veni si tu maine pe la 10,30 la d-na dr. ar fi super, sa ma intalnesc si cu tine si cu Cornelia!!
Maria cresterea temperaturii nu poate fi cumva semn de sarcina? Hai te asteptam cu vesti bune!
Ela bine ai revenit !Multumesc pentru urari si pentru gandurile bune!Iti doresc ca Mos Nicolae sa-ti aduca vestea ca esti
Corneliane vedem maine!
Andicu, Madalutapupici pe burtici!
Mamacita iti multumim pentru informatiile pe care ni le dai si ca esti alaturi de noi, aspirantele la statutul de mamica!
Multi pupici pentru toate fetele si sa aveti un week-end placut!
Ioana
trying to get pregnant
maria08 spune:
Ioana: As vrea eu sa fie cum spui tu!!!! Dar o fost o luna fara ovulatie.....
Iti multumesc pentru gandul bun!
Pupici!
ioana_p76 spune:
Angelique, am uitat sa-ti spun de pregnyl. Eu am gasit mereu la farmacia de vis-a-vis de Far, langa BRD, cu program non-stop.Costa cam 200.000 cu tot cu solvent(1 fiola de pregnyl de 5000)
Ioana
trying to get pregnant
ralina spune:
buna dimineata!ce matinale sinteti fetelor!
madaluta sint foarte hotarita sa am un copil sanatos(cel putin unul),si asta fac ...caut sa ma informez cit mai bine.
mamacitamultumesc pentru informatii(eram in intuneric).pe buletinul meu de analize scrie doar atit "46xx,marker in grupa D"tulburari de reproducere,riscul implicarii cromozomului marker in tulburari de reproducere ulterioare este de max 50%.sincera sa fiu am pus la indoiala acest diagnostic si m-am gindit ca ar trebui repetat kariotipul,dar indiferent de rezultatul analizei va trebui sa fac amniocenteza.tinind cont de faptul ca al meu sta in tara doar maxim4-5 luni refuz sa mai folosesc contraceptive.sa mai astept rezultatul analizei cind este clar ca voi face amniocenteza(mi-e frica de mor).indiferent ce as face tot la amnio ajung....
sint in cautare de medic ginecolog f bun,care sa faca amniocenteza si de un medic care stie sa faca eco,eventual in 4D(am citit o poveste in care graviduta a facut 2 eco la medici diferiti si a primit raspunsuri diferite,masuratori diferite la 30 min diferenta)
am mai intrebat asta ...cu riscul de a ma repeta :ce parere aveti despre Testerul Donna(test de fertilitate pe baza de saliva)?
cornelianeli spune:
buna dimineata frumoaselor
maria eu zic ca sunt simptome bune,fa un test
cum de esti asa sigura ca nu ai ovulat?madaluta a ramas insarcinata intr-o luna in care i s-a spus ca nu a ovulat,deci,hai sa speram
ioana si cris ne intalnim maine,abia astept
mamacita multumim mult pentru sfaturile din domeniu,pentru ca ni s-a cerut kariotipul pt FIV,vreau sa il fac la clinica lutestilor,zici ca lucreaza cu genetic lab?
mi se pare mai comod sa-l fac in constanta
si pentru burticoase
ela ma bucur ca-ti faci timp sa ne vizitezi si te astept cu o veste buna
o zi minunata
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
my ticker
POZE