Mamici de ianuarie - februarie 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 15
cristia spune:
liuda bafta azi la dok!!
adela bravo ptr bebelusha grasuna! Mi-e mi-ar placea sa-mi zica ca arata mai mare cu 2 sapt dar la mine e numa' cu 4 zile. Bune si alea.
Ce se discuta de clotrimazol? Si mie mi-a dat doctorul (ovule Canesten care au clotrimazol) si am stat ceva pe ganduri daca sa-mi pun sau nu.Nu dati 
, stiu ca eram odata foarte sfatoasa si ziceam sa va puneti ovulele indicate de medic. Pana la urma am pus si eu aseara.Canesten-ul asta cica se pune trei zile.Cui a mai remandat doctorul ovule? Si de ce? La mine cica as avea Candida.
Pup,
Cristiana cu Andrei (29Sep04) si
27+
aiska spune:
Liuda bafta multa la control!
Nu te supara ca intreb, in ce tara i s-au furat actele? Cred ca tre sa se duca urgent la consulatul Romaniei de acolo si sa i se elibereze un act temporar.Bine ca are cardul la el altfel cum se misca aia de la consulat cine stie cit dureaza pina face rost de un act cu care sa se intoarca.
Poate ca junghiul ala al tau e tot de la nervul sciatic ca la mine? Ca tot asa se propaga durerea pina la picior.
OanaB ai dreptate cu nordicii.In Finlanda sintem obligati sa facem o transare a desheurilor menajere.Asta inseamna ca nu mai putem arunca pur si simplu la gunoi borcanele si obiectele de sticla sau metal, nici baterii, becuri, reviste groase sau aparate electorocasnice uzate.
Asta n-ar fi nimic dar de 3 ani incoace resturile menajere organice sintem datori sa le compostam la compostor adica la un fel de aparat care le transforma in cenusa.Cu alte cuvinte nu mai putem sa bagam direct in gunoi nici un rest de mincare.Finlandezii spun ca de asta hepatita e aproape inexistenta in tara lor.Nu stiu daca are vreo legatura.
Sabina
28+
mamica lui Aleksi Joel 
oana_bucur spune:
Amaya da-mi te rog niste repere cand poti. Am incercat sa fac o lista de cumparaturi de haine pentru ca prietena mea sa le achizitioneze...
Ptr perioada ianuarie-februarie-martie...cam ce crezi ca-mi sunt de o mai mare importanta? Eu am zis ca salopetele in principal (chiar asa...salopetele se pun direct pe el sau sub tre sa ii pui body?) In casa am sa am 20 grade si am sa-l scot si pe afara fara sa vreau sa-l infofolesc in ultimul hal. Stiu ca voi mai primi hainutze si de la parinti, socreli dar nu vreau sa ma bazez deloc pe asta...si sa incerc sa ma descurc pana voi apuca sa fug si eu la cate o cumparatura...asta banuiesc ca va dura caci poate in prima luna nu ma voi indura sa-l las cu altcineva si o ora...
Asadar am zis deocamdata vreo 10 salopete, 10 body-uri si poate niste pantalonasi si ceva bluzite...toate ptr 0-3 luni...(desi sa incerc ptr 0-1 luna toate?)...in rest mai am cateva bucati acasa de salopete si body-uri, saculet de dormit, paturele si o sa mai cer un fel de saculet cu maneci ptrr cand iesim afara.
Tu ce zici?...ce sa mai iau in considerare?
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
28+ 
adela2006 spune:
amaya te-ai vopsit ? ca am asa un chef sa o fac si eu si nu stiu cum deci ai ajuns la cafea cu lapte de la negru ? 
30+
oana_bucur spune:
Aiska ceea ce-mi spui tu vis-a-vis de reciclarea gunoaielor imi pare decent si de dorit...la noi observ cu amara ca si in putinele locuri in care au asezat toberoane diferite ptr sticla, plastic, hartie si gunoi menajer oamenii isi bat joc. Ce e drept...nu ma astept de la romani la spirit civic nascut de la sine ci doar obtinut prin coercitie...dar, din pacate vad ca mai este mult pana la regulile de coercitie care sa ii usture indeajuns cat sa-i faca sa respecte. Asta este...rabdare si pretentia principala de a incepe cu mine si apoi a astepta de la altii...
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
28+ 
cristiana70 spune:
OANA draga, de exemplu eu pentru prima perioada am luat hainute de 1-3 luni, pare-se ca cele de 0-1 sunt cam un moft, din care bebe creste ca din apa, deci s-ar putea sa fie mare minune daca apuci sa le folosesti de doua ori. Fiindca eu sunt mai pragmatica am optat pentru varianta 1-3.
ADELA, nu ma mir deloc de comportamentul concetatenelor noastre, dar ma intristeaza. Chiar nu inteleg femeile astea, sunt sigura ca buna parte dintre ele au trecut prin ceea ce trecem noi. Parca cu cat devenim mai animale si mai nesimtiti devenim tot mai multumiti de noi.
AMAYA, asteptam verdictul tau.
Pare-se ca m-ati lamurit cu scutecele alea de finet, ma duc si eu sa bat orasul in cautarea finetului cu pricina.
cristiana 26+
David Cristian
cristiana70 spune:
OANA, sunt de acord cu tine la faza cu coercitia. Daca nu-l f... pe roman cu amenzi, nu iese nimic. Si decat sa-l pui sa scoata bani din buzunar, ca nici asa nu prea are, mai bine-l pui sa faca munca in folosul comunitatii, ca asta chiar ca-l doare.
cristiana 26+
David Cristian
aiska spune:
Oana nu stiu exact la ce te referi cind spui de salopete.In primele luni am observat ca e bine sa aiba costumase inchise la picioruse si chiar la manute.Asa incit sa nu mai trebuie sa-i pui separat sosetele sau manusi in casa.Intotdeauna i-am pus si un body cu mineca lunga sub costumas care nu avea mineci.Daca ai salopetele groase cu mineca lunga poti sa-i pui un body cu mineca scurta pe dedesubt.
Daca e nascut inainte de 37 de saptamini (Doamne fereste) probabil isi va mentine mai greu caldura corporala si va trebui sa-i pui si caciulita de bumbac subtire in casa.In Finlanda asa este dar in Romania poate ca nu e nevoie.
Din experienta am sesizat ca bodyurile si costumasele intregi sint o combinatie mai buna decit pantalonasii si bluzitele separate dupa 3 luni cind incepe sa se miste mai mult.
Lui Joel i-am luat 4-5 costumase marimea 50-56 care le-a purtat doar o luna.La inceput masura 60-62 este cam mare si i-am suflecat minecutele.
Sabina
28+
mamica lui Aleksi Joel 
oana_bucur spune:
Aiska imi pare normal sa nu il las in casa cu bratele sau piciorele goale...salopetele la care ma refer eu sunt cele inchise la picioare si cu maneca (dar fara sa fie si inchise tip manusa). Presupun ca inchiderea la maini e necesara nu ptr icalzire ci ptr evitarea zgarierii in primele 2 saptamani?...ptr asta as tinde sa ii iau separat 2 perechi de manusele.
Atunci...la 20 gr in casa...zici ca sub salopeta inchisa la picioare si cu maneci ar trebui totusi sa ii pun si un body fara maneci?
Sa stiu cam ce sa trec pe lista....
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
28+