Cirese de Mai-Iunie 2006 (22)
Raspunsuri - Pagina 13
vavitzu spune:
quote:
Originally posted by angelica_g
Bogdanai, nici noua nu ne place cu linguritza...
Nu vreau sa te descurajez, dar cred ca Goanga ta are sa fie un copil mofturos, din ceea ce am sesizat eu la primii mei 2 tzanci diversificati.
Eu zic sa nu disperi! Fa o pauza de 2-3 zile intre legumele refuzate si incearca-le din nou! Si mai zic, daca-mi permiti sa-ti sugerezi, sa nu mai congelezi cantitati industriale pana nu-i descoperi gusturile, ... poate are nevoie de vreun truc, de vreo combinatie mai aparte, sau, dimpotriva, de ceva ce nu trebuie adaugat (...parerea mea).
Ai putea sa incepi prin a face intr-o oala mai mica (la care sa-i poti pune capac) si le poti zdrobi f f bine cu furculita (se omogenizeaza usor, daca sunt legumele bine fierte).
Mult spor!Irina, cu
Robert-Andrei (apr '97),
Razvan-Stelian (oct '03)si
Sara-Maria 9 mai 2006
SALUT LIVADA!, parerea asta o am si eu ...cred ca ar trebui sa descoperim placerile culinare a bebelusilor nostrii si chiar daca nu o sa manance ca la carte or sa fie cel putin satui, de ex daca nu le plac legumele trebuie sa avem rezerve de fructe, cereale ...nu putem sa-i obligam sa manance ceva care nu le place.Si m-ai cred ca rabdarea e cheia reusitei.
Bogdanai poti sa incerci sa le mixezi cu mixerul de la robot, cutitele poate nu au mers ptr ca era o cantitate mica, sau ai ales o viteza necorespunzatoare ...de ce nu incerci la blender...pui mai intai legumele si le amesteca blenderul apoi picuri zeama in care au fiert legumele si o faci de consistentza dorita.
Si daca tot nu merge poti da legumele printr-o rasnitza de cafea daca ai sau daca nici asa nu ai cum ...prin masina de tocat manuala sau cu furculitza, stiu ca este mai incomod dar pentru ciresarii nostrii ce nu facem noi.
valy mama lui Edutzu
Lya spune:
quote:
Originally posted by angelica_g
DianaR, ce pile mi-am facut cu forumul ista!!!
Vivighe, Lya, Maghgy... samd! Tocmai asta a fost si ideea mea! Sa va aduc aminte de vremurile de demuuult! sau, mai bine zis, de inceput!
Nu are rost sa va povestesc ce faceam eu la 16 ani (cand m-am indragostit de sotul meu) sau la 17 (cand deja eram o pereche patimasa), ..., va povestesc doar ce fac acum, la 10 ani de la casatorie!... Cred ca intelegeti la ce ma refer...
Uite, ca sa nu credeti ca bat campii, am sa pun cateva poze din ambele episoade, cu urmatoarele precizari:
-faza cu Sf. Valentin era in 2005 (nu-sh-de-ce am zis 2003!);
-primele sunt de calitate scazuta (lumina slaba, facute fara fotograf...)
-rochia nu se vede mai deloc (pt Lya)
-nu am sa le las decat pana maine seara (nu mi se pare o idee prea buna sa-mi afisez familia pe net);
-imi cer scuze pt fetele care nu agreeaza subiectul si care ar putea sa, ca sunt off topic...
Sf. Valentin
Surpriza GreciaIrina, cu
Robert-Andrei (apr '97),
Sara-Maria 9 mai 2006
Tocmai alaptam copilu cand ai aparut si tu cu pozele
Frumoasa familie!
Rusine sa-mi fie ca demult n-am mai avut o cina romantica cu lumanari(dar mi-ai dat un impuls si sper cat de repede sa-i pregatesc si eu ceva).Imi place f mult cum gandesti si ce frumos sti sa ne povestesti(io si daca am idei faine nu stiu sa le dau culoareSi iar scriu cu o mana si sunt obositaaaa,in plus ma macina gandul ca nu ma ocup destul de Rut.Fetele cu copilasi maricei cum stati la capitolu asta ca eu sunt ff nemultumita de mine,m-am hotart sa stau seara sau sa ma trezesc mai de dimineata sa fac treaba ca sa am mai mult timp de ea,iar somnul sa-l recuperez la pranz.
Ellax ,Ana dormea cu tine la pranz si acum ai lasat-o singura?Nici nu-ti merge rau!
dewww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty
&Erikutz
Lya spune:
quote:
Originally posted by EllaX
Angelica, vazut poze, dupa ce am citit ce ai povestit. Frumoase idei, frumoase poze, frumosi sunteti! Si eu eram curioasa cum arata rochia aia "de cartier"!
Pe maine! Noapte buna, acum!
EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulicutu/my_photos
Ce bine ca mai era o curioasa!Ca m-am simtit prost dupa ce-am intrebat!
Noapte buna livada!
dewww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty
&Erikutz
vavitzu spune:
Eu deocamdata nu ii dau legume baiatului dar referitor la cartoful copteu am sa incerc dinainte unde am sa-l coc si aici am mai multe variante:
copt:
1. in cuptorul de aragaz obisnuit sau la grill,
2. in cuptorul cu microunde,
3. in cuptorul de la aragaz pus in vas termorezistent tip ena,
4. in folie de aluminiu la cuptorul de la aragaz sau pe ochiul de la aragaz pe gratarele tip din comertz( se gasesc la Metro),
5. afara la jar cand face tati friptura la gratar in aer liber.
Asa o sa fac si cu marul, para, mmmm si cu gutuia care e o delicatesa cand e coapta.
valy mama lui Edutzu
arleena spune:
multumim de urari tuturor!
si chiar daca e cu intarziere uram si noi LA MULTI ANI! Sofiei si lui Ingrid sa cresteti mari si frumoase
si nu in ultimul rand celor care isi sarbatoresc numele dupa arhanghelii MIHAIL si GAVRIL!
noi am avut azi 4 sarbatoriti in familie ....ziua de nastere a mamei mele...alex care a facut 6 luni si plus ca e si MIhai
, fratele meu care e si el Mihai iar nevasta-sa e Gabriela...le-a facut sotul meu un tort maaaaaaaaaare de zahar ars cu mere si frisca
.....
ella merci mult...maine ajung la cluj si o sa o sun ...desi dupa ce am vb cu medicul de familie(mi-a zis sa ma fac cu glicerina boraxata) zici ca e mai acceptabila situatia dar tot am o problema
cu alex ma tot chinui sa-l fac sa pape...nu prea vrea nimic...i-am bagat azi un pic de piept de pui in supica si legumele si pieptul i le-am mixat asa o supa crema si a papat cam 5 lingurite
,camelia cand am vazut cum mananca piticul tau am ramas paff....cum reusesti sa-l faci sa manance asa de bine??
eu ma gandesc ca din cauza ca suge noaptea destul de des ziua nu mai ii e asa foame si nu prea vrea mancare...dupa ce ma chinui sa-l prostescc sa pape lui ii trebe sa suga...sotu tot imi zice sa nu0i dau si sa-l las un pic sa rabde de foame ca poate asa accepta si mancarea solida.....ce ziceti de ideea asta???mie mi-e mila sa-l las flamnd...da cum sa-l fac sa accepte mai mult de 5 lingurite chinuite din orice?!!?
tot incerc sa numar cate mese are alex in 24 ore da' tot le pierd numarul...numa el papa asa haotic???tot citesc ca sunt bebei cu 4-5 mese pe zi....eu daca-l si alaptez el are cateva mese principale(2 tentative de mese solide + cam 3 alaptat care tine 20-30-40 min depinde cat de lenes e) si cam muuuulte gustari(reprize de supt de 5-10 min)....hmmmmmm, nu prea cred ca e ok asa![]()
io am o intrebare...piticii vostrii se foiesc noapte din cauza ca nu pot face besinute dormind???alex ma dispera....atatea gaze are si cel mai naspa e ca se trezeste ca sa le poate da afara
legat de provenienta legumelor si a carnii eu nu-mi fac probleme
....cumnatul meu e cultivator de legume biologice si are si animale care le creste cu nutreturi tot bio.....noi mai nou mancam mai multa carne de oaie si miel....nu stiu de ce ne place fantastic in ultima vreme.
ahhh, sa nu uit La Multi Ani Nichitel si Sara sa cresteti si voi mari si frumosi si sa0i fericiti pe parintii vostri.
v-am
ca e tarziu si maine e o zi obositoare....adica azi deja![]()
de
Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
POZE
www.dropshots.com/arleena" target="_blank">Filmulete1 www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete2
nasterea
virgi spune:
Buna dimineata!!!
Diana79 - i-am facut de cateva ori si cartof dulce, insa nu-i prea place..si n-o condamn..ca eu numai cand il vad mi se face rau..de gust nu mai vorbesc. Insa cartoful normal este ok. Il pun in folie de aluminu..il las la cuptor..pana cand la proba de cleste il simt moale, apoi il mixez. Nu-i adaug nimic. Luana mea il papa asa..si n-am avut probleme..insa dupa masa bea cam 50 ml apa. Ieri i-am mixat cartof cu ardei gras ( tot la cuptor ), si a papat bine.
Angelica - vizionat fotografiile!!! 

. Alte aprecieri nu mai fac, ca iar o sa-mi spui ca suna a "altceva", si tu stii bine ca am fost sincera.
La Multi Ani!!! Sara - incerc sa-mi imaginez cum vei arata cand vei fi mare, asta tragand cu ochiul la mami si tati.
N-am putut sa ma abtin.![]()
La multi ani !!! Nichita Sa cresti mare, frumos si sanatos.
Cami - super filmuletul. Ce frumos papa draga de ea.
Gabi25 - eu n-am putut sa vad pozele tale??? de ce?
Ella - bine ai revenit la noi. Asociind imaginea ta cu povestirile...nu-mi pot imagina..ca tu poti avea stari depresive, ca poti sa pronunti cuvantul divort.
Eu sunt o fire tare vesela si recunosc ca nu prea stiu ce-s alea probleme. Am si un sot minuntat, care il simt ca ar face orice pentru fericirea noastra...dar nu cred ca numai asta e sursa mea de fericire, asa am fost toata viata...am incercat mereu sa zambesc.
Ce poate sa i se intample unei femei...sa planga??? Va rog sa ma lamuriti si pe mine...de ce voi, uneori sunteti triste.
Carmina n-a reusit sa ma lamureasca, chiar n-a avut motive sa fie trista.
miti2004 spune:
Fetelor va multumesc din suflet pt sfaturi ! 

Azi i-am dat lui Alex doar 6 mese, deci am renuntat la una din ele, de fapt le-am mai distantat, dupa cum urmeaza ( l-am lasat sa ceara el de foame, asa ca nu prea au fost la intervale egale ):
- 4:30 dimineata - 160 ml lapte
- 8 dimineata - 80 ml lapte
- 10:30 dimineata - 160 ml ( 110 ml lapte + 50 ml cereale )
- 2 pranz - 100 ml lapte
- 6 seara - 150 ml lapte
- 10:30 sera - 165 ml ( 125 ml lapte + 40 ml cereale )
In total 815 ml, azi nu i-am mai dat suc.
se pare ca daca sta mai mult intre mese i se face mai foame...sper sa ajunga iar pe la 950 ml total lichide, insa nici azi nu a fost f rau...fata de ieri cel putin.
Pe de alta parte si mie imi convine cu 6 mese, ca nu mai vad atatea biberoane
![]()
Va multumesc inca o data ! 
miti, mamica de
20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
http://www.dropshots.com/mitilica
CamiM spune:
Buna dimineata livada!!

Va foarte multumim pentru aprecieri.. pai cu asa livada cu copii reusiti zau ca mi-era rusine sa aparem cu copil urat
.
Nichita si Sara la multi ani sa ne traiti ciresici dragi!!

Shori
! Esti o draguta!!
Virgi mi-a placut mult povestea cu spalatul pe dinti.. hihihi!! Poate ar trebui sa se adopte obiceiul asta si aici mai ales la cat costa un drum la dentist!! Aveam o cunostinta ( un american) si la un moment dat facuse calculul ca la cat il costa sa ii faca niste "reparatii" aici se duce in Romania viziteaza si isi face si lucrarile respective..![]()
si multumim frumos de strigare.. si apreciere..N-am avut timp sa fac tort de data asta dar am facut o prajitura sud-americana cu gem de guava.. noua ne cam plac prajiturile cu ciocolata si acum caut retete bune si fara cioco mai ales pentru cand mai creste si Sofia.
Diana79 stii cum am invatat-o.. In primul rand am noroc ca daca nu trage din ea nu curge!! Apoi pur si simplu i-am dat canita pe mana sa se joace cu ea si din cand in cand ii puneam eu canita la gurita sa vada ca e apa in ea si dupa o vreme ( dupa ce s-a saturat sa o tot bata de scaun si sa o dea pe jos a inceput sa si bea... nu reuseste intotdeauna si uneori ma stric de ras ca o pune cu fundul in sus la gurita si nu intelege de ce nu curge nimic cand trage..
DianaR merci
si tie.. da asa face Sofia cand e cam satula nu mai papa bine si da afara si mamica strangatoare cu lingurita dupa ea si tot asa..![]()
Cami &
Sofia
poze Sofia
CamiM spune:
Diana79 noi papam cartof dulce copt la cuptor asa pana intra usor furculita in el dupa care il pun in procesor si il fac piure cu putina apa sa nu iasa prea innecacios. Sofia noastra mananca asa cam de toate ( eu una nu pot manca de pilda dovleac sau cartof dulce mi se par bleah!! dar ei ii plac asa de tare!!) pana acum singurul lucru pe care il refuza categoric este fasolea verde .. cand da de gustul ei gata stricam prietenia..![]()
Cami &
Sofia
poze Sofia
CamiM spune:
quote:
Originally posted by doroti_5
[Si am uitat sa va zic ca si a mea Guguta sta in fund de duminica!
doroti_5cu
Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena1 si 2
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem
Felicitari Natalitei ..

Cami &
Sofia poze Sofia

Irina, cu
Robert-Andrei (apr '97),